Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Yak Rak Goh Rak Loie / Yes Or No

Yes Or NoYes Or No

Yes or No filmi 2010 yılında çekilmiş bir romantik komedi. Diğer filmlerden onu ayıran özelliği ise Tayland yapımı filmin lezbiyen bir ilişkiyi anlatıyor olması. Gerçi karakterlerden Kim olan arkadaşımızın erkek olup olmadığına dair büyük geyikler çoktan başını alıp gitmiş olsa da acı gerçek cidden bir hatun olması.

Filmin konusuna gelirsek Pie (Sucharat Manaying) kendi aleminde takılan bir kolej öğrencisidir. Hayatında her şey yolunda görünür, hatta diğer kızların imrenerek baktığı bir de nişanlısı vardır. Odasına yeni bir öğrenci yerleştirilmesiyle  şaşkına döner zira yeni öğrenci oldukça yakışıklı bir erkektir.
Yes Or NoYes Or No
Heyecana mahal yok, her zaman ki gibi yine erkek görünüşlü bir kız durumu söz konusudur ve Pi yeni oda arkadaşından pek haz etmez. Ayrılan odalar ve yollar kısa zamanda ikilinin birbirlerini tanımaları ve sıcak bir arkadaşlık kurmalarıyla sonuçlanır. 

Kurulan bu arkadaşlık ikilinin iyice yakınlaşmasına neden olurken Kim kalbini kızımıza kaptırıverir, masum Pi ise olayları anlama ve karar vermek zorundadır. Kim'in sunduğu yeni ve garip dünyaya girme cevabı ne olacaktır? Evet mi hayır mı? 
Yes Or No
 Yes Or No
Aşkın başka bir boyutunu ele alan film Tayland'da oldukça sevilmiş olacak ki 2.si çekilmiş. Ülkenin bu konuya bakışını farklı çevrelerden göstererek insanların Aşka verdikleri anlamları da görebileceğiniz filmde kızına "Aslanım benim yürü be!" diye tepki veren babayı da "Yolarım kız o saçı başı" diyen anneyi de bulacaksınız. 

Kısacası insanoğlu her zaman her yerde her şeye karışmaya ve kendinden herkesi suçlayıp karalamaya devam ediyor.
Yes Or NoYes Or No
 Neyse efendim filmin en kötü yanı oyunculuklar (: Maalesef yakışıklı bu kız bunu alalım diye mi oldu yoksa genel bir özellik mi ama filmde oyunculuk namına bir şey yok. E konusu iyiymiş diyorsanız izleyebilirsiniz.

Son olarak Kim o kadar erkek görünüyor ki Sıradan bir romantik komedi diye istediğinize yutturabilirsiniz hehehehe Zaten sevimli sınırlarda takılmış bir yapım Yes or No 





Yorumlar

  1. Ben bu filmi izledim sonunda ağladım bile belki de duygusal yanıma geldi normalde yaoi anime izleyicisi olduğum için böyle bir tarz yabancı gelmedi bana çok sıcak bir film di hele kelebek hikayesi çok güzeldi yazıp odamın duvarına astım bile bence izlenmeli
    Ellerine sağlık... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaoi izlemeyi bende severim ama bu Yuri tarzı . Film oldukça şekerdi sorgulanmak istenen şeyler farklıydı zaten.

      Sil
  2. bah ben bunu bugün hemde tam bu saatte bi yerde daha okuduydum şimdi sende öneriyosun.. subliminal mesaj mı yolluyonuz bağa bahh bana.. tamam izliyim ben bunu çok maruz kaldım bu "bunu izleyecehhhsiiinnn" mesajına.. bilinç altıma girdiniz.. izliyim sonra yine gelir yorum döşerim..spo veririm.. izleyecek olanların hevesini kursağında bırakırım falan :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senden önemlimi Deli Kız'ım kızı görünce oha lan erkek olaymış iyiymiş dersen beni bul ;)

      Sil
  3. Seoul
    Daha izlemedim. Yorumlar ilginç... İnsanlar böyle şeyler yasak diyor ama zevkle izliyorlar. Evet, müslamanız... Ama erkekler bunların porno tarzını izliyor. Sonra dinimize göre yasak diyor. İzleyeceğim, her zaman insanlar ne istiyorsa onu yapsın modundayım. Ben sadece kendime bakarım. Ahiret'de hesap verirken herkes tek olacak. İnsanları yargılamak kolay... İnsanları yargılamadan önce bin defa düşüneceksin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bana göre İzlediğin bir film yüzünden cezalandırılacaksam ben seve seve çekerim o cezayı kimseye zarar vermeden, empati kurmanı sağlayabilecek bu tür bir film neden yasak ya da günah olsun. Bu filmi izledikten sonra gay ya da lezbiyen olabileceğini düşünmüyorsan sorun yok ama düşünüyorsan bir doktora görünmen lazım diye tavsiyede bulunabilirim. Bu kısmı üstüne alınma yorumundaki o yasak diyen tipler için bu yorumum

      Sil
  4. Seoul
    Film'i izledim. Çok güzeldi. Ne demek istediğini anladım. Sana bir şey söyleyeyim. Bir kadın kadına aşık olabilir ama bunu içinde yaşarsa günah olacağını düşünmüyorum. Çünkü, Allah'da onu öyle sınıyordur. Eğer bu cinselliğe dönüşürse, işte bu iyi değil...

    O yasak diyen tipler... Aslında, yasak deyip sonra yasak dediği şeyi ya film ya da anime tarzı izliyorlar.

    Filmin özeti için teşekkürler... Çok güzel açıklamışsın. Tina'yı araştırıyorum. Bana göre kadınsı... Evet, erkeğe benziyor ama kız olduğu apaçık belli... Çok tatlı birisi... Öyle tatlı birisini görünce, evlenince tatlı bir kızım olsun istiyorum.
    Nerden nereye geldim. Bu arada oynadığı bir dizisini buldum. Adı, Sood rak plick lock...
    Beni anlayan birisini bulduğum için mutluyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cidden anladın mı ben uzun bir süre yok ya erkektir o demiştim filmi izlerken sonra olmayan adem elması sayesinde bam!

      dizilerinin kalitesi genelde rezalet olduğu için cesaret istiyor bir de çevrilmesi yüzyıllar süren uzun diziler genelde Tavsiye edersen haberim olsun ama ;)

      Sil
  5. Seoul
    Selam, Tina'yı araştırırken bir prog. buldum. Tina'yla, Pie'ı oynayan kız vardı. Hımm Tina'nın şapkası ve üstünde yazan isim yüzünden Tina'yı araştırmayı bıraktım. Şapkanın üzerinde İlluminati ve masonların markası olan 'Obey' yazıyor. O yüzden artık bıraktım. İstiyorsan sen araştır. Film'e gelirsek benim için değişmeyecek hep güzel kalacak. Yes or No'yu seviyorum. Tina'yı da öyle... Belki senin için önemli değil... Şöyle diyebilirsin 'Sırf şapkasının üzerinde Obey yazıyor diye bırakılır mı?' ... Evet, bırakılır. Ama tesadüfen çevrilmiş dizi veya filmini görürsem izlerim. Ama artık araştırmıyorum.
    Hoşçakal... 'Yeni bir şeyler bulursam seni bilgilendiririm.'

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmin ikincisine de bir bak istersen. Ben o kadar araştırma olayına girmedim (:

      Sil
  6. Seoul
    Filmin ikincisini izledim.:) O da ayrı bir güzeldi. Keşke 3.olsa...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar