Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Seom / Ada : Kim Ki Duk'un Lanetli Dünyasına Hoşgeldiniz.

The_isle_ada_kim_ki_duk
Kim Ki Duk'un 2000 yılında çevirdiği ve Venedik Film Festivali'nde yeteneğini ispatladığı  Seom / Ada , kariyerinde dönüm noktası oldu. 


Yönetmen, her zaman ki anlatım tarzını, duruşunu biraz daha dikleştirip hırçınlığını dingin doğa görüntüsü ve yalnız bir kadın üzerinden sunar seyircisine. 


Konusu: Kırsal bir bölgedeki göl üzerine kurulu ufak balıkçı evlerini kiralayan bir kadının hayatına tanık oluyoruz. Balık tutmak için göle gelenlere ev kiralayan, yiyeceklerini ve balık malzemeleri satan Hee Jin bazen bedenini de  para malzemesi olarak kullanır. 


Günlerden bir gün balık evlerine gelen garip davranışlı bir adam kadının gönlünü çeker. Geçmişte yaşadığı olayın etkisiyle garip duyguların esiri olan Hyun Shik intihar teşebbüsünde bulunduğunda Hee Jin tarafından kurtarılır. Ev sahibesinin ilgisiyle başlayan ilişkileri olayları geliştirir. 
The_isle_ada_kim_ki_dukThe_isle_ada_kim_ki_duk
The_isle_ada_kim_ki_dukThe_isle_ada_kim_ki_duk
The_isle_ada_kim_ki_dukThe_isle_ada_kim_ki_duk

Filmde dilsiz bir kadın olan Hee Jin'i temel alan yoğun ve hastalıklı ilişki, bastırılmış duyguların ortaya çıkmasıyla ulu orta yol bulan sadomazoşizme dönüşür.  Aşk ve nefretin el el verdiği filmde Kim Ki Duk yine kendisine haz tarzı ile görüntüleri konuşturmaya devam etmiştir. 


Yaptığı çalışmalarla ile sanat dünyasına yeni bir bilinmez ekleyen ve insanları bölen Kim Ki 
duk bu filmiyle de  tüylerinizi diken diken etmeye hazırlanıyor.  

The_isle_ada_kim_ki_dukThe_isle_ada_kim_ki_duk
The_isle_ada_kim_ki_dukThe_isle_ada_kim_ki_duk
 Özellikle kadın oyuncunun bakışlarında ki o deliliği görmek için bile izlenebilir. Kim Ki Duk filmleri izlemeyi sevenler için ayrı bir yeri olabilecek bir film.

Yorumlar

  1. Ki Duk Kim'in izlediğim son filmi Beautiful du. Ondan sonra cesaret edemedim başka filmini izlemeye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beautiful filminde yapımcı sandalyesinde oturuyordu Kim Ki Duk yani kendi ellerinden çıksaydı o film bambaşka bir yerde olurdu (:

      Ve söylediğin gibi Kim Ki Duk izlemek cesaret ister

      Sil
  2. Kim Ki Duk Rocks!! Adamın her filmini defalarca izledim. Bu serttir biraz. Yer yer mide bulandırır. Bak aklıma geldi yine fena oldum bööyyk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oltaydı misinaydı derken bulantı oluyor su üzerinde tabii :P Ama çok daha sarstığı filmleri oldu ;)

      Sil
  3. Bu adamın yeni filmi geliyormuş cadım duydunmu oni? Bunuda alam listeye konu güzel görünüyor..Tabi Kim Ki Duk işin içindeyse cinsellik kaçınılmaz bi yerde lksdfksdhf

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cinsellik değil bu adamın gösterdiği kesinlikle :D Ya da cinsellik böyle bir şeyse insan insana bunu yapar mı laağn yasaklansın hemen :P asdasdasdasd

      Sil
  4. böyle film mi olur ya..okurken bile gerim gerim gerildim.. :(

    ayrıca o kanlı iğneler de ne öyle?umarım o mazoşist kadın adamın bi taraflarına batırmamıştır o iğneleri..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balıklardan gelen kan olmadığını söyleyebilirim kuzum sen yan gözle bile bakma :D Bu kadar bilgi sana yeter :D

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar