Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

The King and the Clown / Kral ve Soytarı

Lee_jun_ki+The_King_and_the_Clown

Konusu:2007’de Oscar adayı olan, ülke tarihinin en yüksek hasılatlı bu filmi, Kore tarihinden gerçek kişilerin ele alındığı bir dönem dramı. Kendisiyle alay eden kadınsı kraliyet soytarısına âşık olan acımasız kralın bu hayranlığı, en gözde cariyesinin kendisine derin öfke ve kıskançlık duymasına yol açmıştır. Gösterilerinde genellikle kadın rollerini canlandıran soytarı, aynı zamanda bir erkek soytarıyla da yoğun bir duygusal ilişki içerisindedir. Tüm bunlara rağmen film bu aşk üçgenini değil, kader, güç ve sınıflar arasındaki mücadele ile özgür bir ruha sahip olma temalarını işlemektedir.
Lee_jun_ki+The_King_and_the_Clown

Lee jun Ki, Kral ve Soytarı  filmi ile muhteşem bir performans  sergileyerek, 2006 yılında  27. Dragon Festivali’nde  en popüler oyuncu seçildi. Ayrıca rol arkadaşı Gam Woo Sung ile Best Couple ödülünü aldılar.
Lee_jun_ki+The_King_and_the_Clown
Lee_jun_ki+The_King_and_the_Clown

Kralla ve asillerle alay eden soytarılar olarak çabucak kulaktan kulağa nam salan Lee Jun Ki ve Gam Woo Sung sonunda kralında dikkatini çeker ve saraya davet edilirler.  Herkes tarafından acımasızlığıyla bilinen Kral; oyunlarını beğenirse bu gösteri ekibine sarayda iş verecek ama aksi durumda ekibi yok edecektir.


Sarayda yaşanan yolsuzluklar, çalıp çırpmaların ve entrikaların konu alındığı oyunları sergileyen soytarılar kralın beğenisini kazanır. Bu durum bakanları ve ileri gelenleri rahatsız eder...


Lee jun Ki’nin dikkatle izlemeye mahkumsunuz(!) vurgusu eşliğinde filmde ki hayata tutunma mücadelesine tanık olacaksınız. Bir adam bu kadar güzel olamaz, olmamalı arkadaş diye söylenecek bir yandan da bu yeteneği göz ardı edemeyeceksiniz. 



Lee_jun_ki+The_King_and_the_Clown
Lee_jun_ki+The_King_and_the_Clown
Lee_jun_ki+The_King_and_the_Clown


Lee Jun Ki  böyle döktürürken karşısında ki taş değil ya :D  Gam Woo Sung 'da rolünün hakkını sonuna kadar vererek zevkle oynamış, bir adım öne geçme derdine düşmemiştir. Kral rolünde izlediğimiz deli ise her zamanki gibi minicik detaylara yüklediği anlamlarla güzel vurgulamıştır karakteri. 




Filmde görsellik en üst düzeyde tutulmuş, müziklerle desteklenmiş. Özellikle soytarıların kullandıkları makyaj, kıyafetler, maskeler -ki ne güzel kullanılmış bir detaydır o- Sonuna kadar ve her şeyiyle izlenilmesi gereken bir yapım. 


Lee_jun_ki+The_King_and_the_Clown
Film mutlaka izlenmesi gereken yapımlar listesindedir. Mutlaka izleyin, zamanınız yoksa yaratın arkadaş!


Yorumlar

  1. sen mutlaka izle dersin de izlemez miyiz? attim listeye ;)

    YanıtlaSil
  2. bu arada jun ki'yi zenne-vari bir rolde izlemek ilginc olacak ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlememen şaşırttı beni canım :D Vesile olduğum için gurur duyacağım filmlerdendir. Jun Ki'yi cidddi ciddi izlememe vesile olan projedir ayrıca bu film

      Sil
  3. Cadının tavsiyesiyle izlediğim yapımlardan biridir. Kesinlikle cadı fısıltılarını değerlendirmek gerektiğine tekrar tekrar inandığım filmdir. Jun Ki evet güzeldi, süperdi vs. vs. ama film gerçekten iyiydi. Bazı filmlerde sondan tatmin olamadığım ve bu nedenle izlemekte tereddüt ettiğim oluyor ancak bu onlardan değil ve olamaz :P Sağol oyuncu cadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim Sevgili Mine (: Bunuda izle izle izlesene beee eylemlerim devam edecek ^^

      Sil
  4. Nereden izleyebilirim aylardır bulamıyorum kore filmleri izleyemiyorum site önerin lütfen

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar