Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

We Teach Love / Sarangeul Gareuchyeo Deurimnida

We-teach-love

Yapım Yılı:
2010


Oyuncular:

Jin-woo Yang 

Gyu-ri Kim 
Tae-yeong Ki

Hyeon-wu Kim 

Choi Jae-Hwan 


Konusu:





Lee Jin Yi çiçekçi olarak çalışan çekingen bir kadındır. Çocukluğundan beri aşık olduğu Chul Woo'ya açılamamıştır. Kwon Tae Joon ise erkeklerin kadınları tavlamalarına yardım eden bir çeşit çöpçatan şirketinin başındadır. 

Tae Joon'dan yardım almaya başlayan Lee Jin Yi, baştan aşağıya değişerek Chul Woo'yu tavlamaya çalışır.
We-teach-love
Sevdiği adamı elde edebilmek için gönül-kur şirketinden yardım isteyen Lee Jin Yi hem çok sakar hemde umutsuz vaka etiketiyle ortalıkta dolaşan bir kadındır. Sevimli yanları ve aşkı için direnen duygularıyla kısa zamanda sempatimi kazandı. İlk aşk gibisi yok lafımın arkasında en çok ta bu filmle mi durulur (:  Maksat ilk aşk güzeldir sloganını ismini vermekten çekindiğim Gacıma (@kimpabsushi :P Sen daha çektir Hiroma, çektir Ji Sub'a hain yazar) hatırlatmak (: 
We-teach-love
İlk gün karşımıza dalgalıdan hallice kıvırcık saçlarıyla dahil olan hanım kızımız Lee Jin Yi ve olay akışını görünce bende hemen: Aaa! bildiğin "Cyrano Agency" filmi yahu bu! sesi yükseldi. Sonra çekim tarihlerine bakmakta fayda olduğunu düşündüm, yayınlanma zamanlarına bakınca 1 ay önce vizyona giren film "Cyrano Agency" olmuştu ve "We teach Love" filmi televizyon için ayarlanmıştı. Ortada esinlenme olduğu aşikardı yani (:
We-teach-love
Aaa! Bakın burada kim var.(Ne bol Aaa'lı bir yazı oldu bu böyle) Bizim gözde eniştelerimizden Ki Tae Young. Sevgili Yoo Jin ile mutlu bir evliliği var malum. (Düğün törenlerine bakmak için tıktık .) Filmin aşk kurucu Eros'u olarak sahalarda. Sadece erkeklere yardım edebileceği konusunda ısrarcı olan Kwon Tae Joon sonunda gönülsüz de olsa kızımıza yardım etmeye başlar. 
We-teach-love
Chul Woo rolünde ise Woo Yang bizlerle. Elinde fotoğraf makinesiyle dolaşmak için yaratılmış kişilik. (Bak gene bir zaaf belirtisi (: Düşlerimin Prensini okuyanlar bilir buzdolabı savunmamı yaparken bahsetmiştim elindeki makineden.) Kızımızın ilk aşkı olarak tavlanacak hedef olarak girdiği hayatımıza, yani senaryoya yön verir. 
We-teach-love
3 kişilik tanıtımı yeterli oldu gelelim film yorumlarıma (: Eleştirilerime, sevdiklerime. 
İki erkek karakterinde içleri dolu anlatılmıştı. Ufacık detaylarla kişiliklerine dair çok büyük mesajlar yakalayabildim. Kızın değişimi, hedefine giden yolda yaptıkları ah ulen ah dedirtti bana. Oyuncuları severim oyunculuktan ötürü diyerek gizliden alkış efekti de uyguladım (: Ama finali çok önceden bizlere göstere göstere getirmeleri çok kötüydü. Biz kaçın kurrasıyız aga yemedik, yemeyiz böyle ayak oyunlarını (: 

Ama filmi çok sevdim (: 10/7 bile verdim daha ne olsun (: Bu arada Çeviri için zaman ve emek harcayan @Crosky'e teşekkürler 

Yorumlar

  1. Top 10 listemde en sevdiğim filmler arasında yer alır kendileri, diziden bozma kısa bir film olsa bile :D Henüz izlememiş olanlara 'aaa izlemedin mi? Mutlaka izlemelisin. Kaçırılır mı bu film' gibi yorumlarla baskı yaptığım filmlerdendir.
    Oyunculukları, hikayenin konusu vs harikaydı.
    Valla beni ters köşeye yatırdı film ne yalan söyleyeyim. (Herkes senin gibi değil @ohyoonjoo bacım naparsın :P :D ) Belki de bu yüzden sevdim bu kadar filmi.
    Neyse yorumum uzadıkça uzamadan Selin kaçar :P :D
    Ellerine sağlık @ohyoonjoo'm Bahar'ım :)

    YanıtlaSil
  2. @Supercel cidden mi yatırdı (: E ben kaçın kurasıyım o zaman :P Bakalım yorumlar geldikçe anlayacağız başarılılar mı yoksa sadece sen mi kandın :P

    YanıtlaSil
  3. güzel filmdi evet ama her yorum da forumlarda bloglarda falan "woaa acaip bi sonu var feci ters köşe" gibi yorumları görünce insan daha filmin başından anlıyor sonunu. hiç yorum okumadan izlemek lazım. ama ben cyrano agency'i daha çok beğendim, onun komedi yönü daha ağırdı, güldürmüştü beni bayağı :)

    YanıtlaSil
  4. filmi çok sevenler arasındayım hatta 2 kez izslettiğ:) aklımda takılı kalan yerler olmadı değil hani. film aslında bir dizinin sıkıştırılmış versiyonu. yaklaşık 1 yılı aşkın dizi projesi olarak çalışılırken birden filme dönüştürülmeye karra verilmiş. baş roldeki enişte kim nam gil havalarında çok gezindi hani. bad guy esintisi diyelim:) başta ben de filmden m, esinlenilmiş desem de Cyrano Agency ne kadar sıkıcı ise aksine bu film o kadar güzeldi. aklımda takılana gelirsek iyi hoş da yarabbim kıza aşkına kavuşmasına asıl yardım eden elinden foto makine düşmeyen çocuk da sanki kıza kesildi. özxelli,kle spontane gelişen eve bırakma sahnesinde çocuk duraksadı eğer bu bir dizi olsaydı o çocukta kızın duru ve saf aşkına karşılıksız kalmayacak ikinci erkek karakterin kaderini yaşayıp yine de kıza kavuşamayacaktı. koreliler sever tekrarları 3-4 yıla yeni versiyonu ile 16 bölümlük dizi şeklind eklarşımıza gelirse şaşırmayız.

    YanıtlaSil
  5. @tarih (: Çok güzel anlatmışsın kuzu . İkinci erkek olarak ideal bence de :D Bak gözümüz kaymış açık ara gene :D Olaylar daha akıcı olduğundan daha enerjik bir film cidden (:

    Uzun yorumun için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. @masalcım yine blogger yine gecikmeli cevap(: Kusurumuza bakma şekerim (~.~')

    Hiç yorum okumasam da sonu bariz şekilde görebildim ben (: Herşey ortadaydı aslında :D Yorumun için teşekkürler canım.

    Bu arada bence Cyrano Agency altı daha dolu bir filmdi ama fazla uzatıldığı için yer yer sıkıntı yarattı(:

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar