Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

No.6 Nezumi ve Shion ile Ütopya'dan Kaçış

Nezumi_Shion_No6
Sevgili gacım Kimbapsushi sayesinde / tavsiyesiyle izledim No.6'yı. Sonunda beni bekleyen masum bir Shounen Ai hikayesi olacağını bildiğim bu yapım cidden etkileyici bir animeydi.   Kimbap'ın yorumunu okumak için tıktık
Nezumi_Shion_No6
 Mekan olarak bir geçmişi olmayan No. 6 mükemmeli amaçlayan üst düzey insanlar tarafından kurulmuş, her türlü kötülüğün, negatif fikrin ortadan kaldırıldığı bir yerdir. Uyum ve barış içinde yaşanır her şey.  Çocuklar ufakken teste tabii tutularak seviyelerine göre görev alırlar No.6'da.  Eğitimleri bilgisayar teknolojisi yardımıyla yapılırken sanatsal hiçbir bilgiden bahsedilmez. Hatta ülkeye sanat kitabıyla giriş yasaktır. 

Nezumi_Shion_No6
Nezumi_Shion_No6
  Bu ütopya'da ülke ve yöneticilere dair kafasında soru işaretini dillendiren herkes cezalandırılır. Bu suçlular çip takılarak belirli bir bölgede tutuklu kalırlar. Bu tutuklu bölümden kaçan ve gerçekleri görmemiz için bizlere pencere açacak olan şahane insandır Nezumi . Nezumi -ki kelime anlamı Fare- güzelliği,  Ütopyamızın bir anda Distopya'ya dönüşünü sağlayacaktır. 
Nezumi_Shion_No6
 Shion'un yardımıyla kaçtığı gün saklanır ve tedavi edilir.  Shion bu masumane yardımını okuldan atılarak öder. Artık sıradan biri gibi çalışacaktır. Çalıştığı sırada park yerinde bulunan bir cesetle tüm hayatı değişecek, kendini sonunu göremediği  bir oyunun içinde bulacaktır. 
Nezumi_Shion_No6Nezumi_Shion_No6
No.6'da ki şüpheli ölümlerin artması ve iş arkadaşını kaybeden Shion içindeki soruyu dillendirince polis tarafından yakalanır. Olaylar bu şüpheli ölümler üzerinden ilerlerken Nezumi ve Shion yeniden bir araya gelecektir.
Nezumi_Shion_No6Nezumi_Shion_No6

 No.6'dan kaçan ve o Ütopya'nın yalan olduğundan emin olan insanların buluştuğu duvar dışında ki bölgede gerçek hayat devam ediyordur. Ve doğduğu andan beri No.6 gerçekliğini yaşayan Shion'un buna alışması zaman alacak, kendisiyle çelişmesine neden olacaktır.

Nezumi_Shion_No6
Nezumi_Shion_No6Animeyi sevmek için çok bahaneniz olacak. Öncelikle mükemmel görünenin arkasındaki gerçekleri sorgulama arzusu taşıyan delilerdenseniz işte tam sizlik konu. 
Nezumi_Shion_No6 Müzikleri, arka fonlarda ve finalde çalan şarkı özellikle benim çok hoşuma gitmişti.

Nezumi_Shion_No6 Nezumi... Tek başına öyle acayip bir duruşu var ki sevdim, bayıldım Nezumi'ye. Shion Kimbap'ın kalsın diye dokunmadım hehehe 
Nezumi_Shion_No6
 Bir köpekli kadınımız var sağolsun, sevdim çılgın hatunu. Köpekler tarafından bulunmuş ve yetiştirilmiş yaşamak için her şeyi yapan biri. Ölüm korkusunu vurgulamak için ideal tip. 
   Ütopya fikrini ortaya atıp kendi içinde  yok etme şekline bayıldım.
Nezumi_Shion_No6



Yorumlar

  1. Ellerine sağlık çok güzel yorumlamışsın. Şu cümleye özellikle katılıyorum. "Öncelikle mükemmel görünenin arkasındaki gerçekleri sorgulama arzusu taşıyan delilerdenseniz işte tam sizlik konu." Kısacası beğenmene sevindim gacım.
    Yalnız zaten son günlerde tumblrda rastlamam, üstüne gelen bu yazı No.6 aşkımı depreştirdi, Nezumi'yi, Shion'u özlediğimi fark ettim.
    Bu arada Shion'u çok sevsem de kalsın ben Nezumi'ye talibim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nezumi gibi bir karakteri sevmeyen ölsün diyor, paylaşıma açık olduğumu bildiriyorum ^^

      Sil
  2. Paylaşımlık Nezumi var dediler geldik! Kimbap'ın tavsiyesiyle izleyip, ordaki yorumundan "kazanda da Nezumi varmış koş koş koş" şeklinde geldim. Bir kuzu ortaklığı daha doğdu :P animeye bayıldım. Hiçbir şeyin mükemmel olamayacağına saplantılı olan benim gibi bir kaçık için çok ideal ;) Eline sağlık, ben bu tanıtımı nasıl kaçırmışım yaaa :( neyse bu vesileyle sen de Nezumiyi anımsamış olursun ;P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nezumi öyle paylaşımsever yapıyor insanı ;) Gel canım bir parçada sana ayırmıştım zaten ;)

      Kaçırmana şaşırdım bak ;) Neyse Nezumiyi eninde sonunda tanıman da yeterli keyif :D Kimbap sağolsun güzelliklerle tanıştırıyor beni ;)

      Sil
  3. İki erkek arasında aşk mı var burada

    YanıtlaSil
  4. Abidik gubidik animelerin devamı yapılırken bu şahaneliğin devamı neden yapılmaz anlamak mümkün değil :( Ben de apayrı yeri vardır No:6' in...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar