Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

İljimae / Robin Hood Misali

iljimae_Jun_ki_lee
İljimae dizisi Lee Jun Ki'nin tarihe altın harflerle adını yazdırarak kaydettiği bir dizidir. Oyunculuk  yeteneğiyle benim için apayrı yerde olan Jun Ki Kore için önemli efsanelerden biri olan İljimae ile ekranlarımızın karşına geçtiğinde büyülü bir hikayeye davet edildiğimizi anlamış sevgili @Nalmmes'in önderliğinde ve @almeria'nın ile yaptıkları çevirisiyle diziye sevdalanmıştık. 
Bütün muhteşem OSt'lerde adını duyduğunu kafesimin biricik bülbülü Sevgili Park Hyo Shin muhteşem sesiyle bu hikayede de hemen yerini almıştır. (Park Hyo Shin'e  Ulaşmak için tıktık) Dizi de Bir Lee Jun Ki tek başına ağır gelir karşısına koyduğumuz isim sönük kalmamalı düşüncesiyle Park Shi Hoo yer verilmiştir. 
iljimae_Jun_ki_lee
Yong-i (Lee Jun Ki) gündüzleri işe yaramaz bir serseri olarak ortalarda dolaşırken geceleri ise halktan zorla ve fazlasıyla alınmış vergileri çalarak ihtiyaç sahiplerine geri veren biridir. Hırsızlık yaptığı yere bıraktığı titis ağacı dalı nedeniyle bu halk kahramanının adı İLJİMAE olarak anılmaktadır. 
iljimae_Jun_ki_lee
iljimae_Jun_ki_lee
Gece ve gündüz gibi iki farklı karakterde olan Jun Ki, siyah kuşağının kendisine verdiği yetkiyle bütün dövüş sahnelerinde şovunu yapmış dizide.  Ailesinin intikamını almak için saraya sızan İljimae halk arasında efsaneye dolaşırken Saray tarafından yakalanmak zorunda olan bir haydut olarak mimlenmiştir. Bu beceriksiz ve boş vermiş adamın hayatında öğreneceği yenilikler sayesinde dünyayı, adaleti, aşkı, sevgiyi, sadakati sorgulamasını izleyeceğiz. 
iljimae_Jun_ki_lee
(Z_cadısı kaç dakika hatırladın mı ahahahahaha (: Yaşasın kötülük diyor o güzel günü sevgiyle yad ediyorum canım ^^ Ne eğlenmiştik, yani ben kahkaha atarken sen çığlık çığlığa korku efsaneleri yaratıyordun ^^ )
iljimae_Jun_ki_lee
iljimae_Jun_ki_lee
Benim Kore dizileri geçmişimde özel yeri olan bir dizi, oyunculuğuyla apayrı yerde olan Lee Jun Ki, muhteşem sesiyle Park Hyo Shin isimleri yan yana geldiğinden konuşmak, diziyi anlatmak zor geliyor (: Çok seviyor ve şiddetle tavsiye ediyorum ^^
İyi Seyirler Kazandiblerim ^^


Yorumlar

  1. junkime her sahnede tekrar tekrar aşık olduğum,hüngür hüngür ağladığım mükemmel bi diziydi iljimae..
    gerçi sırf senin o saniyeleri sayman yüzünden 2 sene geciktirmiştim ama izleyince arkandan okuduğum rahmeti tahmin bile edemezsin lokumum.. :D

    not:sevgiler , hörmetler.. ^o^

    YanıtlaSil
  2. Son bölümüne kadar heyecanla izlemiştim, JunKi'ye hayran olmuştum. Ama son bölümde öyle belirsiz ve hbeklentimi karşılamaz halde bitti ki..

    YanıtlaSil
  3. @fndk 2 sene geciktirmen o sahneyi her fırsatında sana yeniden hatırlatmamı engellemedi, engellemeyecek (:

    Not: Bende seni seviyorum lokumum kıskıs Lokuma bağlamamız işin sonunda bir avuç saça mal olacakmış gibi göründü ama neyse kısmet :P

    YanıtlaSil
  4. @Işık Efsaneler söz konusu olduğunda Koreliler işin ucunu hayal gücüne bırakıyor sanki birazda :D Jun Ki aşkı yapan bir yapım cidden ^^

    YanıtlaSil
  5. İlk bölüme al attım henüz. damdaki pisicik misali run İljimae run diyorum şimdilik. yolunmalık saçlarım da hazır uuuww :)

    YanıtlaSil
  6. Hayır, dizi boyunca "güneş" iması boşuna mı yapıldı Iljimae'ye? Sonuçta ne oldu; vurdular öldü (?), ülke deli bi kralın eline kaldı. Bu mu kurtuluş? Aşk da yarım kaldı, analar da acılı.. Pöf, bak hatırladım dellendim yine!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D var arkadaş spoiler bana koymaz derdim. Işık resmen çaktı kürekle :) ee kendime geçmiş olsun. merhuma allahtan rahmet, analara sabır, geride kalan aşığa yeni namca dileyeyim bu saatten sonra artık...

      Sil
  7. @minekibuu Ölmedi ölmedi sen inanma Işık'a :D Efsane dedik sonu açık dedik izlediğinde anlarsın sen nolduğunu (: Daha asıl Ekşınlı Jun Ki görmedin bebeğim bu arada (: Saçı şimdiden hazır ettiysen ilerde neler olur allah bilir ^^


    @Işık dellenmeye gerek yok :d Böyle kahramanlar bizim başımıza da İnşallah. Şu dönem kahraman açığımız var zaten asker dönüşü Jun Ki'yi hemen transfer mi etsek ?

    YanıtlaSil
  8. park hyo shin. jun ki. özledik uleyn! :D çok güzel bi diziydi ama T.T

    YanıtlaSil
  9. Bir hafta sonra aramızda Jun Ki sonunda ^^

    YanıtlaSil
  10. Iljimae de bitti. içim burkula burkula karardım :( ama güzeldi. olaylar arası boşluklar, gece yola cıkıp gündüze geçmeler, kurguda hatalar yok değildi ancak bunları düşünürken araya Jun Ki girince bu düşünceler yarım kaldı hep :P. Sonuç olarak ölmedi ölmedi diye ikna edilmiş ben, Jun Ki nin karıyla kızla işi olmadığına, kendini adalete adadığına inanıp :P bu düşünceyle devam etmeyi seçtim :. İzlememde vesile olan en değişilmez cadıya mucks.

    YanıtlaSil
  11. @minekibuu Diziyi sevdiysen ve Lee Jun Ki'yi kalbinin bir köşesine nakşettiysen bana yeter (: Üzerine konuşur hallederiz ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar