Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Cadılar Bayramı Ve Cezalar

Karanlıkta üstüme gelen o şeey... Saliselik zaman diliminde aklımda yanlış soru olduğu kesindi. "Vampir dediğin bir kere yakışıklı olur!" İçimde deli gibi atan kalp, yanımda ritmik şekilde fon müziği yapan Yusuf yusuflar ve benim dilimden dökülen kelimeler... 
Bir film sahnesi olsa eminim ekran karşısında izleyen kişi şuanda bana saydırıyordu bense hala vampir rolünde oynayabilecek adamların listesini yapıyordum. Boynumda hissettiğim acı kendime gelmemi sağladı. 

Evet, sonunda bir vampire yem olmuştum hemde dünyanın en tipsiz vampirine. Gökten namca yağsa benim başıma hep komşu oğlu muhittin düşer zaten. Ne diyorum ben yağ! Bütün elbisem kan revan içindedir şimdi, Ayşe teyze bile bu lekeyi çıkaramaz! 

Cidden kafam bir garip bu gece, anlaşılan şu tipsiz vampir beni ısırırken kanıma bir şeyler karıştı yoksa ölmek üzereyken bu saçmalıkları düşünmemin başka bir anlamı olamaz! 

Çirkin, tipsiz, piii rezil vampir (!) yavaşça yere uzanmamı sağladı. "Yok artık bu saatten sonra Bir Türk dizisine konu mu olucam ulen. " Boynumdan akan şu sıcak sıvı bu hızda akmaya devam ederse reyting sonuçlarını göremeyeceğimden emindim ve şu nalet büyülerin sözleri hala aklıma gelmiyordu.  Ortalıkta salınıp duran gerizekalı canavarım olsaydı, keşke etrafta!

Bir anda ışıklar yandı, üstüme karabasan gibi çöken çirkin şeyin yavaşça ayaklandığını hissettim. Demek kanım kısa sürede bitmişti, demek akdeniz anemisi böyle bir şeydi, demek o üşümeler boşuna değildi? Bu kadar saçmaladım ve hala şu film şeridi etrafta görünmedi. 

Nalet makinist bu bayram gecesinde alem yapıyorsa demek ki diyerek avuttum kendimi. Artık öteki tarafta korsan dvd, film falan bakarız bir şeyler diyerek   en azından hoş bir ölüm meleği gelir umuduyla beklemeye başladım. Kapattığım gözlerim ve karnımın üstünde birleştirdiğim ellerime bir lilyum koyarlarsa ertesi günün gazetelerinde çok şık bir 3.sayfa haberi olabilirdim. 

Başımda Dan ağlarken onu teselli etmeye gelen kızlar geldi gözümün önüne bir anda. "Ölmüyorum ulan, gerekirse hortlarım" diye açıverdim gözlerimi. Kafamı kaldırdığımda eldivenlerini beline takmış kollarını önünde birleştirmiş bir adet Dan, yanında peleriniyle poz vermeye çalışan Junki ve eli belinde bekleyen Sürmeli prensim vardı. 

Az önceki Yusuf korosuna taş çıkaracak bir stilde yanımdaki beyefendiyi sordular ve neden yerde olduğumu."Ulan az önce resmen korkudan ölüyordum ve siz benim bu çirkin herifle mercimek fırın denklemini çözdüğümü mü düşündünüz?"
 Ses tonumu kontrol edemiyor ve kendimden geçmiş şekilde terör estiriyordum Dan ağzımı kapatıp beni yerden kaldırdıktan sonra tipsiz vampir'in kimliğini ortaya çıkarmak için bir kaç kez dürttü. Ama vampir beyimizin konuşmaya niyeti yoktu. Konuştuğunda da şok olmaktan öteye geçememiştim. 

Benle kafa bulma işini en iyi yapan küçük Evil yine iş başındaydı ve bu kez yüreğime indiriyordu kerata :( Ve bu işte elektrikleri kapatıp müzik işleriyle ilgilenen destekçiside kesinlikle Changmin'di. Yaptığı şakanın güzelliğini övüp yeniden odaya döndüm, kalp atışlarım normale dönmüştü artık (: 

Herkes eğlencesine devam ediyordu. Ben içeride saçma bir oyuna kurban olurken gelen sayısı artmış ortalık tanınmış yüz kaynıyordu. Yavaşça Mine kızın yanına seğirttim. Kimbap'ın etrafındaki kuzu sayımını yapıyor ve not almaya devam ediyordu hala. Çevresinde birikmiş kişiler ise kendi aralarında bir muhabbete dalmış, Mine kızın alışkanlıklarına laf çarpıyorlardı.  

"Kimlere yapılacak şu büyüler cadı! Çabuk yapalım da eğlencemizi bulalım" dedi.  Yüzüme bakmadan konuşması biraz rahatsız ediciydi ama Kimbap'ın haremindeki en tozlu yerlerden bile üşenmeden çıkardığı onca kişiyi bir daha nerede görecekti ki! 

"Sessizce başlıyorum o zaman" diyerek geçtim kazanın başına (: "Cezalandırılanların ismi sırasıyla eklenecek kazana, biraz müzikle eğlenelim mi şu iksir hazır olana kadar" sözümü bitirmeden çoktan hazırlanmış yerlerini almaya başlamıştı sevgili Exo grubu. tıktık 

Demetgil'e göz ucuyla paslanmış at nalını işaret ettim, sırıtarak elime tutuşturdu. Niyetimi anlamış olabilir miydi? Hayır, bu kadarını tahmin etmek için çok çömezdi.  Bu gece öğrenecekleri çok şey olabilirdi tabii o sırada etrafta Exo bebeleri ortalığı kasıp kavurmasaydı. Bir ara büyünün ters tepeceği korkusuda sardı içimi ya neyse (:

Özge'ye işaret parmağımla kısa sürede anlatabildim Danabağırtan otunu uzatmasını istediğimi. Dudaklarını okuyabildiğim kadarıyla "Çok acımasızsın" dedi.  "Hayınsın, zalımsın" diyen Hikaru'nun sesini duyar gibi oldum, nihahaha! 
Buse kız çok heyecan yapmış gibi göründü bana (:

Buse'den bir kutu ucu kırılmış kalem istedim. "Bu neden ki?" diye sorup not defteriyle yanıma yaklaştı. Öğrenmeye çok açık bir cadı olduğunu biliyorum kuzum ama bunu unutman senin için daha iyi olur diyerek kulağına bir şeyler fısıldadım. Kafasını kaldırdığında deli gibi şarkıya eşlik ediyordu. Bir cadıya yaklaşması gerekenden fazla yaklaştığında hep bunun olduğunu hatırlatan bir büyü mü yapsaydım ki acemi cadıya (:

Son eklemeleri de yaptıktan sonra karışımı beklemeye bıraktım ve listeyi elime aldım ceza listesi sandığım kadar uzun değildi, ama intikamda soğuk yemesi tavsiye edilmiş bir yemekti malum (:

Kazanın soğumasını beklerken Kostüm yarışmasını yapabiliriz diye düşündüm ^^ Biz ev sahibi olarak kendimizi yarışma dışında tuttuk. Ve yarışmaya dahil olanlar sırayla süzüldü salonun orta yerinde.  
Gumiho'ya taş çıkarırım ulen ben edasıyla 9 kuyruğunuda sallayarak geçti Astrea kız önce ^^ Listenin başında adının yazılı olduğundan haberdar olduğundan emindim (: Cesur yürek diyerek alkışladım seçtiği kostümü (: 
Mine "yanımda Kai'm olsunda kıyafet ne olursa olsun ben prenses gibi süzülürüm" sözlerini savurarak salındı. Hemen arkalarından hayalet kostümü içinde Demet ve yanında Yun olduğundan emin olduğumuz partneri geldi. İkili basına poz vermeyeceğiz durumunu epey abartmış gibiydiler (: 
Kimbap ve Hikaru gece boyunca ters kutupları göstersede yan yana çok sevimli görünüyorlardı.  Kimbap'ın bu kostümü Mine'yi düşünerek seçtiği izlenimi sadece bende mi oluştu bilmiyorum ama kendime düşen anlamı çıkarıp bu gece masum bir cadı oldum ben (: 

Bana göre gecenin favori kostumü bizim E cadımızındı . Geçen aylarda evlendirdiğimiz cadımız hala konseptten kurtulamamış olsada güzelliğiyle ortalığı kasıp kavurdu (: 

Sevgili günlük fıstıkları da anlaşarak geldiklerini göstermekten çekinmemişlerdi (: Bu kızların haremide bu geceki büyüden kurtulduğu için biraz mağduruz ama napalım efendim (: 

Pohuşi ve egosan'da yerlerini aldılar. Konukların geri kalanı sahneye çıkıp salınmak yerine biz gibi çıkanlara oy vermeyi tercih ettiler (: Yarışmak yerine yarışanı çekiştirmek çok daha eğlenceli bir olaydı doğal olarak (: 

Yarışmanın sonunda Gecenin en korkunç tipi kim oldu, onuda siz söyleyin şimdi(:

Neyse efendim gelelim cezalandırılacak zavallılar nihahaha (:

Yeniden kazanın başına geçtim. Seung gi fotoğrafını atıp yavaşça karıştırarak mırıldanmaya başladım. tıktık

Diziden bir süre uzak kalacak, 
Yeniden albüm çıkaracak 
Her klibinde Astrea'nın 
En uyuz olduğu kızı kullanacak
Nihahaha!

Gelsin yeni yeni oppalar,
Kazan burada hep kaynar.
Yapmadıysan bu mimi
Elbette affetmez Cadılar 
Nihahaha!

Elime aldığım Joonki fotoğrafı da kazandaki yerini aldı.

Hikaru yazmamış bu mimi
Elbette ellere yar olacak Joonki
Seç beğen en uyuz kızı
Belkide olacak bir kalp hırsızı
Nihahaha!

Gelsin yeni yeni oppalar,
Kazan burada hep kaynar.
Yapmadıysan bu mimi
Elbette affetmez Cadılar 
Nihahaha!


Esra kız görmemiş mimi

Ama yazık oldu sana 
Abla kıyağı yapardım ama
Atıverdim oppanın resmini kazana




Gelsin yeni yeni oppalar,
Kazan burada hep kaynar.
Yapmadıysan bu mimi
Elbette affetmez Cadılar 
Nihahaha!


Mikal Zia dedi ki çözemedim mantığını
Mantık koymadı ki bu mime cadı
İçinden geldiğince uydur gitsin
Büyülerin tutarsa kral sensin 


Gelsin yeni yeni oppalar,
Kazan burada hep kaynar.
Yapmadıysan bu mimi
Elbette affetmez Cadılar 
Nihahaha! 




Kazanın etrafında büyülü sözcükleri söyleyip kazanı karıştırmaktan yorgun düşmüştüm resmen. Hikaru ve Astrea yan yana gelmiş olup olmayacağı konusunda iddiaya giriyorlar gibi görünüyordu. 

Bu mutlu geceyi  eğlenceli gösteriyle sonlandırmanın zamanı gelmişti bana göre. Müziği sonuna kadar açıp konukları kendi halinde bırakarak ortalıktan kayboldum. Neler olduğunu anlatmak isterlerse onların ağzından dinlersiniz. 



Görüşmek dileğiyle Cadılar ve İyi büyülerle kalın (: 


Yorumlar

  1. Hocam affınıza mahsuben ne çömezliğimi gördünüz büyüm Dan'de tutmadıysa sorun benim büyüde değildir üstüme gelmeyiniz :) Uff Yunla basından nekadan kaşsakta kol kola çıkmışız gene artık sadece arkadaşız diyemeyeceğim sanırım kıhkıh.. Mikalcim ve Esracım içim derin elem içerisindeyim ama işleyen kazan ışıldar yapılan büyüler pırıldar diyorum.. Kendilerine birdahaki bayrama kadar kendilerine çeki düzen vermelerini ve derslerini çalışmalarını öneriyorum.. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çömezlikten kasıt yapılan büyünün büyüklüğündendir yavrimu henüz 100 yaşlarına yeni basmışken bunu öğrenmenin mümkünatı yok tahmin edersin ki (: İlerde benide geçip sonraki nesillere ilah olacağından eminim ama ben :D

      Elem falan olmamış ama Demet kız onlarda olmasa kazan neredeyse boş kalacaktı (:

      Sil
  2. Ama cidden yazmaya çalıştım. sonra uzaktan baktım yazıya, heri potır falan diye saçmalamaya başlamışım, kendimden tiksindim okuyucu beni napsın diyip sildim bi daha yazdım, bu sefer öncekinden de saçma oldu. resmen sınav gibiydi ha. neticede olmadı :D oturdum sıfır. cezam neyse çekerim artık napalım. kafama mı sıkıyosunuz napıyosanız artık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mikal Zia'cım benim yazımın mükemmeliğide ortada zaten, işin gırgırındayız yahu (: Mantıklı cümleler üzerine kurulmuş düzgün cadılar bayramı yazısı yazacak onca insana tepki olarak doğmuş bir mim'in keyfini sürüyoruz sadece (: Sen gözünde mi büyüttün nedir :P Niyse bundan sonraki mimlerde görüşmek üzere diyelim ^^

      Sil
  3. Ben geldimmmm :D
    hem de büyüleri geçersiz kılma büyüsüyle, nice hacı hoca büyücü cadı gezdim ve bu büyüyü yaptırdım cezalarınız artık benim üzerimde geçersiz nihahahha (korkunç büyücüden cadı kakası da kapıp gelmişim bak)
    Ceza şiiri de ne güzel olmuş laa şiir-mani işine mi girsen sen assdasdasd
    Ayy kostümümü çok beğendim Seung Gi'nin yanına Shin Min kızdan daha güzel dokuz kuyruk olurum ben, kuyruklarıma da bakın maşallah besili tilkiyim aahahha
    Çoh eğlenceli olmuş dostum yaa her cümlesini sırıtarak okudum ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun kuzum, büyülerimi işe yarayıp yaramadığını görmek için Seung gi kuzusunun yapacağı işlerine bakalım derim ben (: Nihahaha !

      Kuyruklar bencede sana çok yaradı, önceden kıyafeti gösterip Seung giden bol bol mangal ziyafeti mi kazandın nedir anlamadım bende :P

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar