Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

11'li Mim

Yine bir mim yine ben (:
Mim yazmayı seven bütün arkadaşlara sesleniyorum, nasıl zorlaştırıyorlar bu mimleri yaa? 
Neyse iki farklı blogtan ödev niteliğinde geldi resmen. İlk önce monçiçi ardından da blogumuzun üşengeç kızı ama kendisine blog açınca kaplana dönüşen lokumu fndk mimledi efendim beni.  Fndk soruları ile başlayacağım gerçi ben ama neyse. 

Mim kuralları şöyle 200 üye altındaki bloggerlara hep destek tam destek sloganıyla 11 soruya cevap vermek 11 gerçeğimizi yanıtlamak ve yeni 11 soru uydurmak. Kolay gibi görünüyor değil mi? Haydi başlayalım. Önce bize gelen 11 + 11 :'( 

-Burcunuz nedir?
En uyuzundan Başak burcu (:

- Evde en çok hangi eşyanızı kaybedersiniz?

Telefon kayıp olarak sayılmaz bile artık, ben onu aramaktan yorulduğum için genelde birisi aradığında anca ortaya çıkıyor onun dışında pek ilişkimiz yok kendisiyle :D 

- Dönüp dönüp okuduğunuz bir kitap var mı? Varsa adı nedir?

Dönüp dönüp okunacak kitap. Hmmm Kayığım Rosinha var misal Vasconseles'ten sonrasında Uzun Beyaz Bulut Gelibolu tabii. 

- Dışarı çıkarken yanınıza almadığınızda rahatsız olduğunu bir eşya var mı?

Su. Almadıysam zaten Antalya il sınırları içinde ilk su satan yere ulaşana kadar su ile ilgili ne kadar beste varsa duyarsınız bülbül sesimden (:  

- En sık kullandığınız makyaj malzemesi nedir?

Nemlendirici kremler. Rimel sürmeyi becerdiğim gün adam oldum tweeti atacağımdan emin olabilirsiniz :D

- Yolda giderken size biri laf atsa tanışmak istese ne yaparsınız?

Teyzelerle böyle konuşulmaz çocuğum diye uyarırım. bgdshahgdvghdvhnb 

- En çok kullandığınız aksesuar nedir?

Yüzük... Barış Manço  gibi dolaştığım günler olmadı dersem yalan olur (:

- Blog yazmaya nasıl karar verdiniz?

Forumlarda yaş sınırı düştükçe ve insanların saçma müdahalelerine maruz kalınca kendi ülkemi kurdum aklımca.


- İzlediğin ve etkisinde kaldığın bir film var mı?

O kadar çok ki! Ama en çok da Jaws filmi etkisindeyim hala o__O Denizde 2 kulaç atıp bi köpek balığı kontrolü yapan kaç kişilik bir nesiliz biz :'( 

- Günde kaç saat bilgisayarda vakit geçirirsiniz?

Bıraksalar 7/24 kalabilirim sorun değil :D Ama bırakmıyorlar işte 4 5 saat kalıyorum herhalde, hiç dikkat etmedim ama bazen saran bir dizinin tuzağına düşmüşsem (misa da final yapıp kalktım pc başından misal)  allah bilir. 

- En sevdiğiniz renk hangisidir?
Bu aralar Mavi :'( 
Ve şimdide Monçiçi soruları ;)


1- Bir zaman makinesi olsa hangi zamana geri dönerdiniz?
Geleceğe gitmek isterdim, geçmişe dair merakımı giderebilirim ama gelecek muamma ;) 

2- Hani 'O an' fotoğrafları vardır enstantane anların çekildiği. Sizinde o an dediğiniz enstantane bir anınız var mı?
Olmaz mı her karesi aklıma geldikçe delice gülümsediğim, gereksiz yere gözyaşı döktüğüm ve kalbime bir mühür daha eklediğim onlarca karem var. 

3- Etkisinden çıkmakta zorlandığın kitap/film ?
Yukarıdakinden farklı cevap vereyim. Misal kasabadaki çocukların bembeyaz saçlarla etrafta dolaştığı  bir film vardı. Adını hatırlamıyorum ama hala uzaylı hikayeleri içinde en etkilendiğim film olarak yerini korur.  Daha mantıklı cevabın yok mu diye sorarsan tek bir bakış yeter ya bazen yüreğin sıkışır kitlenir kalırsın hani. Offf of bu kısmı atlayalım :'(

Canan Tan'ın Piraye'si çok etkilemişti bir de. 

4- Sevgilinizin ailesiyle tanışmaya gittiğiniz yemek faslına geçtiğinizde yiyemediğiniz bir yemek varsa ne yaparsınız?

Yemem :D  Ay kırılırmış falan diye darlanamam  valla, pii bu böyle mi yapılır tiyze çekil ya bile diyebilitem var. 



4- Evde nasıl vakit geçirirsiniz?
Ev benim yaşam alanım. Hani ekmeğimi suyumu verseler ömrümü geçirebilirim. Sürekli uğraşacak bir şeyler bulma konusunda uzman sayılırım (:

5-Olmasını en çok istediğiniz şey?
En güzelinden bir yeğen. 

6- Paylaşamam dedikleriniz?

Bilgisayarım derdim hemen ama şimdi damatla paylaşıyorum :'( 
Telefonum halka arz edildi, geriye nem kaldı ki zaten. 

7- Bir ortamda hiçte ilgi duymadığınız bir konu konuşuluyor ne yaparsınız?

Esner dururum, baktım susacakları yok konunun orta yerine dalar bambaşka bir yere getiririm konuyu onlar anlayana kadar sabah olur zaten :D 

8- Sizi en çok şaşırtacak şey?
Antalyaspor'umun şampiyon olması (: Haydi bi şaşırtın beni bu sene beee 


9- Affedici misiniz yoksa intikamcı mı?
Affetmek Allah'a mahsus Affedemem ama intikam alacak kadarda ileri gitmem. Mal gibi kendimi yer dururum, öyle işte. He yüzüne laaps diye lafımı söylememezlikte etmiyorum bu arada nasılsa :/ 



10- Kurduğunuz en uçuk hayal?
Hayal kurmaktan uzun süre önce vazgeçtim, en kısa süre yeniden hayali olan biri olmak istiyorum :'( 



11-Rezil olduğunuzu düşündüğünüz olay?
Rezil olmayı kafama takmam, sırf insanlardan farklı davrandığım için rezil olacaksam çokta tın mantığını kavradım bunu kullanıyorum. tavsiye ederim ;)







Gelelim benim sorularıma;

Durun durun hemen gitmeyin, gelen 11 gerçeğini de söyleyecektin ki ehehehe diyen yorumlara cevap vermezsem kötü hissederim kendimi ayrıca fırsat bu fırsat diyerek son dakika mim paslayan vikik'i de uzak tutmayalım. Yeni blogger arkadaşlara destek olmak görevimiz;)

Ondan gelen +++++11 sorularınıda ekleyip cevaplıyorum hemen (: Kim bana üşengeç diyordu bakiiim uzatın o parmakları cıkcıkcık

1)Hayatındaki en büyük hayalin?
Hee yıllar önce hayal kurmayı bıraktım ben ya :'( Neden herkes bu ezikliğimi yüzüme vuruyor ki. Bir hayalim olsun reklam vermeyen Bahar ne olsun!

2)Sen ve en yakın arkadaşın pijama partisi yaptınız. Konuşacağınız konular ne olurdu, kaçta uyurdunuz?
 En yakın arkadaş kavramını yitirdim ben (: Hepsi çoluk çocuk takılıyor artık, Ha dersinki uzak ta olsa cadıların var ya! Heh işte onlarla yan yana gelince de genelde Ebru'yu uyutup Zeynep ile sabaha kadar Super show izleyip fan gız çığlığı attırıyoruz :D


3)İlk kez kaç yaşında aşık oldun?
12 yaşımda aşık oldum herhalde o kadar ufaktım ki aşık olduğumu anladığımda her şey için çok geçti. Aşık olunmaması gereken hani sınıfın en aptal ama bir gülüşüyle dünyaları yakan çocuğu vardır ya hani işte o şapşal çalmışı gönlümü.

4)Herhangi bir müzik aleti çalabiliyor musun?
Blok Flüt ile harikalar yaratırdım gençken (: Ondan sonra sülalede müzikal hiçbir yeteneği olmayan tek aile olarak kayıtlara geçtik zaten :'( Acımız büyük
Daniel henney
5)Anne olunca çocuğuna vereceğin yada verdiğin isimler neler olabilir?
Hala Daniel ile bu konuyu tartışıyoruz bakalım Hristiyan isimlerinden sıyrılabilirse ben daha çok su, toprak falan isimlerine yoğunlaşmak istiyorum (:

6)Üniversite hocan seni dersten bırakmakla tehdit ediyor çünkü ona sürekli muhalefet oluyorsun ne yaparsın?
Valla benim hocalar genelde bana ayak uydurmak zorunda kalan tiplerdi. Bana takana ben takarsam ne olur bence hocalar düşünsün (: Muhalefet ettiğim hocalar ile aramız hala iyi hatta en iyi anlaştıklarım muhalefet ettiklerim ;)


7)Ömründe en mutlu hissettiğin an ve çevrendekiler?
Şöyle bir sahne anlatayım size. Saçma biraz ama yaşanmış bir olay.

Kız kardeşimi istemek için Afyon'dan kalabalık bir grup gelmiş. Adamların adetlerine göre kızı verdik demeden yeme içme olayı olmuyormuş. Benim annemde "Ye kuzum ye" diye dolaşan bir kadın. Dolayısıyla zavallı adamlar mükellef sofraların karşısında (yaklaşık 20 kişi)  "Kızı verin yoksa yemeyiz" diyor Annemde ayak diretiyor "Yemeğimi beğenmeyen adamlara kız vermem." Ben yerlerdeyim, hemde 23 yıldır işi düşmedikçe abla demeyen şeker kamışından kurtulma planlarım fena halde tıkırında falan.

O sırada adamlardan biri öne atılıp "Yeterin gari benim şekerim var" deyince büyük amcalardan biri (dikkatinizi çekerim çocuğun babası ya da başkası değil amcası) söze başlayıp kızı istedi, aynı hızla da o sırada yanımızda olan teyzem "Verdik gitti" dedi.

Annem ve babamın o sırada odada olması büyük bir şanstı dbhasbhdhs. Başak yani kız kardeşimde alt komşudan fincan istemeye gitmiş. (Kız bilmiyor ki ablası çoktan kahve servisi yaptı) İşte efendim el öpecekler kız yok piyasada njhdsasdhg (: Ensesinden tutup odaya 3 saniye içinde nasıl soktum bilmiyorum ama hala büyük kahkaha atmamıza vesile olan bir olaydır bu ;)

8)Kendini 3 kelime ile tanıt.
Babasının Şanslı Pamuğu :'(

9)Okuduğun ilk roman?
 Eneeem bunu hatırlamamın imkanı yok işte

10)Lisede en gıcık olduğun öğretmenin?
Kimya hocası. Zıbıdı yüzünden sırf ona inat bütün formülleri ezberledimdi neyime gerekse :'(


11)Blog yazmak...
Kim ne derse desin kafa dağıtmak için en ideal yol. 

 Gelelim benim gerçeklerime;
1) Deniz olmadan yaşayamam, Sedef hastası olduğum için gel git akıllı olduğum durumlar vardır. (Google'a sedef hastalığı falan yazmaya kalkmayın çıkan sonuçlar genelde ürkütücü oluyor (: Kısaca tarif edeyim tende çıkan pembe arada sırada üzerinde beyaz kabukcuklar oluşan deri kabarması durumu. Nem göremeyince azıp deli ediyorlar falan işte (: Yüzyılın Cüzzam'ı diyerek büyüttüğümde oluyor durumu yer yer gerçi ama. Bak aklıma geldi yine Len Bilimadamı olacak abiler azıcıkta saçtaki  kepeklerle ilgilenseniz diyorum >.<)

2) Yükselen burcumu bilmiyorum ama Balık ile İkizler arasındaki dengesizliklerden şüpheleniyorum. İkisi de olması  muhtemel adaylarda (:

3)Bir büyüğümüzün de dediği gibi galiba bende 'masumluğun kibir'i denilen o illetten mevcut.

4)Gizli kıskançlardanım. Ne zaman neden veye kimden kıskanacağım belli olmaz. Hasta ederim adamı :P 

5) Kan görünce beyazın bütün tonlarını yüzümden gördükten sonra genelde gözleri kapalı bir köşede bulursunuz beni. Ufacık bir kesikte "bu kez garanti kan kaybından öleceğim" diye dolaşmalarım da mevcut tabii. Bilim adamları bak yine size iş buldum, boş boş gezmekten sıkılmıştınız değil mi köftehorlar sizi. 

6) Doğduğum günden beri düzenli olarak Antalyaspor maçlarına gitmişliğim, amigoluk yapmışlığım mevcuttur, ama bir süredir alışılagelmiş  şekilde totemde diyebiliriz maç izlemiyorum. Odalar arasında gidip gelerek takip ediyorum pozisyonları. Ha bir de kalemize top yaklaşırken ailecek parmakları  üst üste getirip "Hoşt hoşt"  diye top kovaladığımız sahneler var tabii ki (: Ne garip aileyiz yahu :/

7)  Hayvanlarla mükemmel ilişkilerim vardır. Köpekbalığı dışındaki bütün hayvanlara derdimi anlatıp anlaşabileceğime dair büyük bir inancım var. 94859478601349478 farklı korkumdan biri olan Karanlık korkumu herkes duymuştur herhalde.  Olimpos'ta kuzenlerle tatildeyken bir anlık kızgınlıkla sabahın 4'ünde sahilden otele dönmeye kalkmışlığım olmuştu bir keresinde. Bilmeyenlere tarif edeyim. Sahilden otellere ulaşmak için önce anıt mezarları ardından uzunca bir orman yolu ardından da karanlık bir yoldan geçmeniz gerekiyor. 

Heh işte ne yaptığım kısmını boş vererek olayı anlatayım, Otele kadar bana eşlik edecek bir yoldaş buldum. Simsiyah tüyleri ve deli enerjisiyle etrafımda dört dönen ve sessizliği düzenli havlamalarıyla bölen bir yoldaş (: 

8) Ama 7. ci kısım çok uzun olduğundan onu 2 sayıyoruz değil mi? Aklımada başkası gelmiyor ki (: 8de yeterli bence her şeylerimi de bilmeyin daha nice mim yazıları çıkacak nasılsa 



 1) İlk aşkınız bugün karşınıza dikilse ilk söyleyeceğiniz kelime ne olurdu?
 2) Kalabalık bir ortamda gülerken hiç ummadığınız garip bir ses çıkartırsanız ne yaparsınız?
 3) Dolmuş / Otobüste bitkin bir halde otururken günden döndüğü belli olan o sevimli teyzeyle göz göze geldiniz. Şimdi ki tepkiniz ne olacak? 
 4) Farkında olmadan söylediğini şu iğrenç şarkı var ya hah işte o. Biraz mırıldansanıza bize (:
 5) Üye sayısı 200 olunca ne yapacaksınız?
 6) Sinemada en son izleyip pişman olduğun film hangisiydi? 
 7) Yarım bıraktığın kitabın adı neydi yaa?
 8) En sevdiğin vampir konulu yapım? Ama nedeeeen?
 9) Sevmek ne demek sence?
10) Doğaüstü olaylar hakkında neler düşünüyorsun? (Hey! Arkandaki de ne?)
11)Sorular çok mu saçmaydı?


Pasladığım 11 kişi;

Safirmavisi kızları, Minekibuu, Selsi, Asya'ya , Harmony ve Rosa'ya paslıyorum. Kolay gelsin şimdiden ^^






Yorumlar

  1. mim cevapların cok iyi olmuşta bir şey demeden gecemeyeceğim kendinle ilgili 11 tane bilgi de vermen gerekiyordu sanırım daha yanıtlamadım ama bana da geldi bu mim tabii çaktırma dersen susarım ;) bu arada ben mim okumaya bayılırım bayağı eğlenceli oluyor seninki de öyleydi ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, ne güzel unutturacak araya kaynatacaktım ben onu :'( Cevapladım artık

      Sil
  2. Yer yerde guldum hani :D tesekkur ederim :D

    YanıtlaSil
  3. hihihooo çok güldüm ya kurabiyem.. :D
    jaws ve laf atma olayın süpermiş..ben çok sönük gördüm kendimi.. kk :D
    piraye'de ne ağlamıştk hatırladın mı..salya sümük mod on yapıp her aklımıza gelişte üzgün ve süzgün gözlerle bahseder idik..hey gidi günler.. :D
    ayrıca o an fotolarından bende bayaaa bi mevcut.bi tanesiyle ilgili çok hain planlarım var..şimdiden söylim haberin olsun..kkk ^______^

    bide bide kendinle ilgili 11 şey paylaşıcaktın unutmuşun..ekle onları da annem.. kkk :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekledim lokumum, çikolatalı bisküvim (: Artıkın daha da çok eğlenip gülebilin (:

      Sil
  4. akshdgsa :D sorular süper :D büşra bi gelsin ben cevaplıyım bunları :D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elinizden geleni ardınıza koymyın annem :D

      Sil
    2. yağdırıcam senin için bak :D:D oku oku bitmiycek asjhgs :D

      Sil
    3. Benimkine baksana yıllık mim oldu resmen :D

      Sil
  5. kız isteme işi cidden iyiymiş bayağı güldüm ben hele ki yiyin gari lafını tuttum. çok güzel bir post olmuş bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, kızı verme işini de anlatmak lazım aslında ama neyse :D

      Sil
  6. Çok eğlenceli bir mimmiş! Cevaplarına ve sorularına bayıldım unni. ^.^ Cevapladım mimi :)

    YanıtlaSil
  7. Bi dakka gerçeklerimi yazmayı unuttum! :D Bir ekleme yapayım hemen mime :P

    YanıtlaSil
  8. Merhaba :) Çok eğlenceli bir yazı olmuş kız isteme ve kan ile ilgili yaşadıklarını çok hoş anlatmışsın keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Renklikafa Eğlenmene sevindim. Yorumsuz bırakmadığın için teşekkürler

      Sil
  9. fuşkikokinan harbiden de güldüm :saygıvesevgi:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fuşkikokinan hmm oldukça yaratıcı (: Yorum bıraktığın için teşekkürler

      Sil
  10. Yüzük ha bende bayılırım hastalığı var nerede görsem alırım şansa parmaklarımda tombiş cinsinden
    Kız isteme mevzusuna güldüm :D Bizim de arkadaşımı istemeye gelmişlerdi arkadaşımda 2 tane ablası 2 tane abisi var herkes orada evliler çoluk çocuk doluştuk bizde mutfaktayız kızı vermişler ne ara vermişler ne zaman istediler haberimiz yok :D
    Bende cevaplamak istiyorum bayılırım sorulara :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen cevapla valla şansıma keyifli sorular düştü bohçama ^^ Kız isteme olayı baya eğlenceli oluyor yeea :D İstenen olmayınca keyif kat sayısı artıyor hemde :D

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar