Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Radish Kimchi / Kkak Dugi

  
'' Eveeett bir fndk'ın deneme mutfağı programıyla yine beraberiz '' diye giriş yapasım geldi birden... 

Bu gidişle blogu yemek bloguna çeviricekmişim gibi görünüyo ya neyse..


Şu yazıda  bahsettiğim üzere çin turbu /daikon bulduğum zaman kkakdugi deneyeceğimi söylemiştim ya..
Tam olarak o gün bugün oluyo işte..Türk usulü kimchi denemeleri PART 2...

Ölçüler yada malzemeler burdakiyle hemen hemen aynı..Sadece ziyan olma tehlikesine karşılık yarı yarıya yaptım bu sefer..İlk deneme sonuçta ne olur ne olmaz..
Gerçi henüz tam anlamıyla denemedim ,yaparken tat denemesi yaptığım kadarıyla fena değildi.. Ama birkaç güne kadar durumu güncellerim yine..

Bu arada daha önce bu çin turplarından hiç denediniz mi bilmiyorum ama bizim beyaz ve kırmızı turptan çok farklı..Aroması çok daha az ve turp yerken hissettiğiniz o boğaz yakan acıyı hiç hissetmiyosunuz..
Gayet yumuşak ve hafif aromalı çerez gibi yenebilicek bişi..İlk kez denememe rağmen ben çok sevdim..

Neyse..
Malzemeleri dediğim gibi yarı yarıya..

  • 1 tane çin turbu (1kg gelmiş annemin dediğine göre)
  • 2 tane kırmızı biber
  • 3-4 tane yeşil soğan
  • 6 diş sarımsak (küçük büyük durumunu siz ayarlayın..)
  • yarım su bardağı kırmızı pul biber
  • 1,5 - 2 kaşık kalın tuz (normal sofralık tuz kullanıcaksanız daha az.. )
  • ve çok az su, karışmasını sağlamak için (çay bardağının 2/3'ü kadar)


Yapılışı ise salatalıklı kimchi kadar uğraştırıcı değil..Turbu bi güzel yıkadıktan sonra dışını soyup temizledim.
Ben küp küp doğradım ama siz parmak patates şeklinde de yapabilirsiniz..Üzerine 2 kaşık kalın tuz koyup karıştırdım..Biraz suyunun çıkması için süzgecin altına bi kase daha koyup bi kenara aldım..

   
O bi kenarda su çıkaradursun normalde uzun jülyenler olarak doğradığım kırmızı biberlerin boyutunu az küçültüp doğradım..Soğanlarda yine aynı şekilde..


45 dk- 1 sa suyunun süzülmesi için bekledikten sonra,turpların fazla tuzunun gitmesi için yıkadım ve bütün malzemeleri ekledim..Bi güzel karıştırıp ,saklama kabına yerleştirdim..
Aa unutmadan malum sarımsak ve soğan kokulu malzemeler olduğu için dolaba yerleştirdiğimde kokusu çıkmasın diye kapatmadan önce üzerine bi streç film yerleştirdim..

Tarife göre 1-2 gün dışarıda fermente olması için bekletilip ,minik baloncuklar görününce dolaba alınıyormuş..Sanırım bende aynısı yapıcam..

Tarif tarif diyorum ama adresi vermemişim sanırım..Genelde buradan alıyorum sizinde aklınızda bulunsun..Koreli bi teyzenin sitesi..Youtube da falan görmüşsünüzdür mutlaka kendisini..

İşte böyle..Benden şimdilik bu kadar..
Denerseniz eğer mutlaka bilgilerinizi paylaşın olur mu? Belki benim bilmediğim bişiler falan çıkar,fikir alışverişi yaparız.. ^o^
Görüşmek üzere...

Yorumlar

  1. Bunun Çin mi Japon mu Koreli mi olduğunu bir türlü anlayamadım XD Hepsi bu bizim turbumuz diyor :P Neyse konumuz bu değil tabii.
    Benim japon turbu demeyi tercih ettiğim bu turp cidden diğerlerinden farklı. Daha yumuşak bir tadı ve çıtır çıtır bir yapısı var. Aslında kore mezeleri yaparken illa ki bunu kullanmak gerekmez. Ama çıtır çıtır olması sebebiyle yemesi daha zevkli oluyor, bir de şekil itibariyle kesilmesi daha kolay.
    Afiyet olsun diyip kaçıyorum bacıt

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uzakdoğu turpusu diyip anlaşalım bence..^o^

      ama çerez gibi oluşu çok hoşuma gitti benimde..kıtır kıtır.. :D
      + elimi ayağımı kesmeden bizim turplara göre çok daha kolay oldu kesip biçmem ki bu da benim için ayrı bir tercih sebebi olucak bundan sonra.. :D

      neyse sağolasın ve beraber olsun bacıt,yine gel.. :)

      Sil
  2. nerden buldun o turbu, daha varmıymış orda :)) ben de serrosenin kocasının yaptığı son yemeği yapıcam.bambu filizi falan herşey hazır, kargonun gelmesini bekliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annem bu hafta pazarda bulmuş..devamlı getiriyomuş adam yetiştiriyolarmış burda..şaşırdım bende, hiç denk gelmemiştim çünkü.. o.O

      bambu filizi mi?nasıl buldun onu zor olmadı mı?bide istiridye sosu falan demişti,tadı neye benziyo acaba?tr'de satılıyomuymuş?
      nys çok soru sordum yine ben.. :D
      sen dene bakalım nasıl olucak merak ettim..

      Sil
  3. bambu filizini de istiridye sosunu da perabulvarında buldum.kargo yola çıktı bile.yrn elimde olur sanırım.çin turbu neye benziyor bilsem pzarda gördüğümde tanırım belki.dur bi google dan bakayım şuna

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://www.koianswers.com/uploads/FileUpload/10/8250.jpg

      böyle bişi çin turbu.. :)

      ne hızlısın maşallah walla..istiridye sosu filan diyo az geri durdum ben..nasıl bişi ki acaba..neyse bu müstesna görevi sana verdim vildancım..gazan mübarek olsun canım.. :D
      sen dene bize de anlat nasıl bişi olduğunu ^o^

      Sil
  4. Pazarlarda Japon Turbu diye satılıyor bu turp ve bizim eve girer girmez annem itinayla bulgur pilavına katık ediyor zavallıyı. Kurtaramadım elinden bu güne kadar (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihi..lokumum hızlı ve atik davranıcaksın bu konuda..kapanın elinde kalıyo malum.. :D
      oyüzden eve girmeden turpun yolunu hazırlıycaksın ki,i.teyze müdahale edemesin.. kıskıs ^o^

      Sil
  5. Ooo şaka maka işi ilerletmişsin...bunun tadını oldum olası çok merak etmişimdir...ama yemek kısmet olmadı daha... :S
    belki bir gün senin elinden yeriz.. :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kore restaurantıda yediklerim hafif tatlımsıydı ama ben öyle karışık tatlardan hoşlanmadığım için sadece tuzlu yaptım..yoksa normalinde içine şeker atılıyomuş..
      şekeri atmadığım içinde merak ediyorum işin açıkçası..kimbilir bu sefer hangi şeyin ayarını kaçırdım.. :D

      neyse bakıcaz artıkın..zaten bu gidişle ''BEZ cadıları geleneksel kimchi günleri''ni yapmama az kaldı.. ^o^
      bu şeyi yanında bilen birileri olduğunda yemesi çok daha zevkli çünkü.. ^_____^

      Sil
  6. ama ama amaaaa ben de istiyorummmmm bir kasecik bana da gönderin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsa çok iyi olurdu walla ama ne yazık ki bitti o..yenisini yapma fikri aklımda dönüp duruyo ama henüz karar veremedim..^o^
      baharın yaptıklarına el koyma fikri daha cazipken hem de.. :D

      Sil
  7. tarifin çok akıcı ancak ben çin turbu nereden bulabilrim? istanbulda oturuyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her yerde satılıyo aslında..markete yada pazara gittiğinde sebze reyonuna yada salata malzemesinin yoğun olduğu stantlara dikkatli bakarsan görebileceğine eminim. :)

      Sil
  8. tarifiniz çok güzel ve akıcı olmuş ancak ben çin turbu nereden bulabilrim normal turp koysam kötümü olur lahanalı düşünüyorum bi onu hiç denedinizmi çok sorum var ama cevaplarsnız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok soru mu?henüz benim soru sınırımı geçemedin bile.. :D kkk

      normal turpla olmaz çünkü bizim kullandığımız turplar çok yoğun kokulu ve aromalı..bu çin turbu dediğimiz ise daha hafif ve az kokulu bu yüzden tercih sebebi..bide tadı daha yumuşak ve lezzetli..ama zaten çin turbu da fermantasyon sürecinden sonra koku salmaya başlıyo..o yüzden normal turpla yaptığını bi düşün, evi uçurabilirsin bu koku ve gazla... :D kkk

      nereden bulabileceğinkonusunu bir önceki mesajda cevapladım..bulamadığın takdirde pazarcılara yada marketlerin sebze reyonu görevlilerine sorabilirsin.. :)

      lahanalıyı da denedim..çin lahanası denilen lahanamsı marulumsu bitkiyle..güzeldi lakin ondan zencefil kullandığımdan pek bizim damak tadımıza uygun gelmedi açıkçası..bu tarifle olanını da denemedim henüz..salatalıklı olanı favorim olduğundan tekrar denemek hem aklıma gelmedi hemde bu sene çok yoğun olduğumdan fırsatım olmadı..denersem eğer zaten buraya da eklerim merak etme.. :)

      Sil
  9. ben denemedim ama size bir blog önermek istiyorum (az olan bilmeme olasılığınızı düşünerek yazıyorum)... http://koreyemek.blogspot.com/ eğer bilmiyor iseniz kesinlikle bir bakın derim :)

    denememe sebebim ise eşimin rameni bile surat bükerek yemesi ve farklı tatlara açık olmaması. Taylan'a gitme planlarımı bile gölgeleyen şey eşimin ben orada aç kalırım deyip durması (bide uzun izin alamamamız)... :( neyse eninde sonunda gideceğim ve eşime de müslüman mahallesinde salyangoz dahi yedireceğim .... :P :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa evet lale ablanın blogu..birkaç tarifi ordan alıp yapmışlığım var..sağolsun onun sayesinde giriştim bi bakıma bu kore yemekleri işine zaten.. :)

      yalnız eşinin yeni tatları açık olmaması kötü olmuş.gerçi yalnız diilsin ilk başlarda herkes böyle oluyo ama sonra ellerinde alamıyosun.. :D

      belki tayland'a gitme imkanı bulursanız fikirleri değişebilir..gerçi oranın yemek kültürü daha bi değişik ama..neyse sana şimdiden kolay gelsin.. :)

      Sil
  10. yaptıktan sonra bekletmeden yersek sorun olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yenebilir tabiki.. ama tadlar tam oturmamış oluyo haberin olsun.. :)

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar