Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

I DO I DO ~ Hani Yapabilirdin?

IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
Yeni sezonun dizilerini finallemeye başladığımız şu sıcak günlerde (Klimanın icadına vesile olan güzel insan ruhun şad olsun) en sonunda oturup bloga yeni yazı yazma fırsatı bulabildim. Gerçi I do'nun finali beni buna teşvik etmiş olabilir (:

Benim için en bomba girişlerden biri olan yapım - ki sorumlusu Sun Ah unnimin yamacına maymuncuğum Jang Woo beyleri alıp eğitmesidir. - ilk finali gelen dizi oldu. 16 bölümlük dizi romantik komedi şeklinde gösterse de kendini Sun Ah unnimin verdiği yetkiye dayanarak yine bir sosyal sorumluluk projesinden öteye geçemedi.
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ahIdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ahIdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ahIdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ahIdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
Daha açılış bölümünde karakterlerin bütün özelliklerini hafiften görmek yerine "Alkol bütün kötülüklerin anasıdır a canlar" mesajı veren dizimiz daha sonra toplumda ki kadın karakterinin yerini sorgulamaya başladı. Eğlence unsurunun meze olarak kullanıldığı ana konular oldukça ciddi ve temeli sağlamdı aslında. 

Kim Sun Ah yaşını başını almış, kariyerinin zirvesine bir adım kalmış, maddi açıdan oldukça yüksek bir kadındır. Ailesinin evlendir planlarına "Oldu canım bakarız bir ara" diye cevap veren bu yüzden babasıyla sıkça tartışan bir kadındır. 
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
Yine babasıyla tartıştığı günlerden birinin sonunda karşısına Şapşallık abidesi ve oldukça yakışıklı gencimiz (Genç burada bildiğin çıtır anlamında kullanılmıştır.) Jang Woo çıkıverir. Hayran olduğu kadını bir anda karşısında buluveren bütün masum delikanlılar gibi önce kadını bir güzel alkolle soslayan Jang Woo,  sabah uyandığında yanında Sun Ah'ı bulduğunda "Amaan Tanrıııım!" tripleri atsana aslında ceplerinden birer kanat çıkmış ve küçük beyi havalara uçurmuştur.
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
Bu arada uri Jang Woo babasıyla birlikte yaşayan, onun için her şeyi göze alabilecek, cesur, mağrur ve motoru Beyonce için ölebilecek bir delikanlıdır (:  Neyse bu iki zıt karakterin yolu alkolle kesişince ve bu hatırlanmayan geceden birde sürpriz meyve geriye kalınca yolun sonunda ne olur ???

Neyse bir ara verip tanıtıma devam edelim, evet bu aşağıda gördüğünüz beyaz önlüklü beyefendide meşhur ikinci adamımız. Kod adı Beyaz Önlüklü (: Pii çok uzun oldu kısaca Doktor civanım diyelim biz ona ;) 
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
Doktor civanımda yaşını başını ve hatta maaşını almış oldukça datlı bir canlı türüdür. Bir insan hem bu kadar tatlı hem zengin hem uzun boylu olunca etrafta dolanan taliplerden sıkılmıştır.(bildiğin oppa tarifi laağn (: Bakınız Secret Garden /Unutulmaz Replik kod 3 / 89 :  "Bir erkek uzun boylu, yakışıklı ve zenginse oppadır") 

Kendisine gönderilen eş modellerinden iyice sıkılan sevgili Doktor civanımız kendince yöntemler geliştirerek hem ailesinin gönlünü yapar hem kızları üzmez hem de bekarlığına devam eder.  Ve bu buluşmalardan birinde mükemmel erkek, esas kızla tanışır. 

IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
Gelelim dizinin çekiştirmesine:

Öncelikle sevgili Jang Woo'm bildiğin Sun Ah karizması altında ezilmiş ve hatta yok olmuş. Yeteneksiz de ondan öyle oldu değil ama nedeni, Sevgili hyung'u Gong Yoo ile aynı dönemde yayınlanan bir dizide rol aldığından olsa gerek ona benzer mimiklerle karşımızdaydı. Gerçek halini, şirinliğini görmesem e bunun Gong'u yok muydu diye sorardım (: 
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
Çıtır erkek rolü için uygun biri Jag Woo ayrıca rolü gereği zıpır ve bol öpüjeemgillerden olma halide ruhunda var yani bu konuda bir sıkıntısı yok. Ona rağmen öpüşme sahneleri bile kasıntı bir havada geçmiş. (Anaam bu cümleden sonra diziyi nasıl hayal etti bilmeyen, izlemeyenler merak içindeyim.)  Yaramaz çocuk için anlayacağınız seçilmiş kaftan Jang Woo ama Sun Ah unniyi okul olarak görüğünü resmi olarak ta itiraf ettiğinde bir ikilem olduğunu anladım hemen. Ben bu çocuğa "o unniden ne öğrensen kardır" desem bile açık açık "unni benim okulum ol " demesine ne gerek var değil mi?
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ahIdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
 Dizinin senaristleri  oldukça çılgın bir fikir bulmuşken bunu sosyal mesaj içerikli bir diziye çevirince yapım oldukça sıradanlaştı, reytingler dibe vurdu.  Ama arada öyle fena detaylar vardı ki hepsi ayrı ayrı çok şekerlerdi. 

Bir ayakkabı tasarımcısının hayatı dendiğinde etrafta binlerce ayakkabı olacak ve biz kendimizden geçecektik hani???? Aldatıldım resmen nerede lağn benim spor pabuçlarım (: Çizim halleri daha iyi olan onca ayakkabı heba oldu peeh! 
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ahIdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ahIdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
Hamile kalan birine o ayakkabıları çıkarttınız tamam iyi hoşta o kıyafetler ne olacak???? Hele o son giydiği hamilelik elbisesi ya da bakın biz nasılda bu işi beceremiyoruz kostümü (0_O) Neyin kafasındasınız sayın kostüm tasarımcılar bilemediniz sanat ekibi :D Size kaç kere Soju içtikten sonra iş başı yapmayın demedim mi lağn ben


Bebişle ilk karşılaşma sahnesi (: Utanmasa güneş tutulmasını izleyip atacak elinden cıkcıkcık Senden iyi baba olacak uri Jang Woo selametle :P
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
Dizinin finalini izledikten sonra ama nedeeeeğn desem de izlemelisiniz bence bu diziyi :D Özellikle Sevgili eniştemiz Yesung'un seslendirdiği parça apayrı güzel olmuştu dizi için. Bayılarak dinliyordum her seferinde (:  

Jang Woo fantezi kurduğunda bunu fena yapar bize de gülmekten yerlere yatmak kalır (:
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ahIdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ahIdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah

Yeni dizilerin, yeni yorumların yer alacağı yepyeni postlarda görüşmek dileğiyle mutlu kalın ^^
IdoIdo+jang_woo+Kim_Sun_ah

Yorumlar

  1. Uzun zamandır sitelerde gördüğüm bir diziydi sesin farkınla da tanıtımını okumuş oldum cadı unni ^_^
    Wonderful Life dizisine benziyor anladığım kadarıyla aslında karakterler ve konu aynı yaptıkları meslekler değişik.:) Genelde Kore dizilerinde evlenme teklifine kadar çekerler yada düğün azda olsa bu gibi evlilikten sonrasını işleyen diziler var demek ki :)Çok güzel bir tanıtım olmuş ellerine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evlilik yok dizide kuzu olay öncesi ve sonrası durumun toplumdaki bulduğu karşılık ve karakterlerin yaşadıklarına dair bir durum komedisi üzerinden yürüyor dizi :D

      Sil
  2. ballandıra ballandıra anlattığın diziyi ben daha izleyemeden yazdın yine dimi..telefonda verdiğin spoiler yetmedi kalanı da burda döşemişsin zaten..vicdansız lokum insanı.. >o<

    not:doktora bayıldım..diplomat için my prenses'i izlediğim gibi bunda da doktor için koca diziyi izlemeye hazırım ben..feci aşka geldim.. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BEyaz önlük sözkonusu olduğunda feda ettiklerim düşünülürse ben nasıl izledim tahmin et bakalım lokumum asdaasdasdasd :D

      Bu arada E cadımıza ulaştım sevgilerini ilettim (: Ev cadısı olmaya alışamamış hala ütüye adamış kendini kuzum :'(

      Sil
  3. İnsanda izleme isteği uyandırıyorsun kendime gelir gelmez kesinlikle izlicem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumlarınıda beklerim (: Bakalım sen ne düşüneceksin?

      Sil
  4. bu dizi neeeeee zamandır izlenecekler listemin en başın başında kral koltuğunda oturuyor.. ancak o kadar eriniyorum ki 16 bölüm boyunca pc başında oturup bunu izlemeye.. yani bi adam tutup kendi yerime izletesim var o kadar eriniyorum :) çokkk mu çokkk güzel bi tanıtımdı özellikle oppa tanımı kısmında kafam yerinden çıkarcasına öne arkaya hıhı diyerek evet yaptım bilesiniz :)) seviyorum ulan sizin bulokunuzu.. dizi tanıtımlarınızı.. yazılarınızı.. herbibişiyinizi işte seviyom kız sizi :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deli Kız'ım benim nasıl özlemişim seni varya tutup içime sokacam resmen de içeride oppalar rahatsız olur diye yapmıyorum nihahaha :D Hoşgeldin yeniden ;)

      Sil
  5. bu arada yazmayı unuttum ben bulokunuzun 200. üyesiyim yaşasın heyoooo.. yuppiiiii şappiiiişappiiişappiiiiii.. artıkın bana özel bi yazı mı yazarsınız,öper yalarmısınız yanaklarımı bilmem annem... neyse yaaa bu yorum kısmı sonuçta herkesin yorum yapabilmesi için dimi ben sanki sadece bana aitmiş gibi at koşturmiyayım gari :)) öbüldünüz annem :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görev bilinciyle dolu bu kazan merak etme sen sana özel bir haremlik selamlık yazı ayarlarız :P

      Sil
    2. Allah Allah sabahlar olmasınnnnnnnnnnnnnnn... harem mi dedi birileri.... selam kısmını salla hareme gel haremeeeeeeee :))) yav gece gece çıkarma içimdeki azgını yavru :)))

      Sil
  6. Şaşırdım..Bu diziyi seyretmekte kararsız kalmıştım ve başka bir post sayesinde listeme almıştım..Bu postta diziyi hem övgüyü hemde kötü olduğunu söyleniyor..Finali galiba güzel bitti o yüzden listemde yükseldi fakat oğlan başarısız değildi fakat sıkıyordu demek istedin herhalde..Aman neyse çok keyifli bir dizi,ye benziyor başlayacağım ve senin yorumlarına bayıldım...Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk sıkıyor demedim ama yeteneğini gösterememiş ezilmiş Sun Ah unninin karşısında dedim (: Ve başlangıçtaki çılgınlıktan sonra gelen dingin görüntü de pek içime sinmedi ama izlenebilir güzel bir dizi ^^

      Sil
  7. Annemle aynı anda başladık özellikle annem izlemek istedi çünkü dedem ayakkabıcı olduğu için annemin çocukluğu ayakkabılar arasında geçmiş çok beğendi hatta kullandıkları malzemeleri bile söyler oldu :D
    Diyorum ki Unnim bu dizide tavan yaptı Kim Sun Ah uygun rol budur ne o önceki rolleri salaş dağınık bu hali en güzeliydi bence ayrıca ayakkabıları ben çok beğendim
    Doktor civanım neden bu ikinci erkekler böyle yakışıklı ve romantik oluyor
    Çocuk bana neden tanıdık geldi sanki daha önce bir yerde izledim ben bu çocuğu neyse
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We got married geçmişi var Jang Woo'nun ayrıca klip ve reklamlarda bolca görünüyor. Ayakkabılarda benim zevksizliğim söz konusu :D Herkes sevmiş bi ben sevmemişim ayakkabıları :D

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar