Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Ddukbokki Ddukbokki


Uzakdoğu severler hatta koreyi dizi film için takip edenler bilirler film ve dizilerde sokakta adım başı minik çadırlarda , arabalarda satılan bi yiyecek vardır..İnsanı cezbedip,tadı konusunda feci merak uyandıran,üzerine maniler dizilebilecek bi görüntüye sahip Ddukbokki.. 

Yolda yürürken insanlar durup 2 tane atıştırıp yollarına devam edebilir yada tezgaha çöküp löp löp ddukbokki'leri bol şapırtı eşliğinde götürebilirler..Evet bugünkü yazımın temel konusu tam olarak bu löp löp atılan ddukbokkiler..



Uzakdoğuyu takip etmeye ,neyin ne olduğunu çözmeye başladığım andan itibaren feci ilgimi çeken bi yiyecek türü oldu..Bilmediği bişi olunca insan daha bi merak eder hale geliyo herhalde..Neyse uzun debelenmeler,araştırmalar sonunda karar verdim yapmaya..

Tarif ararken yaklaşık 1 kilo pirinç ununu ziyan etmişliğim,1 koli kadar yumurta heşlemişliğim oldu..Tabi arada kaynayan sebze ve salçaları saymıyorum bile..Şaka bi yana diğerlerinde zayiatım bu kadar olmasa da pirinç konusunda baya bi oldu..
Ama bu kadar denemenin sonu yine hep çöpte bitti nedense..
Pes etmeyip uzuuun bi süre boyunca yalan yanlış bi yığın tarif denemesi sonunda '' olmuyo bu yaa , niye olmuyo ki '' diye çemkirince annem olaya - midesi daha fazla benim denemelerimi kaldırmayınca - el attı ve bende pes ettim..
Taa ki mayıs ayında yine aklıma düşünceye kadar..



Yapamamış beni yeterince uyuz etmişken kafamda dönüp durması daha bi sinir etti.Gecenin bi yarısı aklıma o aralar korede olan güzin düştü..Zaten o ara bi bb krem mevzumuz ve Türkiye'ye paket gönderme durumları vardı çaldım kapısını yine..Dedim böyle böyle yapıyorum olmuyo aslının neye benzediğini anlayamazsam bu olmıycak diye ağlayınca sağolsun beni kırmadı Türkiye'ye gelmeden önce gönderdiği kolinin içine bi pakette ddukbokki koydu..Ve bende rahata erdim..

Neyse paket geldi. İçinden 355 gr dduk, 5 gr kadar kurutulmuş sebze, 120 gr kadarda salçası çıktı..(bitirdikten sonra aklıma geldi  fotograflarını çekmek..)
Büyük bi merakla ilk denememi yaptım..
SONUÇ ???..
Yemesi acayip eğlenceli ve çok hafif bişi..Ne kadar yersen ye dokunmuyo yada ağır gelmiyo..Tarif edecek olursak pirinç kekleri bizim lokumun çok az daha sertçesi ve yapışkanı diyebilirim..Salçası da bizim salçalardan çok farklı..Ketçap gibi biraz ya da jöle kıvamının az daha koyusu diyeyim siz anlayın..Aa birde inanılmaz kokulu bişi..Hafif şekerli ve çok acı bi tadı olmasına karşın yerken o acı size hiç dokunmuyo..



Salça şekerli dedim ya işte o azıcık değişik bişi..Tad alma duyumun sınırları kesin bi şekilde ayrıldığından tatlımsı ama tuzlu olan şeyleri ayrı ayrı olsalar bile yiyemem..Bunu yedim üzerine de bayaa bi tuz dökmeme rağmen yine de bi sonuç alamadım.Sanki hiç dökmemişim gibi hep o tatlı tad kaldı..İlginç bi durumdu yani..

Sonra bunu yedikten sonra bütün denemelerimin neden çöpte bittiğini anladım..Kullandıkları yapışkan pirinç unuyla bizim muhallebi yapmak için kullandığımız pirinç unu çok farklı..Kıvam olarak tuttursam bile sanki pirinç kemiriyomuşsun gibi olan pütürlü tad bi türlü yok olmuyo..


Neyse sonuç olarak beğendim hatta lokumumsu dduk favorim oldu diyebilirim..Yapımı çok kolay olduğundan denemek isteyenler için yapışkan pirinç ununun internette bazı sitelerde satıldığını gördüm..400 gr.fiyatı 5 tl'den başlayıp 25 tl ye kadar uzansa da belki real gibi carrefour gibi büyük marketlerde ortalama bi fiyatla  vardır..
Youtube'a da '' homemade rice cake '' yada '' how to make ddukbokki '' yazdığınızda bi sürü yapım videosu ve tarifleriyle karşılaşabilirsiniz..


Benden şimdilik bu kadar..Gerçi mübarek ramazan günü bu yazı pek iyi olmadı ya neyse..
yeni yazılarda görüşmek üzere...


not:Ortadaki 2 resim harici diğerleri google görsellerden alıntıdır..Bilginize..

Yorumlar

  1. Bende hep merak ediyordum bunu. Zaten an itibariyle karnım aç :( daah ,iftara da çok var :(
    Birde pirinç keklei var her sokak başında satılıyo, dizlilerde falan görüyorum. Onun tadını merak ediyorum nasıl bişey acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçti geçti vildancım..iftarı yaptık artık o kadar cazip görünmüyodur gözüne bunlar.. :D
      yapışkan pirinç ununu bulduğumda yada B_cadısı bulduğunda denemek için sıraya koyduğumuz şeylerden biri pirinç keki..
      merakla bekliyoruz .. dıp dıp dıp dıp.. ^o^

      Sil
  2. Ddukbokki candır. O acılığını, o yumuşak princini içindeki tofuları, baharatları, kurutulmuş sebzeleri hissederek tadını ala ala yediğim en sevdiğim Kore yemeklerinden 2.sidir. (1.si bulgogi)
    Ayıptır söylemesi geçen Kore lokantasında iftar yaptım Ddukbokki sipariş ettim yedim yedim yedim patladım ama 4 kişilik daha kaldı içerisinde neredeyse ziyan olmasın diye paket yaptırdım. :D
    Ddukbokki çöpe atılamaz, atılabilemez... :D Orda bir ddukbokki var uzaktaaaa, o ddukbokki bizim ddukbokimizdir. Yesekteee yemeksekteee o ddukbokki bizim ddukkomizdir. ( Ddukbokki kelimesiyle nasıl kendimden geçtim yine :D )
    Ellerine sağlık kuzu. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o nasıl bi anlatımdır yosei ya..umarım bunu öğlen vakti yazmamışsındır bu mesajı..yani böyle bi anlatımdan sonra korkuyorum okuyana bişi olucak.. :D

      not:ben teşekkür ederim efenim..^o^

      Sil
    2. Aslında anlatılmaz yaşanır :D Her bakışımda canım çekiyor. :D

      Sil
  3. Tuz mu attın??? Ahahahaha deli yaa XD Afiyet olsun beğenmene sevindim ^^ Normalde sokakta satılanlar çok acı oluyor, ama paketli olanları acı yapmıyorlar. Gelirsen günün birinde yediğinin tadına aldanma XD Gerçi uyarırlar acı diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. attım walla..hemde bayaaa bi attım ama bana mısın demedi..öyle tamlımsı,tuzlumsu ve de acımsı bi şekilde yedim,yedirdim..kkk :D
      pişman mıyım?
      tabiki hayır.bugün olsa yine yaparım.. :D

      ben aslında çok daha acı bekliyodum ama öyle çok acı değildi zaten..herkes için ortalama bi tad yapmışlar sanırım.ama yinede sokakta satılanıda denemek hiç fena olmazdı.. ^o^

      yinede sağol bebişim.sen olmasan deneme imkanım hiç olmazdı..bitanesin sen.. :)

      Sil
  4. Anlatırken bile şapır şupurdun cadı şimdi nolucak bu bacım yalnız da demiyorsun neyse doğum günüme ne kaldı şurda :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorry lokumum..normal pirinç unuyla önceden yapıp dolaba koyduklarım var..
      aslının yerini tutmaz ama eğer istersen onlar emrine her zaman için amade biliyosun ki.. :D
      ahkihkohkoh :D

      Sil
  5. Yediğine göre Türk usulu nasıl yaparız kısmı çalışmalarını arayı soğutmadan bekliooruz :)) Açıkcası tarif sandım başlığı görünce hamile olsam aşeriyordum ona göre zuhahaha :) Kısacası ben evlenene kadaaan tarifi bulun nooooluuuur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihi alemsin demet ya..sen az daha sık dişini.benim çalışmalarım araştırmalarım hala devam ediyo.. :D
      + bu sefer baharı da ortak ettim çalışmalara.olmazsa bile bulucaz artık bi yolunu..^o^

      Sil
  6. o paketteki burada satılıyor mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben büyük marketlerde görmedim ama belki kore marketinde olabilir..istanbulda varmış bi tane..adı smart market miydi neydi öyle bişiydi tam hatırlayamıyorum şuan.. :)

      Sil
  7. Benimde ısrarla merak ettiğim ve bir türlü tadamadığım yiyecek :D Kore lokantasına gidip tadıcam ama kendimde yapmak istiyorum :) marketlerde satılan pirinç unundan olmaz mı ki onu merak ettim ?_?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz tadını çok sevdik eğer fırsatını bulursan bence mutlaka denemelisin..artı bizim bildiğimiz pirinç unuyla olmuyo..ben yapıcam derken baya bi ziyan ettim..onların pirinç unu daha değişik ve yapışkan bizimkine göre..belki kore marketlerinde yada büyük marketlerde bulabilirsin.''glutinous rice flour'' olarakta geçiyo..

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar