Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Gaksital Dediğin Aslında Bridal Mask 2012

gaksital+bridal_mask+joon_won
28 bölümden oluşan Bridal Mask / Gaksital dizisi bir manghwa uyarlaması. 1930'lu yıllarda Kore'de ki Japon istilası ve ülkeyi mandalaştırma dönemini ele alan hikayesiyle şu günlerde sıradanlaşmış ve aynı hikayeleri anlatıp duran Kore dizilerine açık bir rest çekmiş ve oldukça mükemmel anlatım tarzıyla farkını ortaya koymuştur. 

Lee Kang To küçük yaşta kaybettiği babası ve hapiste aklını kaybeden abisi yüzünden evin sorumluluğunu almak zorunda kalır ve ülkeyi ele geçirmiş olan Japonların hakimiyetindeki polis merkezinde çalışan bir polis, devamında başarılı bir teğmen olmuştur. 

gaksital+bridal_mask+joon_wongaksital+bridal_mask+joon_won

Lee Kang San iyi eğitim almış, ülkesinin saldırı altında olmasını gururuna yedirememiş ve arkadaşlarıyla mücadele etmeye başlamış cesur biridir. Hapisteyken babasının ölüm nedeni hakkında yeni bilgiler öğrendikten sonra hayatı değişecektir.

Kimura Shunji, Josunlu çocukların eğitiminden sorumlu bir japondur. Sevecen ve iyi biri olan Shunji hayatın kendisine getirdiği sürprizler nedeniyle yeniden seçimler yapmak zorunda kalacak ve yoluna yön vermeye çalışacaktır.

gaksital+bridal_mask+joon_won

Mok Dan bir sirkte hayatını sürdüren cesur ve inatçı bir kızdır. Hayatta ki tek amacı kendisine ufak bir kızken hançer veren kişiyle yeniden buluşabilmektir. Bu olurken hayatın akıp gitmesine ise müsaade etmez. 

Hikayenin esas çizgisi bu insanlar arasında dönüyor. Hikayeye sonradan dahil olan Japon ellerinden çıkıp gelen gizemli (!) Lara hanım var. İlk göründüğü andan itibaren bütün güzelliğiyle dikkatleri üzerine çekiveriyor hanımefendi. 

   gaksital+bridal_mask+joon_won   gaksital+bridal_mask+joon_won
gaksital+bridal_mask+joon_wongaksital+bridal_mask+joon_won

1930'lu yıllar... Baskı ve şiddet gören Joson halkı elinde gücü barındıran Japonlara karşı büyük bir tepki veremezler. Her gün uğradıkları saldırılara ve aşağılamalara boyun eğen bu küçük insanlar hınçlarını sadece Japon polisinde teğmenlik yapan Lee Kang To'nun anne ve kardeşinden çıkarırlar.

Polis olmak için bir çok engeli aşmış olan Kang To'nun amacı anne ve abisine iyi bakabilmek iken zamanla bu hedefi sadece lafta kalmış, ayaklar altına aldığı gururu artık kendi başına takılmaya başlamıştır. Yakaladığı bir özgürlük savaşçısı sayesinde övgüler ve terfi alan Josonlu Kang To bu başarısını engelleyen Gaksital'e diş biler ve peşine takılır. Gaksital'in peşinde duyacakları ve görecekleri hayatını değiştirmeye yetecek midir? 

gaksital+bridal_mask+joon_wongaksital+bridal_mask+joon_won
gaksital+bridal_mask+joon_wongaksital+bridal_mask+joon_won

Son günlerin en sükseli ve aksiyonlu dizisi olan Gaksital muhteşem dizi "Secret Garden" gibi sevgili Tukyu'nun bizlere armağanı. Dizide yoldan geçen adam rolü bile yetenekli ellere teslim edilmiş. Cast çok sağlam kişilerden oluşturulmuş, böyle bir kadro uzun zamandır görmemiştim. Genç oyuncu kadrosuna rağmen herkes nasıl bir iş olduğunu bilerek girmiş bu işe belli. Oyunculuğundan şüphe ederek izlediğiniz tek bir kişi bile yok.

Özellikle Kang San rolünde izlediğimiz Shin Hyun Jun yine döktürüyor. Koreli aktörler arasında yeri her zaman ayrıcalıklı olan bu adam yine gönlünüze dokunarak geçiyor beyaz camdan^^ 
gaksital+bridal_mask+joon_won

İzleyecek dizi tavsiyesi bekleyen arkadaşlar beklemeyin ve bu muhteşem eseri izleyin (: Gaksital ruhunuzu ele geçirip sizleri bu aksiyonun kölesi yapacak!




Yorumlar

  1. Çok güzel ve detaylı tanıtım olmuş. Fotolar bile çok yerinde sahnelerden seçilmiş. Benim bile tekrar izleyesim geldi o derece. :P

    Ellerine sağlık, keyifle okudum unni.

    (bu arada dizimiz 28 bölüme çıkarıldı hihi)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeviriler için iz teşekkür ederiz canım ^^ Bili için teşekkür ederim bu arada ;)

      Sil
  2. Hala bitmedimi olum bu dizi bitsinde izliyim yeter artıkın yaa

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar