Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

The Case of Itaewon Homicide / Itaewon Cinayeti 2009

The_Case_of_Itaewon_Homicide_Itaewon_Cinayeti


The_Case_of_Itaewon_Homicide_Itaewon_Cinayeti
Seul'un  Itaewon bölgesinde 1997 yılında, bir restoranında işlenen çözümlenmemiş cinayet davasından uyarlanır “Itaewon Cinayeti".  Bir burger dükkanının tuvaletine giren  öğrenci (Joong ki Song)  uzun süre çıkmayınca kız arkadaşı tarafından burada ölü bulunur. Bir yabancı tarafından vahşice bıçaklanarak öldürülen Joong ki Song'un katili acaba kimdir?

İki Kore asıllı Amerikalı genç, Pearson (Jang Geun Suk) ve Alex (Sin Seung Hwan), olay yerine en son giren zanlılardır, ama ikisi de korkunç cinayetin suçunu birbirine atar. Zanlıların verdikleri çelişkili ifadeler olayı daha da karmaşıklaştırırken, Savcı Park (Jeong Jin Yeong) gerçekleri bulmak için her detayı bularak gerçeğe ulaşmak zorundadır.
The_Case_of_Itaewon_Homicide_Itaewon_Cinayeti
The_Case_of_Itaewon_Homicide_Itaewon_Cinayeti
Pearson (Jang Geun Sukve Alex (Sin Seung Hwan)'ın verdiği ifadelere göre olayı yeniden canlandırarak gösteren film gerçek bir olay olması nedeniyle daha da ürpertici oluyor. Dünya'nın adalet sistemine de gerçeklerle iyi bir bakış atmamızı sağlıyor.

The_Case_of_Itaewon_Homicide_Itaewon_Cinayeti
The_Case_of_Itaewon_Homicide_Itaewon_Cinayeti
Öldürülen Joong Ki'nin -kıyılır mı o güzelliğe arkadaş!- katili acaba kimdir? ABD cinayet masasının öngördüğü gibi Jang Geun Suk mu, yoksa elde edilen kanıtların gösterdiği Sin Seung Hwan mı? 


Arkadaş grubunun verdiği çelişkili ifadeler, Amerikalı yöneticilerin vatandaş hakkı tutumu, paranın verdiği yön... Adalet; insanoğluna güçlüleri korumak için verilmiş bir hak gibidir. 




"Adalet karşısında hepimiz eşitiz, ama bazılarımız daha da eşittir."

The_Case_of_Itaewon_Homicide_Itaewon_Cinayeti
The_Case_of_Itaewon_Homicide_Itaewon_Cinayeti
Jang Geun Suk'un başarıyla soğuk kanlı katil rolünü canlandırdığından bahsetmemek olmaz. Kariyerine eklediği en iddialı yapım. Oyuncularla paslaşma şekliyle de göz alıcı. Film izlenip görülmesi gereken filmlerden.


Yorumlar

  1. Acayip bir filmdi ama ben hep Pearson suçlu diye düşündüm nedense olayı tüm ayrıntılarıyla anlatabilmesinden falan ama gerçekten ilginçti sonuçta 1 yıl bile yatmadan çıktılar sonuç korkunçtu bir de masum bir gencin zevk için öldürüldüğü düşünüldükçe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin bloga mücahide ^^ Gerçekten kan donduran bir hikayenin başarılı bir çevrimiydi

      Sil
  2. Tanrım sana geliyorum *-* Jang Geun Suk hayranı olarak bu filmi izlemediğim için utandım, Allah'ım o nasıl güzellik! *-* Hemen izlemeliyim ^o^ Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle izlemeli ve JGS'me laf söyleyenleride bu filmi izlemeye teşvik etmelisin. Kesinlikle yeteneklerini sergiliyor ;)

      Sil
  3. Film gercek hikayeden uyarlanmasi insani daha da endiselendiriyor. Bir de dusundukce ki bu film 14 yil sonra yani filmin cekilmesinden 3 yil sonra gercek hayatda katilin yakalanmasina yardimci olmus olmasi filmin onemini daha da artiriyor.Dusunun genc ogrenci olduruluyor katil 2 kisiden biri ama ikiside cinayet sucundan yarqilanmiyorlar. Fakat bu film insanlarda buyuk etki yaratir ve DNA sonuclarina esasen Kurbanin ailesinin talebi uzre G. Kore hukumeti 2010 yilinda ABD de yasayan Pearson un iadesini ABD den talep ediyor. Abd olayi unutulacagini umuyordu ve Pearsonun gizlendigini bahane ediyordu.Maksat dava zaman asimina ugrasin ve dosya kapatilsin( G.Korede bir cinayet islendikden sonra faili bulunmazsa 15 yil sonra zaman asimina ugrar ve dosya kapanir.15 yil sonra katil gelip sucunu itiraf etse bile tutuklanamaz).Fakat tam aksi olur olaylar daha da gundem konusu olur . Hatta SBS(G.Kore tv kanali) kanali "I want to know it" adli programin bir kac bolumu bu cinayet davasina yer verir.ABD 2011 yilinda Pearsonu G.Kore devletine iade eder.Kore mahkemesi 2011 yilinda Pearsona cinayeti isledigi icin 20 yil hapis cezasi verir.Alex ise olayi sogukkanlilikla izlemis yarqilanmaz. Sonunda geçde olsa katil bulunur tutuklanir.
    Adaletin gec de olsa saglanmasi insana bu dunyada hakk adaletin olmasina az da olsa umut veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgiler içi öncelikle teşekkür ediyorum. Film hem gerçek olması hem de oldukça iyi işlenmiş olmasıyla insanı eline alıp yoruyor gerçekten :(

      Sil
  4. Film gercek hikayeden uyarlanmasi insani daha da endiselendiriyor. Bir de dusundukce ki bu film 14 yil sonra yani filmin cekilmesinden 3 yil sonra gercek hayatda katilin yakalanmasina yardimci olmus olmasi filmin onemini daha da artiriyor.Dusunun genc ogrenci olduruluyor katil 2 kisiden biri ama ikiside cinayet sucundan yarqilanmiyorlar. Fakat bu film insanlarda buyuk etki yaratir ve DNA sonuclarina esasen Kurbanin ailesinin talebi uzre G. Kore hukumeti 2010 yilinda ABD de yasayan Pearson un iadesini ABD den talep ediyor. Abd olayi unutulacagini umuyordu ve Pearsonun gizlendigini bahane ediyordu.Maksat dava zaman asimina ugrasin ve dosya kapatilsin( G.Korede bir cinayet islendikden sonra faili bulunmazsa 15 yil sonra zaman asimina ugrar ve dosya kapanir.15 yil sonra katil gelip sucunu itiraf etse bile tutuklanamaz).Fakat tam aksi olur olaylar daha da gundem konusu olur . Hatta SBS(G.Kore tv kanali) kanali "I want to know it" adli programin bir kac bolumu bu cinayet davasina yer verir.ABD 2011 yilinda Pearsonu G.Kore devletine iade eder.Kore mahkemesi 2011 yilinda Pearsona cinayeti isledigi icin 20 yil hapis cezasi verir.Alex ise olayi sogukkanlilikla izlemis yarqilanmaz. Sonunda geçde olsa katil bulunur tutuklanir.
    Adaletin gec de olsa saglanmasi insana bu dunyada hakk adaletin olmasina az da olsa umut veriyor.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar