Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Baby and Me / Kuzusunu Sen Al, Babasını Ben

baby-and-me+JangGeunSuk
Senaryosunu Jin-yeong Kim ve Won Choi'nin ortaklaşa yazdığı Baby and Me 2008 yılı meyvelerinden. 
Film aslen aynı isimli mangadan uyarlanmıştır. (Ne anam o da mı mangaymış diyen kazandiblerim için tıktık )


Joon-soo(Jang Geun Suk), 18 yaşında, lisenin popüler ama asi çocuğudur.  Okula gitmek için kullandığı motoruyla hızlı bir giriş yapar filme (Sadece filme) 
baby-and-me+JangGeunSuk

Okul önünde karşısın çıkan bu sevimli pijamalı hatun garip tavırlarıyla dikkatimizi çekiverir. Düşündüğünüzde (ki siz istemeseniz de içinizde ki ergen sizin yerinize seve seve düşünür) hemen hemen aynı tepkileri verebilmek zor iştir. Dizilerde ki hatunlar bu tepkileri vermedikleri için bizden yemezler mi onca lafı?

baby-and-me+JangGeunSuk
Tepki 1
baby-and-me+JangGeunSuk
Tepki 2
baby-and-me+JangGeunSuk
Tepki 3
baby-and-me+JangGeunSuk
Tepki 4
baby-and-me+JangGeunSuk

Tepki 5 -----> Acilen Babaya koşulur ve "Baba Beni Okula Gönder" pankartı açılır (: 
Bu kısım acilen dizilerde ki unnilere, dongsanglere ulaştırıla ^^

baby-and-me+JangGeunSuk
Filmin bir kısmında eğer tekwando öğreten bir aile üyesi varsa elinin altında en ağır işkenceyi gören çekirgesi evladıdır. Burada da (Jang Geun Suk) bu klişenin kurbanı oluyor.
baby-and-me+JangGeunSuk
Evet okulumuzun asi, sorumsuz, işe yaramaz öğrencisi Joon Soo (Jang Geun Suk) uzaklaştırma cezalarının müdavimidir ve son uzaklaştırma cezası ailesinin eline ulaşınca, aile çılgınca bir karar verir ve oğullarını terk ettiklerini söyleyerek evden kaçarlar.

Bu durumu arkadaşlarıyla içerek kutlamak isteyen Joon Soo 
(Jang Geun Suk) başına geleceklerden bir haber alıveriş yapmaya başlar. Arkasını döndüğünde alışveriş arabasında bir bebek görür. Danışmaya durumu bildirir ve bebeğin üstünden çıkan yazıyla şok olur. Bebeğin babası olarak kendi adı yazmaktadır.

Kem küm etse de bebeği mecburen eve getirmek zorunda kalır. Eve kutlama yapmaya gelen arkadaşları duruma fazlasıyla şaşırırlar. Yanlarında gelen Kim Byeol bebeğe bakıcılık yaparken bir yandan da azarlamaktan vazgeçmez bu kafadarları.
Sürekli ağlayarak sinirlerini oynatan bu bebeğin annesi kim olabilir? Asıl soru budur öncelikle Joon Soo için. Bütün geçmişini yoklaması gerekir. Oda çekinmeden senden mi bu bebek diye kapı kapı dolaşmaya başlar.

baby-and-me+JangGeunSuk

Önce alaycı bir hah lafı duyan Joon Soo'nun cildi sevenleri tarafından itinayla parlatılır. Çözüme ulaşamayacağını anlar ve evine döner. Gece yarısı artık bebeği WooRam'ın ağlamasına dayanamayan Joon Soo onu Seul'da ki caminin yerini bilemediğinden bir sokak arasında ki çöpe koymaya yeltenir.  Bunu da beceremeyince oğluyla karşılıklı kafaları çekmeye gider. Burada tanıştığı yalnız babalar sayesinde bir kulübe üye olur ve bebek bakımına dair dersler almaya başlar. 

baby-and-me+JangGeunSuk

-Ki bu arada anne sütü diye ağlaması durulmayan bebeği için anne sütü avı var ki dillere destan. O ana dair bir görüntü-

baby-and-me+JangGeunSuk

Film benzer çok eğlenceli sahnelerden oluşuyor. Oğluyla zaman geçirdikçe ona ısınan ve baba olduğunu anlamaya başlayan Jang Geun Suk önceliğini oğluna vermeye başlar artık. Parasız kalınca çalışmaya gittiği gece kulübünde oğluna yapılanlardan sonra kendine yeni iş bakmaya başlar ama bebeğiyle kimseler ona iş vermeyince şeytana uyar.

baby-and-me+JangGeunSukbaby-and-me+JangGeunSuk

Filmde birbirleriyle iyi geçinen  bu iki çocuk sizlere üel vakitler vaat ediyor. Baba oğulun macerasında bebeğimiz Wooram'ı seslendiren ahjushi Myeong-su Park beyleri ayakta alkışlıyorum^^ Filmi daha da eğlenceli hale getiren oydu. 

Bir de Sürmeli'min o saçları vardı akıllarda kalan. Yatıp kalkıyor, kask takıyor gram bozulmuyor o saç (: Fırça gibi maşallah ^^

baby-and-me+JangGeunSuk
İşte bu sahneye de bittim ben (: Ne de güzelsiniz siz öyle ^^


Jang Geun Seuk tanıtımı için tıktık



Yorumlar

  1. Hehe çok hoş yazmışsın unni :D <3
    Seul daki cami kısmına bittim :D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar