Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

A Frozen Flover / Ssanghwajeom / Ayazda Bir Çiçek


Konusu: Goryeo döneminin son demlerinde Yuan Hanedanı tarafından politik olarak çıkarlarına göre kullanılan Goryeo Hanedanının hırslı kıralı Kunryongwe'yi örgütler. Kunryongwe'nin komutanı Hong Lim Goryeo kralını çok etkileyince Kraliçe, Hong Lim ve kral arasındaki ilişkiyi isteksizce gözetler. Bu sırada, Goryeo ve Yuan arasındaki ikili ilişkiler gittikçe kötüleşmektedir, çünkü Yuan, kralın oğlu olmadığı sebebini bahane ederek kralın kuzenini Goryeo Veliaht prensi olarak ilan etmek ister. Kral bunu kesinkes reddedince Yuan'a bağlı olan Goryeo'nun yüksek mevkilerdeki yetkili kişileri kralla anlaşmazlığa düşer. Bir gün, Kral, Hong Lim'e gizli ama reddedilemez bir emir verir: Goryeo'nun bağımsızlığını Yuan'dan korumak ve Goryeo tahtının varisi olacak bir oğula sahip olmak için Kraliçe ile yatması... (Sarangni'den alıntıdır)
Jin-mo Ju  In-seong Jo  Ji-hyo Song  Ji-ho Shim  (:
Jin-mo Ju  In-seong Jo  Ji-hyo Song  Ji-ho Shim  Min-wu Noh 
Gi-Bang Kim  Ju-hwan Im 
Gi-Bang Kim  Ju-hwan Im  Joong-ki Song  Hyeon-wu Kim Seong-il Jeong 


Film müthiş oyuncu kadrosuyla göz dolduruyor. Her ne kadar başroldeki kızımız  Ji-hyo Song'a özenle yetiştirilmiş gıcığım, bu filmde haklı olduğum gururunu yaşatsa da, başrol için biçilmiş kaftan olduğunu kabullenmem gerekiyor. Ha bu arada Kocaman kocaman uyarıyorum sizleri filmimiz cüretkar sahneler içermekte. (Aaa! Napıyor bu masum Koreliler? Cıkcıkcık hiç ummazdım diyecekseniz yaklaşmayın! Adamların oyunculukları bu düşünce yapısı yüzünden gözardı ediliyor çünkü.)


Önce bir itiraf. Filmi ilk çıktığında izleyen arkadaşlarımın tepkili yorumları yüzünden izlemeyi erteledim. Duyduğum bu kadar başarılı oyuncuların biraraya gelerek çektikleri uzun bir "porno" filmi olduğuydu.  Ama işte merak duygusu ve bu iki aktöre olan inancım filmi geçte olsa izlememe vesile oldu.

Günlerce filmin alt metinleri arasında gözümden kaçan detayları düşündüm durdum. Yazmak gibi bir düşüncem yoktu belkide cesaretim. (Adını ben koyamadım, siz koyun) Ve blogları yoklarken sevgili La Fea'nın yorumunu gördüm. Yazılan cevaplara bakınca da yazmalıyım kesinlikle diye ani bir karar aldım. Yazıyı okumak isteyenler için La Fea'nın Ayazdaki Çiçeği



Karakter analizleri biraz terazide istediğim yere oturtamadığım kısım. İnce sınırlarda karakterlerimiz ve bazı olaylarda uç noktalarda dolaşmayı seviyorlar. Yönetmenin karakter yorumlarına odaklanamadım maalesef -hala izlemediğim filmlerinin sayısı fazla- ama gri karakterleri sevdiğini hissettim. 



 Kralın dünyada ki tek tutkusu çocukluk döneminde tanıştığı ve aşık olduğu Hong Lim'dir. Ne kaybedeceği ülkesi ne de dünyevi diğer detaylar umurunda değildir. -ta ki birileri tarafından dürtülüp uyarılıncaya kadar.- Belki de bir geleceğinin olmadığı gerçeğini önceden kabullenmiş, ama sevdiği adamın çocuğuna bırakabileceği bi gelecek olduğunu anlayınca kraliçe ile Hong Lim'i yanyana getirme fikrini ortaya atmıştır. 
(Hadi canım adamın ülkeyi kaybedeceği korkusu vardı şuydu buydu diyenlere ufak bi hatırlatma, film boyunca kral kaç bakanla görüştü, ülkesi adına karar aldı ya da savaşma durumu söz konusu oldu. Görüşmeler kralı bir çocuk sahibi olması yönünde iteledi, bu ikilemi yaşayıp finale ulaşmamız için gerekli olan şu çatışma olayıdır o da. )
 Hong Lim: Filmin terazisi. Kralın en güvendiği adam olarak hem en yakın koruması, hem kalbinin asıl sahibi. Kral için yaşayan, nefes alan, onun emriyle kendine ihanet eden ve bu ihanetin verdiği yarayı kaldıramayıp şehvet tuzağına düşen, Son ana kadar gözlerinden ne düşündüğünü okuyabildiğiniz adam. 
 Kraliçe: İki ülke içindeki savaşın sona ermesi için Goryeo hanedanının kralına gelin edilmiş, gördüğü büyük şefkate rağmen kadınlığını hissedememenin / hissettirilmesinin acısını yaşayan, Hong Lim'den bu yüzden deli gibi nefret eden, ama kralın emriyle o adamla birlikte olmak zorunda kalan bir kadın. 
Sevdiği adamı elinde tutan adamın kadını olmak ona acı versede zamanla Kralın elinden Hong Lim'i alarak intikamların en büyüğünü alır. Krala aşkı da sorgulanabilir. 


Kral'ın bu emri vermeden hemen önce Hong Lim ile sevişmesi onların ilişki düzeyini bize gösterse de  bir yandan Hong Lim  ve kraliçe arasında sadece tensel bi yakınlaşma isteğinin göstergesiydi. Emirden kendisi de rahatsız olmasına rağmen elindeki ipleri kaptırmamak için kraliçe ve sevdiği adam sevişirken yan odadan onlara burdayım izlenimi verdi. Bunu yaparak kurduğu baskı hem kraliçenin hem de Hong Lim'in heyecan duymasına ve sex oyunları oynamalarına neden oldu. (Bu ikilinin aşık olduğunu düşünen kimse olduğunu sanmıyorum)

Kütüphanede savaş kitaplarının olduğu kısımda ilişkiye girdiler Kral şölen verip, kutlama yaparken. Onun zafer eğlencesinde Kraliçe ondan  tek şekilde alabileceği intikamı aldı birkez daha. 

Kral Hong Lim için seçtiği hediyeyi (at) ona vermek için saatlerce bekledi göl kıyısında. Bu kısım anlamlara dökülecek olursa geçmişine sığınan Kralın sevdiğine kendisine gelmesi için çırpınmasının göstergesidir. Öyle bir sahne ki eğer o gün Kraliçe ile oynaşmayıp Kralın yanına gitseydi film başka bir yöne gitmek zorunda kalırdı.   Neden gelmediğini sorgulamak için odasına gittiği Hong Lim e nerede olduğu , ne yaptığı şeklinde detaylar soran Kral neler olduğunu tahmin edip ertesi gün Hong Lim'e kılıç çekti ve uyarır hafifçe.

     Kılıcı tekniklerle değil ruhunla hareket ettirmelisin! Sorun YÜREĞİNDE. Bana sadakatini yüreğinle göster!


Elindeki iplerin iyice gevşediğini gören kral saldırganlaşmaya başlar.Ölümünü isteyen bakanları katleder. Artık güvenebileceği kimse kalmamıştır. Hong Lim ile Kraliçeyi ayırmak tek arzusudur. Kraliçe ve Hong Lim'e durumu nabız ölçerek bildirir. Aldığı tepkiden rahatsız  ama herşeyden haberdar olduğunu göstererek konuyu kapatır.


Kraliçeyle sadece bir anlık arzuyla birlikte olmaya devam ettiğini itiraf eden Hong Lim kralın sınıra git demesiyle biraz huzur bulur. Yaşadığı ikilem acıtmaktadır canını. Ancak Şeytan misali etrafında dolaşmaktan bıkmayan Kraliçe onu yeniden ayartır, bir bebekleri olacağı haberini verir. Kralın bebeğe zarar vereceğini düşündüğünü söyleyip Hong Lim'i yanına çekmek için herzaman ki yöntemlerini kullanırken basılırlar.

 Ve bu noktada Kral eline alıyor sazı. Kıskanç bir kadın gibi sevdiği adamı azarlıyor. Canını yakmak için Kraliçeyi işe katıyor. Ama Hong Limden duyduğu "AŞK" sözcüğünü kaldıramıyor. Hong Lim hamile kraliçeyi kurtarmak için bu cümleleri söylerken kralın acısını göremiyor. Bu cümlesi onunla Kraliçe arasındaki tek bağ olan seksi de ortadan kaldırıyor. 

Kraliçenin hamile kaldığını öğrenen kral önce olaydan haberdar olanları öldürtüyor, ardından da Hong Lim'e ülkesini teklif ederek yeniden kendisine dönmesini istiyor ama nafile.

Kralın aşkı son kez görmek için elinden geleni yaptığı sevgilisinin elinden ama duymak istediklerinin aksini duyarak oluyor. Hong Lim'de kralın yaptıklarının nedenini anlayarak gözlerini yumuyor.





Ortaya oyunculuklarıyla beni etkileyen iki aktörün dramı kalıyor. Film benden 10/8 aldı...

Yorumlar

  1. bu filmin ilişkiler örgüsü çok karmaşık cidden, çok değişik ve güzel bir filmdi, hem çok sade hem çok gösterişli... her karakter kendisine göre haklı ve hatalı... diğer taraftan yönetmen herşeyi ayrıntıya boğmuş, 30 küsür sayfalık bir tanıtım yazısı bile hazırlamışlar film hakkında, elbiselerden tutun yan karakterlerin seçimine kadar nasıl tasarlanıp filmin yapıldığını anlatmışlar...
    ben de kaç zamandır yazmak iztiyorum bu filmi ama hala bitiremedim taslağını, burda ve lafeada okuyunca tekrar imrendim bak :D

    YanıtlaSil
  2. İşin aslı kafamda yazdığım düzinelerce sayfa taslağı kağıda geçirmem gerektiğini klavye başına oturduğumda anladım ^^ Ama artık çok geçti bozuntuya da vermek olmazdı(: Kafamda neden, sonuç olaylarını oturttuğuma inanarak yazdım ama sonrasında gözden kaçan çok şey olduğunu farkettim. Çok karışığım hala. Birde senin yorumunu görmek çok güzel olacak. Bekliyorum (:

    YanıtlaSil
  3. yaz yaz bitmez zaten bu film, sende bir sorun yok merak etmeyesin sorun filmin kendisinde :D bende yazmak istiyorum ama sizin yazılarıda okuyunca anladım ki bende başka başka bir şey anlamışım, insan kendisinden şüpheleniyor valla :D ama yok yoook, sorun filmde hehhe :D
    eline sağlık :D

    YanıtlaSil
  4. Sen benim dediklerime aldanma yahu (: Sinema öyle bir olay ki bambaşka görebiliyoruz aynı hikayeleri, güzel olanı bu hikayelerimizi paylaşmak^^ Ben bu yorumda biraz höt höt gibi yazmışım ama neyse :D

    YanıtlaSil
  5. Paylaştığın için teşekkürler bahar:)okuyunca filmin havasına girdim yine,çok beğendim bende filmi başarılıydı gerçekten, yazıcak çok şey var ama senin dediğin gibi aslında kraliçe'yi sevmedi mi? Hong Lim bana aslında sevdi gibi gelmişti senin yorumunu okuyana kadar,yani başta krala değer verdiği için onunla birlikte olmuş, yani aslında bir kadınla birlikte olmanın onu daha mutlu ettiğini keşfetmesiyle krala karşı bakışı değişmiş gibi gelmişti bana, ben öyle hissetmiştim :) demek ki herkese göre yorum değişiyo bazen :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi beğeneceğinden emindim zaten ablacım, zevklerimiz çok yakın :D

      Senin yorumunda mantıklı, yorum farkı olması bu işi daha güzelleştiriyor zaten ;)

      Sil
  6. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar