Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

MAO / İçimizdeki Şeytan

maou

Persons Oyuncular / Cast
Ikuta, Tohma     
IKUTA Toma
Serizawa Naoto
Ono, Satoshi
OHNO Satoshi
Naruse Ryo
Kobayashi, Ryoko
KobayashiRyoko
Sakita Shiori
Waki, Tomohiro
WAKI Tomohiro   
Ishimoto Yosuke
Tanaka, Kei
TANAKA Kei
Kasai Hitoshi
Oshinari, Shûgo
OSHINARI Shûgo
Soda Mitsuru
Gekidan, HitoriGEKIDANHitori
S.Noriyoshi
Kichise, Michiko
KICHISE Michiko

Serizawa Mari

Konusu: 2007'de Kore'de yayınlanan Devil'in japon versiyonu. Naruse Ryo 'Melek Avukat' olarak nam salmış, maddi kaynakları yetersiz olan ezilmişlerin yanında durması ve onları sonuna kadar savunan genç bir avukattır. Serizawa Naoto ise suçlularla boğuşan, etrafında ki insanlara rağmen ayakta durmaya çalışan bir dedektiftir.  Geçmişte ve gelecekte yolları kesişmeye devam edecek olan bu ikilinin ortalarında bir de çiçek vardır, Sakita Shiori.

Serizawa Naoto kendisine gelen kırmızı zarfın gizemini çözemeye çalışırken, Naruse Ryo  her fırsatta karşısına çıkacak ve  elinde ki zanlıları çekip alacaktır ondan. Sakita Shiori ise yeteneğiyle ona yardımcı olmaya çalışırken olayların içine sürüklenmesine mi sebep olacak onu kurtaracak mıdır bilmez.  
Suçlunun kim olduğunu, hayatın bize getirdiklerini sorgulayan, akıl dolu bir senaryo izlemeye hazırlanın. Ikuto Toma ve Ohno Satoshi beni şaşırtmayı çok iyi becerdiler ^^
maou
Açılışıyla birlikte Japon etkisi kendini göstermeye başlıyor. Dizide kullanılan fotoğraflar, müzikler ve efektler sizi çekiveriyor içine bir anda. Kore yapımı olan aslına boyun eğmemiş bir yapım "MAOU". Oyuncu seçimleri de muhteşem olmuş -ki üç oyuncu da beni çok şaşırttılar tavırlarıyla- Kadın oyuncu için şeytan kulağıma şöyle fısıldayıp durdu. Kızın bir önemi yoktu SMA'ya bakarak yeniden ürettik bunu biz (: Japonlar yine dayanamamış 17 bölüm olan aslı 11 bölümde nihayete erdirmişler (: Biz çeksek 5 bilemedin 6 yıl süründürürdük o dedektifi. 
maou
Kütüphane de karşılaştığı kendi gibi yaşadığını düşündüğü avukata gönlünü kaptırdığı daha açık anlaşılan kızımız, herşeye rağmen sevdiğine dokunduğunda hissettiği boşluk hissinin rahatsızlığı yaşar. Herkesin Melek Avukat dediği adamın içinde ki karanlığı görmüştür.Melek Avukat  Naruse Ryo ise içindeki karanlığa güneş gibi doğan bu kızın yanından uzaklaşamamakta ve ara ara karşısına çıkan vicdanıyla yüzleşmek zorunda kalmaktadır.
maou
Dedektifimiz de bu melek yüzlü zillinin etkisindedir ama öncelik vermesi gereken daha önemli detaylar vardır, kendi hayatı gibi. Sürekli etrafta gördüğü melek avukatın Azrail rolüne soyunacağı hissini duysa da kimse bunu avukata yakıştıramadığından içine atar. 
maou
Etrafında olup biten her şey hakkında kendinden bile çok detay bilen katile yaklaşmak için deli gibi mücadele eden  dedektifimiz en büyük yardımı Sakita Shiori 'den alır. Dokunduğu nesnelerin geçmişlerini görmekle lanetlenmiş olan bu kızımız önce bu yeteneği kayıp küpe eşleri bulmak için kullanıyorsa da artık bir katilin peşini sürmek zorundadır ve gördükleri gittikçe canını yakan şeyler olacaktır.
maou
Geleceği görebilmek için tarot kullanmak birgün banalleşse de gerçekleri görmek için tarot kullanımı asla havalı duruşundan feragat etmeyecektir. 








maou
Uzun lafın kısası indirin izleyin hemen canlar (: Hem tanıdık yüzler de bolca mevcut. Ikuto Toma'yı izlemek hemde ciddi bir rolde (İlk kez mi izledim ki ben acaba ?) hemde Ohno Satoshi'ye höh be bi ne yaptın sen öyle demek için iyi bir fırsat. Her zaman bulunmaz anacım bu fırsat (:


Yorumlar

  1. bir kaç kere izlediğim ender dizilerdendir yine olsa yine izlerim ki ben de ikuta tomo ve ohno satoshi üzerinden ters köşe oldum bunda. özellikle ohno satoshi den böyle bir performans beklemezdim tamam bunda hikaye ve senaryonun da etkisi var ama yine de iyiydi. mawang da iyidir hoştur ama japon versiyonu çok daha hoş. öncelikle bu senaryoyu yaratanları akabinde bunu bu derece harika ve akılcı uyarlayan japonları kutluyor her iki versiyonda da müziklere el atanları ayrıca tebrik ediyorum. çok iyi bir dizi bana kalırsa.

    YanıtlaSil
  2. @Tawannanna haklısın cidden Ohno Satoshı özellikle beni hayran bıraktı kendine diyebilirim, beklenmedik bir performanstı onunki .

    Orjinali de Japon versiyonuda çok sağlam bir dizi (:

    YanıtlaSil
  3. yapon ya koreya versiyasina baslayim? hansi daha yaxsidir? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Japon versiyonunu tavsiye ederim ;) Aslını yaşatan belki bir tık daha iyi olan ve bölüm sayısı daha kısa olduğu için tadı damakta bırakan ;)

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar