Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Rich Man Poor Woman

Rich-Man-Poor-Woman
Rich Man Poor Woman'dan yeni bir bakış açısı:
Haydi bir değişiklik yapıp zengin kız fakir oğlan muhabbetini sıfatlarını değiştirip, kullanalım. 

Japon dizilerinin içindeki o sıcaklığı sevenlerden misiniz sizde? Her zaman bilinen bir konuyu bambaşka bir dille ve Japon kafasıyla yeniden izlerken zevk almaya hazır mısınız? 
Rich-Man-Poor-Woman
Hyuga Toru genç yaşında kendi şirketini kurmuş ve banka hesabı her saniye katlanarak artan bir bilişim dahisidir. Öğrencilik yıllarında tanıştığı ve sonrasında hayatta yanında rahat edebildiği tek isim olan Asahina Kosuke ile yönettiği biricik şirketi sürekli olarak değer kazanırken o yeni fikirler üretebilmesi için şirketteki akışı daim tutma taraftarıdır. 

Genç ve yetenekli insanları bünyelerine katmak için yaptıkları bir toplantıda Hyuga Toru'nun karşısına oldukça ilginç bir kadın çıkar. Yaşadığı sağlık probleminden dolayı isimleri hatırlayamayan Toru'muz aklından çıkmayan tek ismi duyar bu işe yarama kızın ağzından. 
Rich-Man-Poor-WomanRich-Man-Poor-Woman
Rich-Man-Poor-Woman
Sawaki Chihiro ismiyle kendisini tanıtan doğan görünümlü şahinimiz şirkete çağrıldığında işe alındığını düşünür ancak kendisine gelecek teklif çok daha farklı ve kazançlıdır. 

Kendisine yeni bir kariyer oluşturan patronuyla birlikte bir işi pazarlamak için önemli kişilerle görüşmeye gider ve muhteşem hafızasını kullanarak akıllarda yer edinmeyi başarır.  

Üniversite son sınıfta iş aramaya başlayan ve genel red durumundan kurtulamayan kızımız,  klasik mücadeleci, fakir ama gururlu, sıcak ve bol miktarda sevecen ve birazda patavatsız bir tiptir.
Rich-Man-Poor-Woman
 Gülüşü bana oldukça itici gelse de Taro etkilendiyse demek diyerek boynumu bakıp keyif aldım diziden (:
Rich-Man-Poor-Woman
Aaaa! Bakın burada kimler varmış. Japon dizilerinin vazgeçilmezi hatunumuz ilk kez bu kadar çirkin göründü gözüme, oysa güzel kızdır ki bu ^^

Avrupalarda eğitim almış ve şeeep olmuş bu güzel kızımızı mutfakta olaylar yaratırken göreceğimiz ümidiyle beklerken "Olay yerinde var idim ben" diyen saf kızdan öteye geçemedi maalesef.  
Rich-Man-Poor-Woman
Asahina Kosuke beylerin kız kardeşi olarak bölümler arasında gezerken şirin yüzünü gösterse de en çok bi kissüden bişicik olmaz yöntemiyle gezmesinide sevdim hatunun. 

Çok zengin bir adam olmasına rağmen evinde bi buzdolabı ve koltuk dışında bir şey bulundurmayan genç delikanlı (Garajında ki yavrularından bahsetmiyorum burada) asla zenginliğiyle övünmeyerek ama hani bu  çocuk zengindi kızda fakir. 
Rich-Man-Poor-Woman
Fakirliği gözüne sokulmayınca keyifli olacak mı ki bu diye düşündüm. Malum bizim literatürümüzde adam zengin kadın fakirse Ya Joo Won (bknz:Secret Garden) en olmadı 



Dokgo Jin (Bknz: The Greatest Love) gibi ateşli bir kapitalist bekliyor insan. Oysa Yavrum Hyuga Toru öyle mi? İşine aşık, insanların yararına bir şeyler yapabilme umuduyla çalışan bir yavru. 
Rich-Man-Poor-Woman
Çevresindeki insanları ateşlemek için mi yoksa onları sadece işinde adım atmak için mi kullandığı tam anlaşılamadan ilerliyor bölümler taa ki bu asosyal kerataya kızımız dur diyip "Ben seni adam ederim, çocuk sen az bekle hele" diyene kadar.


Bu sıcacık dizi 11 bölüm ve oldukça akıcı ilerliyor. Ofis çalışanları arasında, tek bir mekana sadık kalarak ilerleyen ve şaşırtıcı fikirler gösteren  bir dizi olmuş Rich Man Poor Woman. 



Ama ne zengin tam zengin ne fakir tam fakir. Yani göstermeyi tercih edilmemiş detaylar gibi, arka planda kalmış. Korelilierin gözümüze soktukları şaşaadan eser yok belki ama o duygu geçişleri ve sıcaklık çok daha ilerde...   


Rich-Man-Poor-Woman
Doğruyu söyleyin  Oguri Shun bu kadar güzel bir adam mıydı yoksa bu dizi için özel olarak parlatıp cilalamışlar mı bu herifi (: Deli dahi yavrum benim ^^


Fazsla gezdiğim için g özümden kaçan bu diziyi listeme ekleme nedenim olan sevgili Kaktüs'üme teşekkür ediyorum  bu arada. 

Rich-Man-Poor-Woman
Rich-Man-Poor-Woman
Bir tanıtım için bu kadar fotoğraf kullanmak belki yanlış gelebilir sizlere ama bu Oguri shun beylerin kabahati günlerdir etkisindeyim beyefendinin, tumblr'da sürünüyorum arkadaş :(


Neyse bunca yazıya ve fotoğrafa kalkın gidin izleyin benim gibi geç kaldıysanız canlarım (:
Rich-Man-Poor-Woman

Sessiz ve derinden kaçtım. Görüşürüz



Yorumlar

  1. İlk yorum benden :) ben de çok beğendim diziyi eğlenceli ve akıcı bir yapım olmuş,azcık dram da vardı ama tadında,Oguri Shun bana farklı geldi tip olarak bu dizide, dedim ben bu çocuğu biyerde izledim ,sonra hatırladım :) ama keyifli bir diziydi,bahar'cım bende bir süre önce konuştuğumuzda izledim felan demiştim ama üzerine pek konuşmamıştık sanırım,ondan sonra duyup izledin galiba sende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaktüsüm sağolsun izlenecek ulan u diye tepki koydu bende izledim abla :D Hatırlamıyora olabilirim senin dediğini malum gez toz arasında baya boşlamıştım bu işleri

      Sil
  2. Aşk var mı aşk? Sen bana onu de hele :)

    YanıtlaSil
  3. I-ıhhhhhhh kesmez ama herkes övüyor diziyi. Tereddütteyim. Kawai haller yoksa bir şans veririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlediğine pişman olmayacağından eminim en azından ;)

      Sil
  4. oyyyy yirim ben oguriyim yiriiim yiriiim :D boşuna haremimde 2.sırada değildi hehe :D
    bu arada ben de bana tavsiye eden arkadaşlara teşekkür edeyim buradan yoksa gündemi takip edemeyişimden ötürü arada kaynayacaktı canımmm dizi :D winpohusan, hikarusan arigatooo ;)

    gifleri az bile koymuşsun ben de tumblr manyağı olmuştum diziyi izlerken, hele ki kissı sahnelerine öldüm bittim :D görüntü kalitesi de japon dizilerine göre çok iyiydi di mi? "kız güzel oğlan güzel" olayını da tam oturtmuşlar sonunda, ogurinin oyunculuğu da üstüne eklenince acaip şeker bir dizi ortaya çıkmış :D tekrar mı izlesem ne ;P

    bu yazıyı görüpte diziyi izlemeyen kalmaz umarım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalan yok bu dizide ayrı bi güzel göründü bana oyunculuğuna laf edemem zaten :D Winpohu ve Hikaru bana niye söylemediniz bakiiim :P Neyse dolaylı yoldan da olsa bana ulaştı bu bilgi ya mutluyum
      (: Tumblr da bende az zaman geçirmedim ama rebloglama olayına giremedim hep alttan alta gizli gizli baktım :D

      Görüntü kalitesi bakımından oldukça şanslıydık bence de^^

      Yeniden teşekkür ederi kaktüsüm :*

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar