Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Kore Dizileri -Kazan'ın Ödülleri


Hikaruivy'den gelen harika bir mim ile karşınızdayım bu defa :D Kore dizileri için Emmy ödül töreni ayarlama fikrini ortaya atan sevgili hikarumuzun mim için seçtiği kişilerden biride benim (:


3 5 fikir beyan ederek (daha fazlası olduğunda çaktırmayın siz :D) bugüne kadar izlediğim dizilere ödlü vereceğim. Bakalım kimler ne ödülü ile evlerine geri dönecekler :D
 
En Şaşırtıcı: "Misa" O kadar çok ters köşeye düştüm ki izlerken. Misa'nın en sevdiğim yanıda bu zaten, sulu zırtlak ağlamak yerine düşündürüp karakterlerle iyice bağlandıktan sonra duruma ağlıyorsunuz olaylardan çok. 


En Sıkıcı: Lie to Me, Marry me Marry, Winter Sonata ve "My Fair Lady". Lie to Me de iki oyuncu ancak böyle heba edilebilirdi diye düşünüyorum. Marry Me desen hala final yapabildiğimin şaşkınlığı içerisindeyim (:  JGS büyük adamsın izletmeyi başardın diziyi (: Winter Sonata bütün dünyayı etkilemiş ancak o kadar çok hatayı sokuyor ki gözünüze gözünüze . My Fair Lady Jung İl Woo'ya rağmen izleyemediğim ve 12. bölümde ki şok ile birlikte silip kayıtlardan yok ettiğim bir yapımdır. Yok arkadaş! O kadarda değil dedirtti bana resmen (:


En Şeker: My Girl dizisi Lee Da Hae ile önde ileliyor ister istemez (: Ardından Gumiho dizisi geliyor ve son olarak 1 ana 3 baba dizisine (:

En Sürükleyici: Ardı ardına bitmesin diye izlediğim dizi finaliyle de " ama nideeen!" diye kendime isyeean ettiğim dizi sayısıda çok fazla :D İnanılmaz ama gerçek(: Sungkyunkwan Scandal dizisi oyuncularında sayesinde akıp geçti misal. Tarihi drama severlerin bayılacağı bir yapım Hwang Jin Yi'de öyle. Ardarda izlediğim ve beni etkileyen yapımlardan biri. The Between Dog and Wolf dizisi ve City Hunter dizileri de bu kısımda dursunlar (: 





En Komik: The Greatest Love dizisi artık bir fenomen. Ding Dong deneyi bile yaptırdı adamlar bana daha ne olsun :D Goong dizisi benim için ayrı yerde duran ve özellikle genç çiftimizin zifaf geceleri konulu bölümde birkaç kez yere düşmeme sebep olacak kadar beni güldürmüştür. Who Are You dizisi muhteşem oyunculuklar ve mimiklerle kırıp geçirmiştir zamanında ayrıca ^^ 
En Acıklı: "Misa" tartışılmaz, her izlediğimde fenaları oynuyorum. Bu kadar olmasa da "A Love To Kill" de beni çok acıtmış bir dizidir. Hemde herkesin aksine başrollere değil, kıza aşık olan ama intihar edip hayatından çekilen abiye darlandım ben (: Cadılık başa bela.



En Oppası bol: Öncelikle kategoriyi en yakışıklısı bol'dan bu hale çevirdim. Pasta dizisine uğramamak olmaz söz konusu yakışıklı olunca :D İnsanın mutfaktan çıkası gelmiyor (: Şefler oradan oraya koşuyor, servis elemanları  takılıyor, yetmiyor müdür giriveriyor derken gözlere şenlik :D
En İyi Estetik Kurulu: Kore'en bahsediyoruz arkadaşım :P Çekememezlikten değil yani hepsi yapma bunların hehehe (: En güzel hatunların buluştuğu dizi benim en nefretliklerim arasında yer almalı aslında bakalım, Romance Town dizisine gidiyor (: O kadar hizmetçi var ki metrekareye düşen estetik cerrah sayısı 3 falan olsa gerek :P

En KlasikOne Fine Day bildiğin Küçük Emrah'a bağlamış bir Gong Yoo yanına da dünyalar güzeli Küçük Ceylan rolüyle kondurulmuş bir Sung Yu Ri :D Tam bir rezalet fazla yaklaşmayın!


En Değişik: Hmmm, değişiklikte göreceli ya bakalım neler çıkarabileceğiz. Öncelikle tarihi diziye olmadık komedi unsurlarıyla bakış açılarını darmadağın eden bir Hong Gil Dong efsanemiz var. Bir Ruhu bedenlere girip çıkmaya zorlayarak bu durumdan komedi unsurları yaratan Who Are you var. Bir damla kanla olayları çözemeye çalışan beyimiz Vampir Savcı var. Özellikle 7.. bölüm neydi öyle?

En Felsefik: Her dizinin kendine özgü bir felsefesi vardır diyelim (: Secret Garden gibi gözümüze sokan dizile olduysa da aklıma gelmiyor şu zaman diliminde ^^

En Umut Verici/Gaza Getirici: Dizilerle pek gaza gelemedim henüz. Ama ümitliyim  (: 



En Tatlı Çift: Hyun Bin - Ha Ji Won (Secret Garden), Lee Min Jung- Kyeong-ho Jeong (Smile You), En tatlılarıda bunlar (: Chang ui Song- Lee Sang Woo (Beautiful Life)



En Tatlı 1. Erkek: Lee Jun Ki (Hero), Seung-heon Song (My Princess), Jeong-myeong Cheon (Foxy Lady)



En Tatlı 1. Kız: Rim Chae (Dal Ja Spring), Soo Ae (9 End 2 outs), Sung Yu Ri (Hong Gil Dong)



En Tatlı 2. Erkek: Daniel Henney (Kim Sam Soon) , Jung Yong Hwa (ANJELL)
 

En Tatlı 2. Kız:2. kızlara da kıl olduğumun resmi dursun burada :D  Ben elleri boş kalan 2. adamların tesellisinden sorumlu 2. kızım :D 




En Güzel Kostümler:İyi giyinen Korelileri aynı kadrajda tutmak çok zor bilindiği üzere (: Hmmm Romance Zero dizisinde Tae-seong Lee 9 end 2 outs 'da Jeong-jin Lee beyler göz doldurur. Gong Yoo beylerin Coffee Prince ile giydiği gömlekler markalaşmalı diye düşünürken aynı şıklığı Dream dizisi ile yeniden gözlerime sokan sevgili Ju Jin Mo vardır.


Kızlarda ise Snow Queen  ile Sung Yu Ri yeterlidir :D




En Güzel Müzikler: Müzikler özellikle Ost'ler söz konusu olunca bir duracaksın arkadaş (: 
Öncelikle bir yerde ost deniliyorsa öncelikle mutlaka Bad Love Ost dinlenmiş olmalıdır(: Muhteşemdir tek kelime ile hemen ardından ise bir Misa ost ile kendinizden geçersiniz, Bu çok yordu bizi biraz moral biraz eğlence derseniz My Girl ost si de dinleyin yahu ama Winter Sonata'ya bakmayı ihmal etmeyin derim (: Bir de Park Hyo Shin varsa mutlaka bir göz atın :D






En Gerçekçi: My Lovely Kim Sam Soon, Foxy Lady , I Need Romance diyelim bizden olsun ^^


En Masalsı:Tamra the Island  Açılışıyla, kadınların sevimlilikleriyle , müzikleriyle tam bir masal kitabına çekiyor sizleri. 49 Days içinde barındırdığı soyut varlıklarla yerini alıyor listemde. 







Şimdi sırada asıl listeleri açıklama var (:


En Başarılı Diziler (top 5): Senaryo ve oyunculuk (ardından daha az ağırlıkla prodüksiyon kalitesi, müzikler, kostümler… geliyor) baz alınmıştır:


1- Chuno


2- Misa


3- Secret Garden


4- My Lovely Kim Sam Soon 


5- İljimae






En Keyifli Diziler (top 5): Yüreğimdeki sıralama budur :D


1. Misa


2. Secret Garden / The Greatest Love


3. Coffee Prince


4. Dal ja Spring /   You’re Beautiful 


5.Gumiho




 
Mimi gönderme zamanıdır şimdi (: Blog dünyasının en taze insanlarından biri olan sevgili Selsi'ye , Sessiz sakin kalmış sevgili gacım kimpab'a ve Madam Puff'a yeni postlarınızı daha sık görmek istediğimi belirten  dilek kartımla yolluyorum (: 



Yorumlar

  1. İçses: "Zevkler renkler fln. ama Lie To Me'ye haksızlık ediliyor, My Girl çok abartılıyor yaa"
    Klavyene sağlık OhYoonJoo'cum. Kaçırdığımı düşündüğüm bazı dizileri listeme aldım ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyunculuklar yüzündendi benim kahrım. KJW hala aynı mimiklerle hayatta (:

      My Girl ilklerden olduğu için çok özel bende (:

      Sil
  2. oyy eline sağlık canım, bu ne hız?? ayrıca o eklediğin JKS resimlerini yirim. ona kazan ödüllerinde sunuculuk vermekle çok iyi etmişsin :D

    en iyi estetik kurulu, haha :D romance town'ı izlemedim, sen beğendin mi? ayrıca en değişik elbette vampir dizisidir! ama ben onu da izlemedim, tavsiye edersen izlenecekler arasına alayım.

    misa'nın gönlünün birincisi olduğuna şaştım kaldım! vay be, o kadar keyifli mi bu misa? ben salya sümük gidicez diye düşünüyodum hep... chuno'yu da bir tek senden duydum, sadece tarihi dizi olduğunu biliyorum o kadar. izlemeye değer mi?

    ellerine sağlık, acayip bilgilendirici bir yazı olmuş ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol noonası :D Ondan başkasına uygun düşmedi :P

      Romance Town keyifli başlamıştı ama çevirisi yarım kalınca ortalarda kaldı dizi (: İzlenilebilir bir dizi vasatın üzerinde (:

      Misa ise salya sümük ağlatmasının yanında izleyiciye oyunlar oynamayıda çok seviyor (: Detaylarla ilgilendikçe derinleşiyor bence ^^

      Gelelim son olarak Chuno dizisine. Kamera arkası ve önü için bu kadar emek harcanmış Kore yapımı dizi bulman zor (: Mutlaka izlemelisin ;)

      Sil
  3. valla Who are You ve Dal Ja's spring'i izleme isteği oluşturdu yazın bende.En kısa zamanda izleyeceğim. Ellerine sağlık. Genel olarak seninle aynı fikirdeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki dizide oldukça eğlenceli ve komik :D WAY bazen renk değiştirsene izlemesi çok keyiflidir (:

      Sil
  4. Gacım sessizliğimi önce başka bir yazıyla bozup, mimi de en kısa zamanda cevaplayacağım. Görüşlerine çoğunlukla katılıyorum ama farklılıklar var tabi, artık yazımda tam olarak ne düşündüğümü görürsün:D
    Bu arada senin de bu kadar Misa'cı olduğunu bilmez idim gacım:)
    Mim için teşekkürler Yuncuşi^^
    PS:Hikayenin yeni bölümü nerde yüzsüzlüğü yapacaktım ama yüzüm yok:P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi kendine cevap vererek beni yormadığın için gacımsın işte sen :D Özledik valla Mim sayesinde yazı yazar oldunuz hepiniz maşallah (: Bunu söylüyorum ama bu üst üste yazdığım 2. mim ve 3. yolda (:

      İçimde ki damarcı kişiliği nasıl görmezsiniz :P

      Sil
  5. Bana mim göndermiş başcadı. :D Yoğunluğum azalsın mimi şutlayacağımdan emin olabilirsünüz. :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bu şutu gole çevirirsin bence bacıt (: Bekliyoruz yeni yazılarını (: Kore'de bunu yaptım diye övünmeye ara ver diye seçim seni :P Gısganıyohrum :(

      Sil
  6. henuz izlemedigim bir suru diziyi listeye eklemis oldum bu yazi ile sagol :)
    bir tesekkur de bu yazi bol bol jks imaji dolu oldugu icin geldin :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sildiğim onlarcası için üzgünüm diyeyim ozaman :D HEr yeri doldurmuşsun diyeceksiniz diye eklediklerimden caymak zorunda kaldım ^^

      Sil
  7. Bence en güzel ost arasına Me to Flower diziside yer almalıydı listende çoğu yerde kalbimiz bir bende senin gibi düşünüyorum benim kesinlikle kaçınmam gereken dizi Hınzır Öpücük gördüğüm yerde kaçıyorum
    Ellerine sağlık...İlham kaynağım olmaya devam ediyorsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlham kaynağı mı? Bi dakka mutluluktan ölüp geleceğim ;)

      Sil
  8. Playfull Kiss'in olmayisi buyuk eksiklik :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar