Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Ditto / Donggam

ditto_donggam_2000_Ji-tae_Yu_Ha-Neul_Kim_Ha-ji_won

Konusu: Yoon üniversiteye giden sessiz sakin bir kızdır. Askerden yeni dönen Donghee'ye aşıktır. O askerdeyken sürekli mektup yazarak yanında olmuştur. VE onun askerden döndüğü haberini görünce mutluluktan ölür. Yüzünü görebilmek için okulda onu aramaya başlar ve bulduğunda fark edilmemek için kendini amatör radyo grubunun odasına atar. Donghee onu fark edince masanın üzerinde duran radyoyu almak zorunda kalır. Bir ihaleyle bu bozuk radyo elinde kalır Yoon'un ve bu bozuk radyonun sayesinde birisiyle iletişim kurmaya başlar. 

Günlük sohbet olarak başlayan konuşmaların sonunda ikilinin farklı zamanlarda yaşamalarıyla sonlanır. Ve bu konuşmalar sonunda ikisi arasında bir bağ kurulur ve hayatlarının yönü değişir.
ditto_donggam_2000_Ji-tae_Yu_Ha-Neul_Kim_Ha-ji_wonditto_donggam_2000_Ji-tae_Yu_Ha-Neul_Kim_Ha-ji_won
ditto_donggam_2000_Ji-tae_Yu_Ha-Neul_Kim_Ha-ji_wonditto_donggam_2000_Ji-tae_Yu_Ha-Neul_Kim_Ha-ji_won
Kim Ha Neul,Ha Ji Won ve Ji Tae Yu gibi isimleri kadrosunda barındıran film paralel evren, zamanötesi duyguları içinde barındıran Uzak Doğu yapımlarının öncülerinden. 


Filmi izleyeli yüzyıllar oldu, geçen gün yeniden izlemek geldi içimden ve şimdi bu durumdayız. Öncelikle o yıllardaki Ha Neul'un bu günkünden ne kadar yaşlı olduğunu bir kere daha öğrenmiş oldum (: Daha yaşlı görünmesine rağmen bugünkü iğreti oyunculuğundan bir gram ne eksiği ne fazlası var :D Çekilir dert değil ya neyse bizim komşu kızı diye sessiz kalıyoruz kendisine :P

Ji Tae Yu o zamanda çok tatlı, oyunculuk olarak sonradan patlattığı enerjisinin yanında biraz sönük ama başlangıç için fena sayılmayacak bir giriş yapmış :D 
ditto_donggam_2000_Ji-tae_Yu_Ha-Neul_Kim_Ha-ji_won
Filmi her izlediğimde o akvaryum içimi eritti ya arkadaş!

VE aslolan Ha Ji Won unnim var filmde. Bu kadını bu kadar seven benden başka kimseyi de bulamazsınız zaten. Çok şeker ve baş belası bir kız rolünde karşımızda, o zamanlar Ha neul'un yancısı olarak bu işte olması yapımcıların körlüğüdür arkadaş! 
ditto_donggam_2000_Ji-tae_Yu_Ha-Neul_Kim_Ha-ji_wonditto_donggam_2000_Ji-tae_Yu_Ha-Neul_Kim_Ha-ji_won
2000 yılında dünyanın son bulacağı inancının aslında başka evrene açılan kapılar olacağı fikriyle ele alındığı hoş bir yapım olmuş. Hızlı akan olaylar ile durumu anlatmak yerine fikrin güzelliğiyle pazarlanmaya çalışılmış bir yapım. Yani ilk izlediğimde bende yarattığı o ışıl ışıl durum bugünlere kadar izlediğim onca filmin ardından artık çok sönük kaldı. Film izlenebilecek güzel yapımlardan ;)






Yorumlar

  1. Mimlendin canım :))

    http://fightiingg.blogspot.com/2012/11/ilk-mimimle-karsnzdaymm.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar