Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Personal Taste : Zevk Meselesi

16 bölümlük 2010 yapımı bir romantik komedi "Personal Taste" 

Babasının ölümüyle elden çıkan ailesinin sahip olduğu eski evi almak için çalışmaktan başka bir şey yapmayan Jeon Jin Ho (Lee Min Ho) mimarlık ofisi için alabileceği en iyi işlerden biri olan sanat galerisi projesi için çalışmaya başlar. 


Kaderi onu ahşap mobilya tasarımcısı Park Gae İn(Son Ye Jin) ile yan yana getirmek için uğraşmaktadır. Baş belası biri olarak sahnede yer aldığı ilk olay dışında aslında kötü günler yaşayan kızın başına gelenlere bir şekilde tanık olur. Jin Ho elindeki projeye yol göstermesi için kızın yaşadığı eve yerleşmek zorunda kalır.
En yakın arkadaşı ve evini paylaştığı kişi olan Kim In-Hee (Ji-hye Wang) tarafından aldatılıp hüsrana uğrayan Gae In babasının yokluğunda mecburen ev arkadaşı almak zorundadır ve bu dönemde bir kızın - en yakın kız arkadaşı tarafından aldatılmış- en ideal ev arkadaşı olarak bir gay kapısını çalmıştır. Yani en azından kızımız öyle sanmaktadır.
Elindeki proje için bile olsa kendi kurallarından ödün vermek istemeyen Jin Ho 'nun ilk yapacağı iş evin temizli olur. Zira kızımızın elinden hiçbir iş gelmez. (Bir yerlerden tanıdık geldi mi?) Karşılıklı oturup imzalanan kontratlar  sonunda artık iyi ve kötü günde iki ev arkadaşı olacağını ilan eden ikilimizin yanındaki iki arkadaşı sayesinde oldukça eğlenceli dakikalar bizleri bekliyor. 

Gay karmaşasını duyar duymak "Hööyt! Ne diyorsun bacım sen demek yerine, ay doğru diyorsun kıız! tepkisi veren o şapşik abi olmasa nasıl eğlenebilirdik ki?
Lee Min Ho'dan bir tek falsolu hareket göremedik zira (: Ona rağmen her fırsatta gay bunlar gay diye dolaşan Gae In ve unnisi aklımıza zorla sokup şirinlik kat sayılarını tavan yaptılar çocukların (: Yoksa insan Gae In bile olsa bana bir marketten en kanatlısından al diye adamı aramaz :D (Arar mı la yoksa?) Ha ama derseniz ki yapmasın mı?  Elinde sıcak su torbası gelip karın ovma olayı, nazlama durumu falan her ay "bana Min Ho'yu getirin uleeen!  " dememe sebep oluyor.
Personal TastePersonal Taste
 Personal TastePersonal Taste
Personal Taste Personal Taste
Yağmur yağdığı için her şey yolundaydı,
              Gözyaşlarını göremediğim için her şey yolundaydı,
              Her şey yolunda olduğu için seni geri alamadım.
              Seni sevdiğim için seni geri alamazdım.

              Yağmur kalbimdeki tüm acı hatıraları silmek için yağıyordu.
              Kalbim ağladığı için yağmur yağıyordu. 

Personal TastePersonal Taste
                        Personal TastePersonal Taste
Peki sonuç olarak dizi nasıldı? 

Bir nevi itiraf köşesi olacak bundan sonrası benim için. Çünkü diziyi ilk izlediğimde sorun Lee Min Ho'da, çok amatör biri olduğu için Son Ye Jin altında ezilmiş falan filan diye düşünmüş, hep bir yanı eksik hissetmiştim. Son izlediğimde ise aksayan tarafın Son Ye Jin olduğundan emin oldum. Oldukça eğlenceli bir senaryoya sahipken öyle derin bir eksiklik hissi var ki dizide akılda kalan güzel sahnelere rağmen (değinmeden edemeyeceğim dizinin şarkıları muhteşem) tam olmamış diyorsunuz. 
 Personal Taste
Son Ye Jin ablaya buradan sesleniyorum ablacım güvenmediğin projede yer alma allasen ya, sen gibi oyuncu yok sayılacak kadar az, daha cesur filmlerde oyna bolca ;)

Min Ho oğlan geçte olsa bir sorunu halletmiş olduk ;) Bir de şu catwalk işini halledersen sana dair hiç kötü kelamım kalmayacak ^^ 

Ne yani izleyelim mi izlemeyelim diye sormak isteyenlere şöyle anlatayım bence Personal taste 7 /10'dur Keyifli seyirler (: 



Yorumlar

  1. ben de dün bitirdim personl tateyi sanırım 3 gün içinde izledim:) lee min hoo izlememeye karar verdim bu aralar daha personal taste den once de bof u izlemiştim .. bir müddet lee min den uzak kalmalıyım(!):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmmm Ne anlamda uzak kalmak orayı tam anlayamadım :/

      Ben bu aralar istem dışı Minho izleme gereği duyuyorum da :D

      Sil
  2. Sevgili Min Ho'mdan yine bazen aşk dolu,bazen komik bir Kore dizisi :) Personal Taste'yi de çok sevmiştim ben ancak,BOF her zaman ayrıdır :)
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Bence eksik olan şey oyunculuktan çok senaryo sanki? Aslında iyi bir malzeme, çok daha güzel sahneler çıkabilirmiş. Posterlerine baktığımda çok heyecanlandığımı hatırlıyorum ama iyi değerlendirememişler konuyu...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne eklenebilirdi sorusuna cevap bulamıyorum ben böyle düşününce (:

      Sil
  4. diziyi geçen sene izledim gerçekten çok eğlenceliydi ...yalnız kore dizilerinde gay muhabbeti çok oluyor bundan hoşlanmıyorum secret garden da da vardır...diziyi güzel özetledin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gay muhabbetine atıfta bulunup eğlenmişler bence (: Dizinin en eğlenceli yerleride o kısımlardan çıktı zaten

      Sil
  5. Dizinin konusunu okuyunca nasıl heyecanlanıp başlasın diye aylarca bekledimdi. Başlarda sevdim gibi de. Ama sonunda yarım kalan 87654 dizi arasına katıldı.
    Diziye 11-12 bölüm kadar katlanmamı sağlayan şu Minho'ya aşık zavallı müdür ve esas kızın yaşadığı ev idü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son Ye jin'i öyle bir projede hayal etmiştik ki bizde sonuç fena hüsrandı geçen zamanla atlattım çok şükür (: Ben niye tamamlamıştım ilk seferde acaba???

      Sil
  6. ben de bu diziyi geçen sene bitirmiştim ve çok da beğenmiştim
    dizi bi yana şarkıları da ayrı bi güzel 4minute/kimtae
    yine de benim favorilerim sıralamasında kendileri 3 sıradadır
    bu arada geç de olsa güzel paylaşım olmuş ,hatırlatıp da gülümsettiğin için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minoz arkadaşlar uzun zamandır Min Ho dizilerini paylaşmamı rica ediyorlardı, aklı başında yorumlar için bugünü bekledim :D

      Sil
  7. Ben diziye So Ye Jin için başlamış Lee Min ho için bitirmiştim:) İlk zamanlar pek Lee Min Ho'dan pek haz etmezdim doğrusu. Hatta kimse yok muydu ki onu başrol yapmışlar demişliğim bile vardır. Ama tabi ki dizi bitince düşüncelerim tersine döndü:)
    Dizinin de ilk bölümleri çok hoştu,sonlara doğru iyice sıkıldığımı hatırlıyorum.
    Ama her şeye rağmen özellikle müzikler olmak üzere güzel bir diziydi. Tekrar hatırlamış olduk sayende,teşekkürler paylaşım için:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Min Ho çaylaklığını kamera önünde attı resmen :D Müziklere hala takıntılıyım mutlaka dönüp dinliyorum her fırsatta

      Sil
  8. dizi bende de birşey eksik ama ne? hissi uyandırdı:)
    yan karakterleri çok sevimli bulmuştum, kız kıza!! muhabbetleri aklıma geldikçe gülerim:)
    müziklerini de hala dinlerim,severim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eksiğin adını bulabileydik iyiydi aslında (: Eve ilk taşındığında arkadaşının fentezi dünyası beni kırıp geçirmişti ahbglrfvgrejhb

      Sil
  9. İnternette izlediğim ilk kore dizisi görünce sevindim sanki eski bir dostu görmüş gibi beni Minoz yapan Son Ye Jin i unnilerim arasına ilk giriş yapan bir dizi ben çok severek gülerek izlemiştim şarkının sözlerini de yazmışsın ok ağlamıştım o sahneye allahım
    Hele o abiye gülmekten öldüm allahım :D Lafları tavırları
    Arkadaşını o dizide sevemedim ama sonralar sevdirdi kendini başka dizide
    Diğer evli arkadaşı yok mu kızın aklına fikir sokuyor evli olmasaydı diğer abiyle aralarında bir şey olsaydı tam komedi olurdu onlar ya :D
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şarkı yürekler acısı zaten :'(

      Yorumun için teşekkürler

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar