Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Masquerade: Gerçek Kral Kim?

Masquerade
Kral Gwang Hae, Joseon hanedanlığının 15. kralıdır.  Tahtta geçirdiği yılların sonunda güvensizliğe kapılmıştır.   Sürekli suikast girişimlerine uğrayan kral kendisini kurtarmak için aklına gelen tek yöntemi seçer. Kendisine benzeyen bir 2. kral bulunarak tahta geçirilecek bu sayede dost düşman öğrenilerek imha edilecek.

En sadık adamı olan Heo Gyun kendisine verilen görev üstüne araştırmalara başlar. Joseon topraklarında yaptığı araştırma sonrasında bir genelevde soytarılık yapan Ha Seon'a ulaşır. Krala ikizi kadar benzeyen bu adam ayrıca yetenekleri bakımından da kral için seçilmiş kaftan gibidir. 
Masquerade
Masquerade
Bir filmde Lee Byung Hyun'dan daha iyi bir şey varsa o da iki Byung Hyun'dur

Kral'ın istediği şekilde yer değiştirmesi için gün belirleyip işaret hakkında bilgilendirilen soytarı kral'ın erken uğradığı bir suikast sonrası acilen saraya getirtilir. Para karşılığı krallık yapacak Haseon, elinden gidebilecekler arasında en üst sırada duran canı olunca pek sıcak bakmaz bu anlaşmaya. Ancak bazen para sıcaklığı da gözü kör edebilir. 

Saray hekimi tarafından tedavi edilmek için uzak bir yere götürüle gerçek kral ayaklanma mücadelesi verirken soytarılıktan krallığa terfi eden Haseon, saray kurallarını, yaklaşmaması gereken kişileri ve nasıl davranması gerektiğini öğrenmeye çalışmaktadır. 
MasqueradeMasquerade
MasqueradeMasquerade
Kral'ın hasta olduğu söylentisini yayan Heo Gyun, yetenekli soytarı sayesinde tez zamanda yeniden bakanların karşısına bir kral çıkarmıştır.  Hastalıktan kalkan Kral'ın değişen huyları, tavırları kulaktan kulağa yayılırken bu değişim saray halkı tarafından memnuniyetle karşılanır. 

Peki Kral'ın bu yeni tavırları neleri değiştirecektir? 
Masquerade















Mark Twain'ın "Prens ve Dilenci" kitabından Chang Min Choo tarafından adapte edilen ve yetenekli eller Jo Yun Hwang tarafından senaryoya aktarılan Masquerade aynı dönemde çekilen I'am A King filmiyle birebir aynı konuyu ele alsa da aynı hikayenin komik ve dramatik yönlerini ele alan iki film olarak ayrı yerlerde duruyorlar. (okumak için tıktık)
Masquerade
Henüz çekim aşamasındayken sabırsızlıkla beklediğim bu iki film de oldukça başarılıydı. Aynı konuyu işlemelerine ve bir çok benzer sahne barındırmalarına rağmen ayrı ayrı zevkle izlenebilecek yapımlar. 2012'nin iki yüz akı. Aynı senaryoyu çekmişler diyorum farkındaysanız. ama eğildikleri konular ve bakış açıları biraz farklı olunca bambaşka yapımlar oluyorlar.
Masquerade
Lee Byung Hyun izlemeyeli uzun zaman olmuştu. Bu filmde bir kere daha -özellikle arkasına aldığı yardımcı oyuncular sayesinde- çok nal toplatırım ben gençlere diye dolaştı resmen.

Bunca oyunculuktan bahsedip Seung Yong Ryoo'dan bahsetmezsem taş olurum. Kıvamında kelimesinin sözlükteki karşılığı bu adam ^^ 

Tarihi film ve dizi severlerin kaçırmaması gereken bir yapım. Kral'ın tuvalet organizasyonuna bu filmde de şahit oluyoruz. Daha detaylı şekilde hem de dbhafbda Gerçek olduğuna kim inanırdı ki? 

Bence mutlaka izlenmesi gereken yapımlardan ben 9/10 verdim kendisine ;)

İyi seyirler 




Yorumlar

  1. ''bir filmde LBHdan daha iyi bir şey varsa iki LBHdur'' işte bu lafa her bir şeyimi basarım arkadaş :D

    YanıtlaSil
  2. filmi kesinlikle beğenmiştim, tuvalet sahnesinde de yok artık olmuştum (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin bloga ;) Yok artık olayını I'am a King filminde olduğumdan bunda vay be dedim sadece hehehe

      Sil
  3. belki 10 numero bi film olmayabilir ama benim gibi bir filmden beklentisi "hayatını değiştirmek" olmayan biri için eğlenceli ve komik bir yapımdı.. LBH ve SYR resmen hikayenin içine sokuyorlar seni.. böle sanki sarayın bi köşesinden olanları izliyomuşsun gibim oluyor.. gerçekten çok kaliteli bi kadro seçmişler.. adamlar yardımcı mardımcı dememişler baba gibi oyuncuları seçmişler.. ben aynı konuyu işlemesine rağmen ı am the king'de bu kadar keyif almamıştım.. bide ben bunun bir kitap uyarlaması olduğunu bilmiyordum o yüzden sanırım adamların tarihinde var böyle bir çakma kral olayı diye düşünmüştüm.. çünkü korede tarihi film çekerken baya bi kıçlarını yırtıyolarmış izin için.. gerçeğe yakın senaryoların çekimine izin veriliyormuş. bu yüzden 2 tane böyle film izleyince bi de ardı ardına izleyince dedim bu adamların varsa demekki tarihlerinde böyle birşey.. herkes kaka sahnesine takmış ama o sahnede bile adamın yüzünün şekilden şekile girmesi ve bunu gerçekten o an sıçıyomuş gibi bize yansıtması harika bi oyunculuğun göstergesi.. ben bide onun kral kıyafetini giyemediği sahnede kopmuştum bide odaya birileri girecekken yardımcısıyla olan yerdeğiştirme koşuşturmacalarına.. güzeldi işte yaa yapış yapış aşk hikayaları izleycenize oturun şu güzel oyunculukları izleyin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyuncuları seçerken hiç acımamışlar paraya cidden ^^ O kaka sahnesi de çok absürd görünen bir gerçek olunca takılıyor galiba ahahaha

      Arya'nın yazısının altına bıraktığım imza burada dursun :D

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar