Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

My Girl Yalancının Mumu

Lee_jun_ki+Lee_da_hae+Lee_Dong_Wook+my_girl
16 bölümlük "Yalancının mumu yatsıya kadar" ama yatsı okunana kadar boş geçmesin zaman , kızımızın önüne 2 yakışıklı aktör koyalım. Biri Lee Dong Wook olsun diğeri de olmuşken sağlam olsun Lee Jun Ki olsun demişler.  Başrol için harika mimikleriyle biçilmiş kaftan olarak da Lee Da Hae'yi uygun görmüşler. 
Lee_jun_ki+Lee_da_hae+Lee_Dong_Wook+my_girl
My Girl; Sevimli üçkağıtçı Yoo Rin'in peşindeki alacaklılardan kaçmak ve hayatta kalmak için yalana başvurur. Bu yalanlar ve kaçış sürecinde karşısına çıkan Otel müdürü Seol Gong Chan ile bir anlaşma yapmakta zorunda kalır. Peşinde ki adamlardan kurtulmak için Gong Chan'ın kuzeni numarası yapacak olan Yoo Rin, daha önce Jeju adasında yardım gördüğü Seo Jung Woo ile hastane de karşılaşınca işler karışır. Sahte torun Yoo Rin başına geleceklerle sizleri eğlenceli bir hikeyeye davet ediyor. 
Lee_jun_ki+Lee_da_hae+Lee_Dong_Wook+my_girl
Jeju'da turistlere rehberlik yaparak para kazanan kızımız Yoo Rin uçağı kaçmak üzere olan misafirlerine yardımcı olabilmek için havaalanını birbirine katıp, sevgilisinin gitmesine engel olan çılgın kadın tripleriyle bindiği uçakta sergilediği oyunculukla göz yaşartacak kadar eğlendirir seyirciyi. VE bu oyunların devamı olan her sahnede ayrıca kazınır gönüllere. İlk bölümde yaptığı blöfü görerek, "Tükenmez kalem ile söker atarım" sloganını hayata sokar. (: 
Lee_jun_ki+Lee_da_hae+Lee_Dong_Wook+my_girl
Bu karşılaşmaları ilk olabilir ama asla son olmayacaktır :P Yoo Rin mandalina bahçesinde şirinlikte yepyeni bir ekol olurken de, kader kahkahalar atarak etrafta hain örgülerini örmeye devam etmektedir. 2. bölüm de de Yoo Rin köle ticaretinden bahsedip gelecekte Köle Avcılarının oyuncu kadrosunda ki yerini ayarlamıştır. (açıl susam açıl)
Lee_jun_ki+Lee_da_hae+Lee_Dong_Wook+my_girl
2 kuzen kıyaslaması söz konusuysa, bunlardan birisi çok çalışan ve beyefendi diğeri ise serseri, boş gezenin kalfası gibi özelliklere sahiptir. Yıllar önce ilki Asıl adam oluyormuş demek ki malum günümüzde deli olan favori. İkinci adam olarak aşık ama yardımcı, önüne her şeyi seren, sevdi mi tam seven vb gibi, özellikler gerekirdi. Bakınız burada ki 2. adamımıza (: 


Lee Jun Ki çapkınlıkta Kore'yi seve seve olimpiyatlarda temsil edebilecek yetenekte biriyken 2. adam rolünü kapar. Herkesin ümidini yitirdiği ama bir kız yüzünden anında beyaz tarafa geçen masum Jun Ki'miz ilk bölümde Japoncasını konuştururken, karşısında Lee Da Hae "Dayıcubuıu" derken öyle şeker görünüyordu ki :D 


Kore dizileri seven her canlının top listesinde yer alan bu güzel dizi, müzikleri, içinde barındırdığı klişeleri, hala ve yardımcı Jang arasında ki nevi şahsına münhasır ilişki, dedemizin muhteşem "bu kızı everelim ama kimle" felsefesi, Jun Ki'nin gözyaşları, Yoo Rin'in yalanları, -ki asansörde nefesini tutan ve dileklerinin olacağını düşünen insanlar var hala- Mutlaka izlenmesi gereken bir dizidir. Gidin, izleyin ve sizde benim gibi Nostalji yapın anacım ^^
                                        Lee_jun_ki+Lee_da_hae+Lee_Dong_Wook+my_girl
Görüşürüz canlar ^^

Yorumlar

  1. JunKi'ye ne üzülmüştüm ne üzülmüştüm. Sırf başrol diye hep, Gong Chan'a mı gitmek zorundaydı sanki :'(
    O asansör sahnelerinde çıldırıyodum artık, kimse mi birbiriyle karşılaşmaz ya! Tam biri biniyo diğeri iniyo bi türlü beklenen olamıyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Uri Jun Ki'miz ne sulugöz, ne ben ağlarım ikimizin yerine modunda öyle (: Kıyamam ben ona ^^Yorumların için teşekkürler (:

      Sil
  2. İlk yorumumu Chuno'ya yapmıştım diğeri için kısmet My Girl'eymiş :) İlk gözağrım, en sevdiğim 4 diziden biri (diğerleri Chuno, Tree With Deep Roots ve Secret Garden) herhalde 10-12 kere izlemişimdir, yine sıkıldığım zamanlarda açar izlerim. Eğer -hala- izlememiş olan birileri varsa hiç durmasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4 dizinden 3 ü için blogumda yer ayırmış olmaktan mutluluk duyuyor, 4. için uygun ruh halini beklediğimi bildiriyorum sevgili Burcu (:

      Sil
    2. Merakla bekliyorum, teşekkürler :)

      Sil
  3. kız göz göre göre aıc üstüne acı yaşadı bazen kızdım dedim çek git diğer kuzenle ne işin var ama baş jön taş olunca çek acını nasılsa kavuşursun burası kore mutlu sonların diyarı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğer adamı seçerdim hiç düşünmeden :D O çapkınlık yaptıkça uğraşacak ekşın olurdu hem :P

      Sil
  4. my girl benim izlediğim ilk romantik komedi tarzında Kore dizisi. ve şimdiki dizilere taş çıkaracak kadar güzel, eğlenceli.. lee dong wook faktörü var bi kere ortada, aah scent of a woman izliyorum şimdi wookie sevgim hat safhada :) my girl ne güzel diziydi yaa yazınla nostalji yaptım sağolasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle gönüllere kazınmış dizileri yazarken çok sıradan ve köt yorumlar yapıyorum, elimde olmadan. Ne çok sevdiğimi anlatamıyorum. Seninde dediğin gibi şimdiki dizilere taş çıkarır, toz yutturur (:

      Sil
  5. ilk izlediğim kore dizisi :O lee da haeyi o zamanlar çok severdim sonradan soğudum kadından ahah. cidden çok güzel bi diziydi bitince çok üzülmüştüm. bir de o zamanlar kore dizilerinin kısa olduğundan haberim yoktu "devamı yok mu :O", "nasıl biter ya?!", "16 bölüm mü olurmuş bi dizi" şeklinde atarlanmıştım kendi kendime :D eskileri hatırladım şimdi heyt be nerden nereye :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahaha (: 2. sezonu vardır mutlaka çekildi, çekilecek düşüncesiyle kaç dizi bitirdik öylece?

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar