Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Kore Edebiyatı / Yi Mun Yol ~Şair

şair+YimunYol+bez_cadilari.jpg

Uzun zaman sonra kendime yeni yıl hediyesi aldım canım nasıl olsa diye annemi kandırabilme ümidiyle girdim D&R'dan içeri. Şeytan kulağıma başka yerde fısıldasaydı keşke (: Neyse kitap raflarını itina ile tek tek inceledim. Yeni çıkanlar, En çok satanlar, Tarihi olanlar, polisiye duranlar derken gözüm kıyıda köşede kalmışlara gitti (: Kahverengi kapağı ve olabildiğinde sade tasarımıyla bir kitap"Hey! Buradayım Çingu " diye bana seslendi resmen. Kapakta gördüğüm isme rağmen içimdeki ses itiraz ediyordu. Hadi canım yok, olamaz dedi bir kaç kez. Bir bakalım, zararı olmaz  diye ikna ettim oracıkta zavallıyı ^^ Aldım, baktım, inceledim, göz gezdirdim. Utanmasam kitabı orada okuyup çıkacaktım (: Neyse işte birkaç kitap daha alıp vedalaştım geride bıraktığım yavrularımla, bir gün onları da almak için geri döneceğimi söyleyerek. 

Yi Mun-Yol, Kore edebiyatının en çok okunan yazarlarından biri.  Toplumun sorunlarını ele alması nedeniyle sevilen hikayeler yazarken aşkı, tarihi, toplumsal yapıyı tema olarak kullanmış. Yi Mun Yol Nobel edebiyat ödülü adaylarındanmış bu arada (:

Büyükbabasından miras kalan hain etiketiyle baş edebilmek için her yolu deneyen Kim ailesi ve edebiyat sayesinde eski mevkilerine ulaşma çabaları anlatılıyor kitapta. Şair yaşadığı dönemde her tabaka insanla karşılaşıp içlerinde yaşamak zorunda kalır, bu durumu şiiirleri için malzeme yapar. 

Kore'ye dair birçok yeni bilgi öğrenirken, tarihlerinde dolaşmak, bunu bir şairle yanyana yapmak keyifli. İlginizi çekerse D&R şubelerinden rahatça bulabileceğiniz gibi internet sayfalarından da bulabileceğinizi hatırlatmak isterim Hem fiyatlar daha uygun malum ^^


Yorumlar

  1. cok guzel bir kitap
    okurken o tarihe gittim adamin hisettikleri hisettim
    kore tarihini sevenler icin tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Edebiyatiyla ilgilenen çok kişi yok maalesef, yazar uzak bir köşeden izletti o dönemi bana

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar