Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Güney Kore Film/Dizi Klişeleri-2

Merakla beklenen muhteşem yazının devamı da geldi sonunda anacım (: Kimselerin çözemediği bu klişeleri sizlere anlatmaya tam gaz devam ediyorum  


 Ailesiyle, arkadaşıyla, oppasıyla, noonasıyla, onnisiyle ve minimum canlıyla tartışan Koreli insan mutlaka ve mutlaka telefonunu kapatmak için bir hışımla bataryayı söküverir. (Fazla teknoloji akıllara zarar belki de :P )

 Yemek en önemli şeydir hayatta. Ağlayana-gülene, gelene-gidene, ayrılana -yeni sevgili bulana sorulacak ilk soru nasıl olduğu değildir. Yemek yedin mi? İyi yedin mi? Aç mısın? Yemeğe gidelim mi? Evde yemeklik malzeme var mı? olmalıdır. (Aman aksi davranmayın aç kalan Koreliden daha kötüsü düşünülemez :P )

 E o kadar yemekten sonra ne iyi gider değil mi? Hoş sohbetler için, dertleşmek için, sevmek için hatta bazen nefes almaya devam edebilmek için en az 3-5 şişeden oluşan Soju . Soju da öyle bir meret ki içelim bari demekle olmaz. İştahla alınan bir yudumun ardından - ki o yudum fondip şeklindedir. İyi içtiğini göstermek istediğinde boş bardak ters çevirilerek başın üstünde tutulur-  aeyışşş! gibi bir ses çıkarma zorunluluğu vardır. E bu soju da kuru kuru içilmez zaten :) Hemen yanı başında et yenilmelidir. Kore eti itinayla övülür bu sırada. 

 Bir noona sevdasıdır almış gidiyor sonra. Bu Shinee grubunun "Noona is so pretty " şarkısının yan etkisi olabilir. Öncelikle noonasına aşık delikanlı çıkar sahneye sonrasında bir yaşıtı güzele dönmesi muhtemeldir o karasevdanın .

 Ağlamaklı olan karakter (oppa/onni) iyi olduğunu göstermek için ağzına yarım ekmek dolusu yemeği ağzına tıkıştırırken ağlamaya   başlar.Sonrasında bir hazımsızlık mutlaka musallat olur. Hemen el altında bulunan bir iple  parmak bağlanır ve iğne yardımıyla kan akıtılır. (Daha 10 gün öncesinde Z_cadısıyla yaptığımız deneye dayanarak söylüyorum işe yarıyor. :) Etrafta ip yok diye üzülmeyin. Saçınız da çok kullanışlı bu durumda )

 Yağmur kutsal bir şey. Aşık olacağınız kişiyle yolunuzu kesiştirir. Bir çatının altında birlikte el uzatırsınız damlalarına. E o yağmur size bir kıyak daha yapar. Bu iki sevdalıdan birini yataklık hasta yapar. O ateş fırlayıverir mecburi hasta başında sabahlanır elde ıslak havluyla. bunu da yapmadıysa zaten boşverin siz onu. Kesin 3 5 bölüme daha yakışıklısı ile tanışacaksınızdır. 

Yedik içtik ne yapalım, e prodüksiyonda para varsa okyanusu görmeye gideriz yoksa ne yapalım her zaman ki karaoke sahnesini çekeriz bizde. Elde tefler çığlık çığlığa şarkı söylemek Korelilerin atasporudur. Es geçilemez.

 İlk kar yağdığında sevdiceğini alan çıkar seul sokaklarına. Sakuralar yaprak döküyorsa altında el ele dolaşılır mutlaka. Her türlü hava koşuluna bir bahane bulmuş bu çakallar bak şimdi  :P 

 Ramen, kimçi ve minumum yemek yenirken acıdan tıslanarak yenir. Ama iştah kesilmeden bütün sofra 35 saniyede tüketilir. Sonuç ucundan bucağından hastanede toto havada ameliyat için bekleyen zavallı basur hastası gösterilir :D (Tamam sürekli gösterilmiyor belki ama akılda kalıyor arkadaş :P)




Yorumlar

  1. Hahahah kesinlikle! Bu söylediklerin benim de dikkatimi çeken klişe noktalar :D

    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. haha, ben de bi yazı yazmıştım bunlar hakkında :D sen de güzel şeyler yakalamışsın, ellerine sağlık ohyoonjoo! :D şu yemek muhabbeti bizde de yok mudur; yani hemen birbirimize "aç mısın" diye sorarız :) noona sevdası hakikaten çok görülüyor bu aralar. sebebini de hemen söyleyeyim: 81-82-83 kuşağı aktörlerimiz hep askerde olunca ortalık 86-87li ufaklıklara kaldı; eee, ünlü aktrislerimizse genelde 83-84lü, hatta bazen daha yaşlı olduğu için dramalarda noona-dongsaeng ilişkilerinin artması kaçınılmazdı! ayrıca karaoke, yağmur sahnesi ve diğerleri de olmazsa olmazlardandır! eline sağlık ^^

    YanıtlaSil
  3. Yazını okudum canım ^__^Benim yazım senin ki gibi kurallı sıralandırılmış olmasa da onnilere yaklaşım yöntemimiz aynı gibi :P Seviyoruz bazı klişeleri bizde (:

    YanıtlaSil
  4. Her klişeleri iyi hoşta, şu içki adetleri ıykkkk :S

    YanıtlaSil
  5. "İlk kar yağdığında sevdiceğini alan çıkar seul sokaklarına. Sakuralar yaprak döküyorsa altında el ele dolaşılır mutlaka. Her türlü hava koşuluna bir bahane bulmuş bu çakallar bak şimdi :P " turizm bakanının gözünü seveyim en büyük çakal o! iğne deliğinden bile turizm atağı yapabiliyorlar valla :D bu arada sen böyle söyleyince canım nasılda sakura yaprakları dökülürken bir yürüş çekti bir bilsen :)( oppayı buldum da sanki tek derdim sakura yürüşü oldu :D :D )

    YanıtlaSil
  6. Hemen güzel ülkemin dört bir yanına kiraz ağaçları dikile, türk kızları daha fazla mağdur edilmesin diye G. Kore'den oppa ithalatı başlana (:

    YanıtlaSil
  7. ama iyilerini seçip yollasınlar, çürüklerini yollamasınlar :D

    YanıtlaSil
  8. Kuzu eğer yakışıklı, uzun boylu ve zenginse oppadır zaten ^^ En çirkini gelse bile seve seve kabulumdür :D

    YanıtlaSil
  9. İlk kar yağdığında sevdiceğini alan çıkar seul sokaklarına. Sakuralar yaprak döküyorsa altında el ele dolaşılır mutlaka
    Bunu bende yapmak istiyorum bizde genellikle il baharda olur çiçek yapraklarının dökülmesi rüzgarlı bir havaysa ve çiçekler ağaç da açmışsa dökülürler sende altında ne güzel duygudur o bahçede erik ağacı var oradan biliyorum :D Güzeldir sevgiliyle öyle dolaşmak herhalde ya romantik bir tarafı var ki her diziye koyuyorlar :)
    Ellerine Sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekleştirilecekler listene ekledin mi bunu da??? Umarım olur

      Sil
    2. :) Evet o da var :D İşallah bir tane daha var ki onu gerçekleştirmem lazım ki bu olsun

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar