Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

School 2013 / Hakgyo 5

School 2013
Yıl olmuş 2013 siz hala okul draması peşindesiniz! Cıkcıkcık (: KBS kanalının gururla sunduğu School 2013 dizisi serinin 5. parçası. Bundan önceki 4 sezon rakamla ifade edilirken bu seri yılını da adına alarak gelmiş ekranlara. 

Başrollerinde Jang Nara, Daniel Choi, Jong Suk Lee ve Kim Woo  Bin'in oynadıkları dizi, gündelik lise hayatını konu alıyor. Lise hayatlarının bir geçiş durumu olduğunu idrak etmiş ve hayallerindeki üniversite için çırpınan grubun yanında laf olsun diye okula gelende bir grup vardır . Dizi bu iki grubun aynı sınıfta buluştuğu günleri ele alır.
School 2013
Go Nam Soon evde aç kalmamak için geldiği okuldaki sırasında uyuyarak geçirir zamanlarını, okul dışında kalan zamanlarda ise değişik işlerde çalışarak eve para götürür. Baş belası bir babası vardır ama bu onun için sıradanlaşmış bir meseledir artık. 

Okulda peşini bırakmayan baş belası Jung Ho'nun her türlü işkencevari davranışlarına göz yumar. Sessiz ve sakin bir mezuniyetten sonra hayatta var ile yok arasında yaşamaktan başka gayesi yoktur. 

School 2013Hayatında bir şeylerin değişmeye başladığı günlerde okul iki yeni yüzle tanışır. Birisi özel bir dershanede üniversiteye hazırlanan gençlere soru çözmenin mantığı buysa gerisi teferruattır diyen öğretmen Kang Se-Chan diğeri daha ilk göründüğü anda işte şimdi heyecan başlıyor dedirten Park Heung Soo.

Hikayemiz Heung Soo ve Nam Soon arasındaki geçmişi araştırırken okulda yaşayan çocukların yaşadıkları zorlukları ve baskıları göz önüne sermeyi hedefler. Kazanılmak zorunda olan üniversitenin baskını, ailelerin çocuklara destek oluyorum derken aslında onları soktukları durum...
School 2013
Kore'de yeni konulan yasaların öğrenciye uygulanan şiddeti engellemesine ilginç bir şekilde tepki gösteriliyor ayrıca. Çocukların dövülmeden adam olmadığına inanılan garip bir ülke. Azıcık bizi örnek alsalar ya! 

Sıradan bir okul dizisinin yeniden çevrimiyle sözde! öğrenci psikolojisine inildiği ve onlara önem verildiğini anlatmak için yayınlanan School 2013 bence "İşe yaramaz bir adamsan ilgilenilirsin yoksa sıradan biri olarak kendi yolunu bulmalısın" sözüne daha yakın duruyor.Sorunlu öğrenciler yüzünden uykusuz kalan öğretmenlerin diğer öğrencilere gülümsediği bile olmadı. Saçma düzenin saçma oyunları. 
School 2013
Anlayacağınız üzere diziyi hiç ama hiç sevmedim ben (: Oyuncu kadrosuna söz edeni vururum orası ayrı ama az biraz sıkıcı olduğunu herkesin kabul etmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Jang Na Ra'nın dizide öğretmen olarak komedi eksik kalmasın diye kullanılması da söz konusu olabilir. Oyunculuğuna bir şey diyemem ama hayatımda gördüğüm en Öğretmen olmayan öğretmen olarak ekrandaydı. Hele karşısında ki Daniel Choi rolünde ufak detaylar ile şahaneler yaratırken...
School 2013
Dizide ayrıca Nam Soon karakterine can veren Jong Suk ve Heung Soo ile şahaneler yaratan Woo Bin arasında oluşan enerjiyi izlemeye doyum olmadı. Dizinin bu ikili etrafında dolaşması dizide Boys Love durumunu ele alacak izlenimi yaratsa da Aşktan da öte bir dostluk diyerek izleyiciye siz anladınız onu dediler. 

Dizi 10. bölümün tamamlanmasıyla bende bitti. Daha fazla izlemeye tahammül edemedim ancak özel bölümü izlediğimde keşke bu sıcaklığı dizide de görebilseydik, bıraksalar doğaçlama olsaydı o bölümler düşüncesi uyandırdı. 
School 2013

Evet şimdi gelelim mutlaka izlenmeli köşesine (: Dizinin özel bölümü oyuncuların lise notlarını önümüze sererken aslında ne hayal ettikleri ve buna ulaşmak için aldıkları yoluda gösteriyor. Misal izlediğimden anladığım Jong Suk'un aslında nasılda maymun iştahlı bir çocuk olduğu, "Yarın bu sektörü bırakıp astronot olacağım, uzayda bu güzellikten nasiplensin" derse şaşırmam. O derece u dönüşlü bir hayal dünyası var. 

Woo Bin sabit, hedefinden sapmadan ilerlemiş biri. Üstelik öğretmeniyle olan ilişkisi de çok hoştu. Yıllar sonra arayan öğretmeninin telefonunu açmadığında öğretmeninden gelen "Çok üzüldüm oğlum yeaa, niye açmıyorsun ki!" mesajına anında arama yaparak geri dönen ve kızlarının karşısında bir babanın duruşunu eskisinden çok daha yukarılara taşıyan biri. 

Bu arada özel bölümde ki sunucunun ısrarla "Ne güzel bir çift oldunuz siz öyle. Normalde de çıkıyor olabilir misiniz?" sorularını Woo Bin'in çevik ve soğukkanlı halleriyle ustaca bertaraf etmesine bayıldım ^^ Gerisini de siz izleyin
School 2013
Ve son olarak;


School serisi ayrıca birçok ünlüyü de sektöre hediye eden bir okul görevi görür. Serinin ilk çalışması Choi Kang Hee, Jang Hyuk, Kim Kyu Ri, Yang Dong Geun 2. serisi Ha Ji Won, Lee Dong Wook, Kim Rae Won Jo Jae Hyun ,  Ki Tae Young  3. sezonda Jo In Sung 4'te Im Soo Jung'u katmıştır piyasaya. Hangi sezonda olduğunu bulamasam da Gong Yoo'da bu serilerde parlamış bir yıldız (: 


Diziyi birlikte izlediğim Astrea kızdan okuyun bir de. Onun diziye dair farklı diyeceği 3 5 şey var tıktık



Yorumlar

  1. ya ben çok beğendim diziyi (: yani bazı sahneleri evet ileri sararak izledim ızdırap oldu bana ama yine de beğendim yani (: en çok ta hani deli eden bir aşk işlemediler ona sevindim (: isimlerle pek aram yok o yüzden direk iki öğretmenin ikisine de hayran kaldım ki bu çift beraber baby facede de oynadı orada da <3 <3 <3 aldılar benden :D onun dışında esas oğlana zaten secret garden dan tavım <3 çok sevimli ya hele o yemek yerken ağlamamak için kendini tuttuğu sahne <3 gülümsemesi <3 eziyet edilen arkadaşına yardım etmesi <3 en yakın arkadaşı ile oluşturduğu bağ geçmiş yüzünden yaşadığı ızdırap beni benden aldı :D ama ilk baştan güçlü olduğunu hissettirseydi daha iyi olurdu orada üzüldüm yani, öyle silik silik davranmasını beğenmedim :( ama genel anlamda diziyi çok beğendim eğitim sistemlerine bir anlam veremedim ;)
    bu diziye benzer önereceğin okul dizisi varsa memnuniyetle izlerim (:
    bu arada yorum spoiler ve bol kalp içerdi kusura bakma :D
    eline sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kalplerden izlerken bende bolca kullandım ama diziye karşı aynı şeyi söyleyemeyedim işte (: Daniel Choi oyunculuğuyla dövmüş bence Nara kızı :D Silik bir tip olduğunu düşünmedim altında bir şeyler olduğu belliydi ama öyle sessiz sakin takılmasa arkadaşı yüzünden hissettiği vicdani rahatsızlığı yeterli olmayabilirdi bir de böyle düşün

      Sil
  2. Ayyy bebeğimler:D
    Birlikte başladığımız ilk dizi olduğu içün yeri ayrı her ne kadan işkence çeksekte izlerken özel bölümde azıcık minicik de olsa istediğimizi aldık :D
    Ahh minik kuşlar çok şekerdi Won bin göründüğünden daha değişikmiş çok hoşuma gitti hele "tatlısın" sözünü duyması görevini verdikleri oyunda çok korkunç aiegolar yapsada istediğini aldı dasasdasas

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özel bölümü altyazılı mı izlediniz? ben bulamadım o yüzden izleyemedim de :(

      Sil
    2. Aiego olayı beni benden aldı cidden ama muhteşemdi bende de derin izler bıraktı kerata ;) İleride ki çok beklemeyeceğiz çok sağlam işlere imza atacak bu çocuk Cadı dediydi dersin :D

      @tutarsız turşu Diziyi indirdiğin siteye bir daha göz at ayrı bir paylaşım olarak değil devam bölümü gibi paylaşılmış ;)

      Sil
  3. Ya açıkçası bu sene başladığım ve ısrarla 13 bölüm izlediğim en sıkıcı diziydi. hani olay falan da vardı ama böyle gereksiz saçma şeyler, ne kadar heyecanlı göstermeye çalışsalar da değil yani, zorla da olmuyo ki ashjfgasjf o iki zalımey olmasaydı o kadar da izlemezdim. şimdi madem mutlu sona bağlamadılar hiç izlemeyim.
    bi de özel bölümü sen nerden buldun sen uç milyar 750 milyon sfhakfkjaghfkj taam gittim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 13 bölüm izlemişsin yine dayanıklı insanmışsın 10 da benim vidalar gevşedi direkt sipeşıl patlattım kendime geldim (:

      Sil
  4. Sen bu kaa güzel yazınca ben tanıtımdan vazgeçtim hatun bizim blogda bunu paylaşsam olma mı :P Boys love var yuppi diye başladığım ve birkaç bölüm sonunda nerede bu BL sahneleri diye kendimi yırrtığım her bölümde öpüşün laa diyerek sinirden kudurduğum bi dizi oldu bu.Klasik ve de klişe bi lise dizisiydi fazla bişi beklememek lazım school 2013ten.
    Bi de ben bütün bölümleri izleyerek büyük bişi başarmışım bunu fark ettim :)) Tabiisi bunda atlaya atlaya izlememin ve güzellikle kwb bebeğimin sahnelerinde durmamın etkisi büyük(danielde de durdum yalan olmasın şimdi).Bu arada en güzel bölüm özel bölümdü onda da kwb ve güzellik daha çok olsaydı keşke :P
    gitmeden önce şunu da paylaşayım song juk ve kwb için gelsin http://2.bp.blogspot.com/-bcr2eGmr6BA/UPvQFJhbZUI/AAAAAAAAEeQ/aQgB42qRMgY/s1600/nowkiss.png

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 bölüm kadar izleyip derbeder oldum ben alnından öpesim var seni çok büyük iş başarmışsın valla :D İleri geri gitmeli formülünü Astrea buldu ama ben o iş izlemektense izlememeyi tercih ediyorum bunda da öyle oldu ;)

      Sil
  5. ama siz şimdi hepiniz sıkıcıydı, klişeydi demişsiniz yeaa.. ulan listemdeydi sildim la sizin yüzünüzden.. insanın izleme isteenin içine ediyonuz beee :)))) nese zaten çok b izleyesim yoktu bahanem oldunuz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sipeşıl bölüm izle zaten gerisi yalan :D Hayatının kıyağını yaptık farkında değilsin yeminle :D

      Sil
  6. Ben de diziyi 10.bölümüne kadar izledim.11.bölümü açıp açıp off çekip kapatıyorum.Haftalardır durduğu yerde duruyor.Önce Astrea, şimdi de sen special bölüm diye kanıma giriyorsunuz.İzleyip izlememe arasında kararsız kaldım :(
    İzlersem yine Jong Suk diye deli divane ortalıklarda dolanacağımdan korkuyorum.Secret Garden izlerken çok sevimsiz bulmuştum ben bu çocuğu.Benim için dönüşü muhteşem oldu.10 bölümü de sırf dudağından ki yarığa salyalarımı akıtarak izlemiş bile olabilirim :)Dayak yiyince timsah gözyaşları döküyordum resmen.Suratı dağıldıkça gözüme daha daha daha hoş göründü Nam Soon :)
    Bak bir de Lee Ji Hoon'a göz koymuş olabilirim.Bu kerata da gözüme fena takıldı.Evet buradan bu liseli dizisini niye izlemiş olduğum da ortaya çıktı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nvkjdakljgklrglqbrb Niyeti ortaya dökmeyeydin iyiydi :P Şaka maka Sipeşıl bölümü izlersen neden bunca zaman o eziyeti çekmişim diye hayıflanman olası illa izleyeceğim diyorsan da atlaya zıpla dene bakalım olacak mı?

      Sil
  7. niye beğenmedin ki sen bunu bebişim..o.O

    ben bu diziyi çok sevdim ve keşke bitmeseydi dedim..kore'nin eğitim şekli ve yaşananlar hakkında inanılmaz ipuçları vermesi bakımından bence bu alanda çekilmiş en iyi diziydi..eun hye ve arkasında oturan kızı da kürekle kovalamak istedim bunu da ayrıca belirteyim..>_<

    anneleri yüzünden zor zamanlar geçiren çocukların ayakta kalma mücadeleleri ve yolunu kaybetmiş kuzular...ahhh bence konu ve anlatım harikaydı..evet odak noktası birkaç öğrenciyle sınırlıydı belki ama yinede güzeldi..

    + bu çocukların 3.sınıftaki hallerini de izlemek istiyorum çekilir mi acabaa aynı kadroyla? @__@
    lütfen çekilsin.. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok daha iyileri var yahu (: Sevmedim cidden hele kadın öğretmenin yetersizliği... Neyse senin sevme nedenin bence sınavlar :P

      Sil
    2. jang nara zayıflaya zayıflaya çocuk kadar kalmış ve bu yüzden pek inandırıcı görünmüyodu öğretmen olarak.ama yinede diziyi çok sevdiğim için onu bile görmedi gözüm.. :)

      sınavlar mı?sanmam çok uzun zamandır bekliyorum bu diziyi ben..anlatımı ve öğretmenlerin yoldan ayrılmış kuzuları tekrar yola sokma çabaları..çok güzeldi ya..^_____^

      Sil
  8. Haksızlık etmişsin sadece özel bölümü önererek-üstelik özel bölümde zorlama bir fan service vardı bu yüzden biraz sinirimi de bozdu-.Ben üç günde heycanla bitirdim diziyi,başkalarının yorumunu okumak için bloglara baktım ve biraz hevesim kursağımda kaldı.
    Zaten baş rol kadın öğretmen değildi,ön planda gösterilmeye çalışsa bile kendini belli edemedi.
    Ben orasına takılmadım,aile baskısı ve arkadaşlık çok güzel işlenmişti.Birçok sahnede duygulandım diğer öğrencilerin yaşamı ve sınav problemleri eğitim sistemi,buna olan tepkileri güzel dile getirilmişti.Kabul dizi boyunca nam soon'un arkasında oturan kişi olmayı diledim,gülümsediğinde nefes almayı unuttum.Ama dizideki güzel 'tek' şey o veya woo bin değildi bence.Çok iyi oyuncular vardı içerisinde ve değindiği noktalar hayatın içindendi.Yani ben sevdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen yaş farkı bu beğeni durumunu belirleyen çünkü yaşıtım kimse bu diziyi beğenmedi belki de çok daha iyi okul dizileri izlediğimiz için bilemiyorum.

      Beğendiğim konuları ekledim yazıma da zaten ancak sadece sorunlu çocuklar üzerinde ilerleyen bir dizi beni sarmadı. Zevkler ve renkler diyebilirim ancak ^^

      Detaylı yorum için teşekkür ederim sayende sevecek kişiler belki bir göz gezdirirler diziye

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar