Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

My Sassy Girl / Hırçın Sevgilim / Yeopgijeogin geunyeo 2001

my_sassy_girl


Cha Tae Hyun'u ve Gianna Jun'u  hayatıma sokan filmdir "My Sassy Girl".  Kendi yaşadığı garip aşk öyküsünü blogunda paylaşan bir Korelinin hikayesi beğeni üzerine kitap olarak yayınlanmış, 2001 yılında da sinema filmine aktarılmıştır. 
my_sassy_girl

 Tramvay beklerken sarhoş hareketlerini yadırgadığı bir kızın "Çogioo" (Bu kısmı bende uyduruyor olabilirim ama tatlım diyor işte hatun ) demesiyle hayatına girme süreci , devamında bizi bekleyen garip ve bir o kadar da eğlenceli hikayeyi anlatıyor film. 



my_sassy_girl

2001 yılında çevrilen bu çılgın komedi filmi, izleyen bütün çipilsever arkadaşların TOP 10 listesinde yer alma başarısını göstermiş, Amaaaan canım Koreliden oyuncu olmaz, o topraklardan film çıkmaz diyenlere tokat gibi cevap verebilmemiz için elimizde büyük bir anahtar olmuştur. 


my_sassy_girl

Allahım neydi günahım? modunda dolaşan sevgili  Kyun-woo yine de bir şekilde bağımlı olduğu hırçın güzelin peşini bırakamaz.  Bilim kurgu senaryolarını okuyup yorumlamak zorundadır. Eski aşkı gibi davranıp kızın gönlünü hoş tutmak en asli görevidir. 

my_sassy_girl

3. karşılaşmasında 2. kez bir otelde kalıyor olmak ve bu işi zorunlu olduğu için yapmak biraz sıkıcı da olsa, artık kızın esiri olma yolundadır.

my_sassy_girl

Metroda tanışan çiftimizin zamanının bir kısmı eve dönüş yolunda yine metroda geçer. Bu süre boyunca yapacak bir sürü ekşın içinden, oyun oynamayı tercih ederler. Bu durumda zavallı  Kyun-woo için bol tokatlı, acı verici bir süreç olacaktır :)

my_sassy_girl

Filmde kızın zoruyla sürpriz yapılan sahneler çok eğlenceliydi. Canon D Major eşliğinde elde kırmızı gülle okula gelmeler, Lunaparkta yapılacak olan süper fikir :) Ve o fikrin elde patlama süreci...
my_sassy_girl
Çipil sever her insanın zevkle izleyeceği bu filmi maalesef Hollywood 'ta  keşfetti. Remake filmi  duygudan yoksun ve izlerken uyutan cinsten... Geri kalan masum filmlerimizin keşfedilmemesi dileğiyle anacım...

my_sassy_girl

Gökyüzü neden mavi biliyor musun ?
Ateş neden sıcak ?
Niçin 4 mevsim var ?
Ve sen neden burada doğdun ?

Hepsi benim için. Ben öyle istediğim için.

my_sassy_girl

Kader sevdiğin insan için tesadüflerden bir köprü inşa etmektir.

Yorumlar

  1. Akşam akşam şok oldum.Çoğu kişi gibi benim de Koreyle tanışmama vesile olmuştur bu film. İlk paragrafı okuduğum an tüylerim ürperdi. Bu hoş bilgiyi öğrendiğime çok mutlu oldum. Harika bir anlatım olmuş Baharım ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar