Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Protect The Boss Wild Romance'a Karşı


Kıyaslamalar kıyaslamalar (: Karşıyım aslında bu karşılaştırmalara ama ne yapayım nedenlerim niçinlerim var bu iki dizi için  


Protect The Boss eğlenceli, uçuk kaçık, komik bir diziydi. Ama yan karakterleri zayıflığı nedeniyle ve neden sonuçlarla diyeyim benim iyilerim ya da kötülerim arasında kalamadı. Dizi etkileyici fikirlere sahipti ama o fikre fazla fazla asılmışlardı (: (Protect The Boss hayranlarını kızdırmayayım ama işte ^^ Zevksiz ben)
 
Yan karakterlerin solukluğu, arada sırada hareketlenmelerini sağlamak için yapılmış atraksiyonlara bağlanmaya çalışılmış, ani hareketleriyle ortamda varlıkları sürdürmeleri sağlanmıştı.
 
Başrolde ki iki çılgın sevimlilikleri ile oy toplayarak diziyi finallemişti. Güzel mi? Eğlendim izlerken evet ama bir şeyler dürterek beni uyardı ve yazmam gereken bu yazı taaa bu günlere   kadar sarktı. Eksik bir şeyler vardı. 
 
Gelelim yeni finallediğim Wild Romance dizisine. Biraz aşırma bir fikir mi desek yoksa "E şekerim tuttu bu fikir peşinden gidiyoruz sadece aşırma değil o esinlenme, esinlenme" mi bilemiyorum.
 
Çılgın kızımız yine burada koruma görevinde ama bu defa şans eseri ortaya atılmış bir koruma durumu söz konusu değil. Gerçek mesleği Korumalık olan bir kadının, fanatik beyzbol taraftarlığıyla başlayan olaylar sonucu, neden sonuç ilişkisine fena halde dayandırılmış bir hikayemiz var.
 
Fanatik olarak tuttuğu Martılar takımının şampiyonluğu elinden alan rakip takım oyuncusuna yapabileceklerini izlerken hem gülüyor hem de beyzbola dair taktikler öğreniyorsunuz.

Biraz alangirli anlatım tarzını benimsediklerinden kadro ve olaylar uzun tutulmuş. Beyzbol oyuncumuzdan nefret edenlere dair gizemin korunması için her an herkese top atıveriliyor.  
 
Karakterler içinde öyle bir ikili var ki (: Hatun tam bizlik. İlk gördüğünde bu adam benim diye etiketi yapıştırdıktan sonra nasıl olsa benim olacak o ee şunun hakkında ne düşünüyorsun diye arkadaşının ağzından bilgi almaya çalışması, Muhteşem kitaplığı, kitaplardan fikir alıp o fikirlerle hayatını yürütme çabası, açık saçık konuşurken havaların neden hala ısınmadığından bahsediyormuş gibi sıradan davranması gibi nedenlerle favorim olmuştur hatun kızımız Dong Ah. 
 
E buna çift olacak karakterin de akıllı uslu olması beklenmez değil mi? Bütün bedeniyle ilk göründüğünde amanın işte yeni bir "Kim Hyun Joong vakası" dedim, izledikçe bence o adamı ti ye aldıkları bir karakter olmuş bile olabilir     Robot adam olarak sıfır duyguyla oynayan beyimiz  Kim Tae Han bölümler ilerledikçe etiket yediği kız tarafından sarılıp sarmalanıp hiç bilmediği duygulara sürüklenir ki komedi burada başlıyor.  Yan rollerden ana karakterlere bakamadık :D 
 
Lee Dong wook Askerden dönmese ne izleyecekmişiz biz :D  Kim Sun Ah ile "Scent Woman"'dan hemen sonra Martı kafa ilşe rol aldığı Wild Romance diziside iyiydi. 


Çok büyük ilerlemeler görüyorum beyefendi de :D Olacak olacak hihi  Beyzbolcu rolü cuk oturmuş üzerine huysuz oğlan çocuğundan şirin mahalle bebesine dönüşü hızlı olsa da sevimli halleriyle üsteletmiyor bu fikri (: 
Komedi arasına serpiştirilmiş polisiye ile (ona polisiye mi denir, korumasiye deriz bizde :P) heyecanıda yüksek tutmuşlar kuru romantizm derdinden kurtulmuşuz :D Zaten Jessica ile yeterince nefret ettiğiniz kız gruplrını yad edeceksiniz o dilini söküp koparasım geldi misal bi ara :D Nedir yani köpek gibi dili dışarıda sırıtmalar falan ahaha :D Çooh  seksiydin kızım devam et böle ahaha Gerizekalı (:  



Dizilerin durumları, hikayeleri, beğenileri sizlere kalmış. Ama Wild Romance beğenen yegane kişi miyim bilmek isterim (: İzlemedik ki anacım biz diyecekseniz de Ulusal Robotumuz Kim ve Dong ah için mutlaka izlenmesi gereken bir yapım derim ^^  

Yorumlar

  1. wild romance bencede çok hoş ve güzel bir diziydi tüm yazdıklarına canı gönülden katılıyorum kim hyun joong'a laf çaktığın bölümler hariç :) ne istersiniz benim bal suratlımdan ben anlamadım :) o ışıltılı gülümsemesiyle kendimi en kötü hissettiğim anlarda bile yüzüme tebessüm oluşmasını sağlayan takıntım benim ya .uğraşmayın benim bebemle ya :) ama bu arada sana Secret Agent Miss Oh dizisini şiddetle tavsiye ederim.son zamanlarda heralde en az 15-20 arası dizi izledim aralarında wild romance dan sonra en keyif ladığım dizilerden birisi oldu.mutlaka izlemelisin.Ineed romance da güzel ama başrol karakterinin poposuna hakim olamayıp sürekli gaz çıkarması beni irite etti :) bu arda dong wook un oynadığı partneride tavsiye ederim eğlenceliydi.bunları tavsiye etmemin nedeni izle ve bunların kıyaslamalarınıda yap bizde zevkle okuyalım diye :) ama kim hyun joonguma lütfen dokandırma :)şimdi ben izlemeyi düşündüğüm Vampire Prosecutor adlı dizi ile ilgili yorumlar yazmışsın onu incelemeye gidiyorum dönücem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevenlerine lafım yok beyefendinin ama kabul etmelisin ki oyunculuk namına tek bir hüneri yok keratanın (:

      Secret Agent Miss Oh tavsiyene bakmaya çalışacağım mutlaka (:

      Sil
    2. boys over flowers da sana katılıyorum ama playful kiss de ukala ve donuk rolün hakkından başarıyla geldiğine inanıyorum :) bana kalsa senede 15 dizi çeksin ve ben yemeden uyumadan onu izleyeyim:)böyle rol yapamadı edemedi demeyin bebeme bırakın oynasın şevkini kırmayın bende doyayım izlemeye :) niye tekerime çomak sokuyosunuz yahu :)) birde Jo In Sung a hastayım:)bu arada dizi falan çekiyomu haberi olan varmı?birde TOP'a bir de GD ye birde Jung Woo Sung birde Kang Ji-Hwan'a birde Bi Rain'e birde derken kendimi kaptırmış gidiyorum biri beni durdursun: )Bu arada Vampire Prosecutor dizisine yazdıklarından sonra izlemeye başlıyorum hatta şimdi açmak üzereyim :))sevgiler:)

      Sil
    3. Jo In sung bir ara dizi çekimlerinde yer alacak haberleri vardı hatta Ha Ji won le yeniden buluşacaklardı ama ses çıkmadı bir daha (: Bekliyoruz bizde ^^

      Sil
  2. Ben lee dong wuk'u pek sevmediğim için 5. bölümde bıraktım wild romance'i. Adamın oyunculuğunu beğenmiyorum nedense. Çok donuk bir yüzü var. Scent of women'ı da bu yüzden yarıda bıraktım :)Ama robot yönetici için yeniden izlemeyi düşünüyorum diziyi. Protect the boss favori dizimdir benim. Beğenmeyenlerinin olduğunu duyunca bende şaşırıyorum. Gerçi jaejoong oynadığı için seviyorda olabilirim o diziyi. Her ne kadar orada oyunculuğu pek ahım şahım olmasa da jaejoong için hala favorim o dizi benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jaejoong'un muhteşem oyunculuğu beni biraz da soğutan diziden (: Ama yanlış anlaşılma olmasın eğlenerek izledim bende PTB dizisini ^^

      Sil
  3. kuzumm wild romance için okuduğum ilk olumlu yazı sanırım :) sen dersin de ben indirmem mi? PTB fena gerdi beni, yarım kalanlar arasında yerini aldı. Onu tek beğenmeyen ben miyim diye merak ediyordum, senin arada kalmış olman içime su serpti :P bu aralar film istiyorum, ağlak olmasın,çok korkunçlu olmasın, gülelim, eğlenelim, gizemli olayların peşine düşelim vs. vs. oyun 9. bölümden haber yok hala :/ onu da hatırlatayım. muck!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni bölüm nerede içerikli bir mesaj olmuş gibi gibi :P Eğlenmen dileğiyle canım Film işini ayrıca konuşalım ;)

      Sil
  4. Ben protect the boss'ı izlemeye çalıştım lakin birinci bölümü atlata atlata bile bitiremedim pek bir sıkıldım. O kadar da ayılıp bayılan var ama...
    Wild romance ile ilgili ise okuduğum ilk yazı. Lee Dong Wook'dan zaten hiç haz etmem XD Bir de o bıyıklarla iyice batıyor gözüme XD Uzak olsun benden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yan karakterler 10 numara ben olsam diziyi onlara çekerdim (: Sana uygun dizi değil bunlar :P

      Sil
  5. Wild Romance'te Lee Si Young'un mimikleri ve Dong Ah karakteri haric cok az guzel sey vardi. Ben israrla izledim hepsini ama beklentilerimi karsilayamadi bir turlu. Yani illa entrika ile ortaligi bulandirmalarina gerek yoktu ama o guzel karakterlerle ve antifan mevzsuyla cok daha surukleyici ve komik bir hikaye yaratabilirlerdi bence. Bir de diziyi kitlelere rahatca ulastiracak Lee Dong Wook'u yakalmissiniz faydalanin yav.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dizinin belkide o bulanık yanını sevdim (: Martı kafa çok şeker mimikleriyle ortalıkta salınırken Dong Ah ile Kim'e baya güldüm. Kırık karakterlere karşı aşırı zaafım var (:

      Sil
  6. Bu iki güzel diziyi gündeme getirdiği için OhYoonJo cadısını sevgiyle kucaklıyorum. Karşılaştırma açısından başarılı bulduğum bu yazıya şöyle bir katkıda bulunmak istiyorum:
    1. Konu: PTB=WR İki diziyi de zevkle izledim. İkisinin de komedisi, eğlencesi iyi.
    2. Başroller: PTB>WR İki başrol de oldukça iyi performans gösteriyorlar PTB'de. WR'de ise kadın başrolü yapmacık, Dong Wook'u ise yetersiz buldum.
    3. Oppa yakışıklılığı: Dong Wook>Dong Ho>JaeJoong>Ji Sung (kişisel zevk baz alınmıştır)
    4. Yan roller: WR>PTB Hatta ezici üztünlükle alır. OhYoonJo bahsetmiş zaten ayrıntılı olarak, Dong Ah ve Tae'nin elektriği süper. Onlara ayrı dizi çekilse kaçırmadan izlerim, o derece (what is your fantasy ;)
    5. Konu: WR=PTB İkisinin de konusu çok özellikli değildi, arada boşluklar çoktu. Bu yüzden konu üstünlüğü sağlayamadılar.
    Toplamda WR=PTB sonucu çıktı. Ama yan rolleri nedeniyle ben WR'e torpil geçerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dong Ah gibi bir yan karakter varsa olayın içinde eğlenmemek imkansız bence de bu ikiliye yeni bir dizi çeksinler mutlaka (: Enerjileri çok iyiydi ikilinin ahahaha Fantezi muhabbetinde yerlere düştüm zavallı Kim terler boşaltırken hihi

      Çok güzel ele almışsın yorumunda dizileri (: Ellerine sağlık

      Sil
    2. Kesinlikle bir spin-off seriyi hakediyor bu karakterler. Aynı yerde ben de yerlerde yuvarlandım remen, tekrar tekrar en az 10 kez izlemişimdir asansör>ofis>araba>öpücük :D
      PS: Bu arada 1.madde "eğlence"si olacaktı, 5.le aynı gibi olmuş :D Bu güzel yazıya, "emeğine sağlık tatlım" (açılay tonlamasıyla).

      Sil
  7. Benim izlediğim ilk K-dramadır PTB. Bütün k-darama klişelerine ve oyuncularına yabancı biri olarak, dizide beni en çok rahatsız eden şey başrol kızımız Choi Kang Hee olmuştu(üstüne 30 dizi izledim hala da rahatsız ediyor)! Kimsenin üstünde durmamasına şaşırdım, kız çok erkeksiydi, itici erkeksi. Ödül töreninde kırmızı halı fotolarına bakıyorum orda bile güzel değil, gene itici sert! Bütün kore kızlarına ağız şapırdatmak felan sevimlilik verir, bu kız yemek yediğinde ben yemekten soğuyordum! Ji sung ile aynı yaşta olmalarına rağmen onun teyzesi gibi duruyordu! jj'den zaten 10 yaş büyük. Bu sebeple; PTB, güzel yanları olsa bile, benim için hep liste dışı kalacaktır!
    WR, ingilizce altyazısı bile çıkmadan izlemiştim ilk, LDW olan merakımdan, bi de posterleri çok eğlenceli bulmuştum. Çok güzel başlayan ama komedi dizisini gereksiz yere gerilime bağlamaya çalışarak, jessicayı gereğinden fazla dizide tutarak, başrol kızı bir bölüm bile olsa güzelleştirmeyerek hayal kırıklığı yaşattı. Halbuki konuyu okuyunca benim aklıma neler neler gelmişti ama sıfıra sıfır:(
    Ama her şeye rağmen tabiki de WR alır götürür bu çekişmeyi;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadının bütün çektiği yapımlar öyledir. Ben hiç şirin hanım hanımcı bir filmini izlemedim (: Ben onun bu hallerine alışık olduğumdan ilgimi çekmedi bile halleri :D Benim ki bile bile lades bir durumdu belki sen ilk kez izlediğin için bu kadar teki gösterdin kızımıza :D

      WR'de gerilimi sen gereksiz bulmuşsun ben hoşlanmıştım. En azından sıradanlıktan uzaklaşmıştı. Kıza uyuz olduğumu belirtmişimdir heralde :D O dili koparacaktım az daha İğreti :D Yan karakterleri ile bile kazanan bence WR bu arada ;)

      İlk KDramanı ve devamını getirdiğine göre aramıza hoşgeldin ;)

      Sil
    2. Choi kang hee'den dolayı yaşanan aşk bana gerçekçi gelmemişti. "buna kim aşık olur be!" modunda izlemiştim bütün diziyi. Ama tabi zamanla gördüm ki k-dramalarda "buna kim aşık olur ki"nin ne dibi var ne başı!;)

      WRde yaşanmasını gereken duygusal-romantik sahnelere zaman kalmadı gerilimden diye düşünüyorum, ondan atarlıyım gerilime.
      "dili dışarda gülen, uyuuz, ağzına kürekle vurulası kızların lideri" tartışmasız olarak Keira knightleydir bence;(
      Ben WRde sevdim kızı;)

      2-3 kere bırakmayı denemiş ve pisi pisi geri dönmüş biri olarak hoşgeldinlerinizi kabul edebilirim artık sanırım...o-o... ;)

      Sil
  8. p. the boss gerçekten çok sıkıcı geldi bana ilk bölümün yarısını zor izledim...:S

    wild romance de ise hem Lee si young hem de Lee dong wook var...ikisini de sevmeme rağmen pek bir beklentim yoktu diziye başlarken ama iyiki izlemişim...bayıldım....

    evet lee dong wook'un biraz soguk bir havası var ama o ifadesiz ifadelerini çok seviyorum Dong wook shinin...:))
    Lee si yong ise BOF tan beri favori güzellerimden birisidir zaten...ama bence bu dizide kendini iyice aştı...zira bu karakter için biçilmiş kaftandı resmen...başka kimsenin bu kadar yaşayarak oynayabileceğini sanmam...
    zaten kızın amatörler box liginde 2 tane birinciliği var...e hal böyle olunca tadından yenmeyen bir diziydi benim için...

    yani; P. the boss VS Wild R. karşılaştırmasında açık ara farkla Wild Romence kazandı (benim açımdan...)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yan rollerden hiç bahsetmemişim ya...ne kadar ayıp...kınıyorum kendimi...Allahım o ikili nasıl bir ''Şey'' di öyle...Ba-yıl-dım...
      Aşık oldum resmen ...hem garip kıza hem de robot ajusshiye....<3 <3
      o ikisi için bir film bile çekebilirler...
      izlediğim en şahane yan rollerdi...karakterlere aşık oldum ama oyuncular da çok yetenekli...yani kolay değil o kadar ruhsuz ve ifadesiz durmak...
      büyük alkışı hakettiler...

      Sil
    2. Çok güzel tespitler cidden ^^Kızın öyle bir yeteneği olduğunu bilmiyordum :D Abla sonsuz saygılar asadaadsdaad :D

      Cidden yan roller ayrı bir ekol :D Bayıldım bende o ikiliye ahaha

      Sil
  9. bence dizi dong ah ve kim tae han'dan oluşsaydı tadından yenmezdi..
    lee dong wook'tan zaten çok hoşlanmam ama başrol oyuncuları o kadar sönüktü ki bana göre sırf ikisi için izledim diyebilirim..
    ayrı bişi çekseler keşke ikisi için.. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizin ortak görüşü bu Koreli yapımcıları biri dürtsede neşemizi bulsak :D

      Sil
  10. Ben wild romance hastası olmuştum ya en çok da dizide ki çatlak ablamı özleyeceğim
    Wokkie nin bıyıklar neydi öyle ya allahtan kesti
    Jessica hiç gitmemiş çirkin ya sevmiyorum
    Finalı güzeldi beğendim

    Protect The Boss da güzeldi ya komikti yan karakterler ne tatlıydı öyle nedense bu dizide kız durur durur tam aşık olacakken iki erkek birden aşık olur biz bir tane bulamıyoruz onlara gani gani valla
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar