Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Misa 'Aşk Hikayesi' Olduğunda!

Misa-Aşk hikayesi
Sabahtan beri sürekli twitter'dan gelen paylaşımlar aracılığı ile acı gerçeklerle yüzleşiyorum. 

Benim Kore dizileri içinde asla üstüne hikaye koydurmadığım, yerini asla yeni bir diziye bırakmayacak efsanem Misa Türk televizyonlarına uyarlanıyordu malum. Sabah iş hakkında detaylı bilgiler içeren bir gazete haberi okudum. 

Haberde: 
“İlk bakışta aşk”ın hikayesi çok anlatıldı. Bu hikaye onlardan biri değil. Bizim hikayemiz “son bakışta aşk”ı anlatacak; Geç kalmışlıkların, “keşke” lerin, aşkı bulunca yitirmenin dokunaklı hikayesini... Genç bir adamın, annesini arayan Korkut Ali’nin hikayesini... " diye tanımlanan Aşk Hikayesi yine de umut vaad ediyordu benim için. 

Çekimleri 1 Mart'ta başlanan hikayenin ilk fragmanı da hepimizin asla unutamayacağı bir sahneden geldi. Metro girişinde çılgınca aşkını ilan eden Eun Cha'nın diz çöküp ağlayarak saranghae çığlıklarının olduğu sahne... (Orijinal halini görüp yürek dağlamak için; tıktık )

Bu sahneye dair bir paylaşım yaptı Kimbapsushi, sağ olsun acıma biraz tuz ekip bu linki paylaştı. 


‘Birbirine dokunamadan, kavuşamadan Aşk olur mu?’ 

sorusunu arayan senaryo ekibi diziyi tam anlayamamış sanki, ya da yönetmen çektiği son yapım "Feriha " etkisinde hala galiba. Bu kadar duygusuz bir oyunculuğu hiç bir dizi hak etmiyorlar. Yapmayın!

Başrollerinde içine girdiği her yapımı kör bir finale sürükleyen Seçkin Özdemir,  atarlı ergen kız rollerinin vazgeçilmezi Damla Sönmez oynuyor. Bu iki isimle topallayarak sektörde yer arayacak olan diziye neyse ki bir kıyak olarak usta sanatçı Zuhal Olcay da eklenmiş. 

Senaryo ekibi ise Makbule Kosif, Zehra Güleray, Pınar Uysal ve Funda Çetin tarafından yazılıyor.

En kötü sahne bu olur umarım. 

Yıllar önce brezilyalıların Aşk-ı Memnu'ya yaptığını bugün Misa'ya yapan Türk medyası oluyor maalesef. Acım büyük...




Yorumlar

  1. Aşk Hikayesi mi? Hem de Fox da?
    Özür dilerim.Seni Seviyorum. :P Küfür eden bi tek ben değilim değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özür Dilerim ama seni sevmiyorum olarak hafızamda kalacak :'(

      Sil
  2. Biliyor musun Misa'yı Türk oyuncularla yeniden çekmeyi izlerken ben de düşünmüştüm ama tek amacım bu kadar güzel bir diziyi tüm Türk halkının izlemesini sağlamaktı.Çünkü oyucular Koreli olunca hemen bir ön yargı devreye giriyor kendi çevremde kırdım bu duvarları ama neyse :D Zaten sonra düşündüm ya bu adam gibi iyi oynayabilecek biri var mıdır ki diye sonra da olmaz dedim ama biz de ön yargılı olmayalım belki orijinalı kadar olmasa da güzel bir şeyler çıkar sonra işte bu dizinin aslı Kore'den deyip izlettiririz :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ö yargılı yaklaşmak değil ki... Görmedin mi sahneyi ne hale getirmişler,ben oyunculuk göremedim ya sen?

      Çok daha yetenekli dünya kadar oyuncumuz var bizim! Türk uyarlamasına karşı değilim ama bu yakışmamış, hiç olmamış

      Sil
  3. Oha >_> En sevdiğim dizilerden biriydi Misa. Bir ara ilk bölüme bakacağım sırf merakımdan, ama kız oyuncu olmamış. Nerede o saf o salakımsı duruşu. Ben hala şapşal şapşal kurtuldum diye zıpladığı zamanı hatırlıyorum kızın >_< Bu tarz şeyler bu kıza yakışmayacağına göre çok değişecek senaryo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay benimde aklıma geldi o sahne ama en favori ve vurucu sahnede bu hale gelen Misa'nın en şeker sahnelerine neler yapılacağını düşünme fikri bile acı veriyor.

      Sil
  4. Ama olmazki böyle acımız büyük hemde çok büyük :( sevmiyorum uyarlama dizileri sadece kore dizisi için değil şu sıralar hiç bize özgün şöyle güzel bi dizi yok tv de her kanalda bir başka yabancı dizinin uyarlaması arkadaş ne oldu bizim kendimize özgü güzel dizilerimize nerede o Ekmek teknesi gibi ikinci bahar gibi diziler neden artık sürekli yabancı dizileri uyarlama derdindeyiz sağlam bir senaryo sağlam bir oyuncu kadrosuyla harika işler çıkaracak ken neden bu uyarlama sevdası anlamış değilim ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Talep meselesi hem kolay hem de para kazandıran şey buyken başka hikaye çıkmaz.

      Sil
    2. Ayıp ama yakışmıyor bize bunlar ... Şu sıralar televizyon izlememin en büyük sebebi bu uyarlama diziler ve programlar izleidğim tek kanal TRT1 gerçekten orjinal dizileri en azından uyarlama olmayan yapımları var.. Misa nın uyarlaması umarım hiç izlenmez ve yayından kaldırılır benim için özel olan bi diziydi heba etmelerine üzüldüm şu 2 dakalık fragman bile beni yıktı bidahada bu uyarlama dizinin hiç bir haberini okumam bidahada gelmem buraya :D

      Sil
    3. izlemememin olucaktı o ya :D

      Sil
    4. İzlemeden duramam gibi geliyor bana bakalım neler yapacaklar,nasıl can yakacaklar.

      Sil
  5. kızın seni seviyorum diyişi bile eğreti yapmacık durmuş diğer adamın adı geçiyordu bu çocuğu görünce sevinemedim bile bu çocuk dizide varsa o dizi batıyor mübarek kız desen 1kere düzgün başrol oynamamış değil bildiğim kadarıyla yani..fragmandaki replikler tamamen aynı sevinsemmi üzülsemmi bilemedim harap ediyolar yazık ediyolar so ji sub'da im so jung'da o kadar mükemmeldi ki ses getirecek birileri oynamalıydı şahsen..ferihanın yönetmeni oldugunu bilmiyordum o da eksi oldu artı yan göremiyorum malesef..harap olmuş bir senaryo-dizi görecez gibi..kanalın fox tv olması bile ıykk geliyor her dizisi brezilya dizisinin bile kapasitesini aştığı için..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum Eun Chan en sevdiğim sahne olduğu için bence bitik bir halde şu an ama bir ihtimal toparlanır,ilk bölümü izleyip şans vereceğim ben.

      Sil
  6. Bikere adı çok tırt.. Aşk hikayesi ne la. Neyse Seçkin'i yeni eklemişler sanırım daha evvel açıklanan casttakilerden bi damla sönmez var şimdilik.. Ufuk Bayraktarı açıklamışlardı.. ODa yok ortalarda..

    Showdan sa fox iyidir. 3-4 sezon süresede Show gibi birgünde 6 tekrar yapmaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. jsdajhgbhvbDJAVB Doğru diyorsan show'da olsaydı gün 24 saat tekrarlanır dururdu (: Ufuk bayraktar'a o kadar laf ettim ama şimdiden pişman oldum :'(

      Sil
  7. Güzelim diziyi rezil etmişler fragmandan gördüğümüz kadarıyla. Kızın ağzına bi gram yakışmamış o laflar Bu oyuncukla iyice rezil edecekler diziyi :/
    İzler miyim izlemez miyim bilmiyorum içim almaz galiba ama merak da edeceğim ne hale getirdiklerini.
    Herşey bi kenara bu sahne dizinin sonlarına doğru değil miydi ya :/ Ne alaka daha başlamadan bu sahne, en vurucu yer diye mi burasını yapmışlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence öyle yapmak istemişler ama izleyesi olanıda kaçırır bu hali :D Hoşgeldin Selin :P

      Sil
  8. Seçkin Özdemir de yapımcıların görüp, bizim göremediğimiz bir ışık filan var sanırım.Kadir İnanır'ın 2012 verisyonu olabiliyorsa, allahın çekiği So Ji Sub'un yerli versiyonu niye olmasın diye düşündüler zaar.Ben bunların izanını ......
    Haberi ilk gördüğümde aşırı tepki vermiştim.Sonra konusunu okuyunca bayağı değişecek diye sevinmiştim.Zaten izlemeyeceğim içinde rahattım.Kimbap yüzünden pat diye önüme düştü.Copy+paste yapmışlar resmen..İzlemedim farz ediyorum o videoyu.Yok öyle birşey, beynim kısa zamanda silecek o görüntüleri.
    Ufuk Bayraktar'a boşuna tepki verildi o kadar.Bu çocuktan daha iyi performans gösterirdi en azından.Zuhal Olcay ve botokslu yüzünden de duygu fışkıracaktır zaten.Offf cast facia...
    Videodan da gördüğümüz üzere bizim senaristlerin gö.ü yetmeyeceğinden baştan aşağı kopyalama yapacaklar diziyi.Araya da bir sürü entrika sokarlar.
    Bu kadar kopyalamanın üstüne Snow Flower'ı da Türkçe sözlerle piyasaya sürmesin şimdi bu çakallar.İnşallah 1-2 bölümde reyting yüzünden yayından kaldırılır diye duaya başladım.Diziyi zaten izlemeyeceğim için sorun yokta eğer dizi devam ederde üstüne şarkı da patlarsa ve bana bir yerde denk gelirse.İşte buna katlanamam...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Esrabell kafamin icindekilerinin aynisini yazmissin resmen tebrik edip yazdiklarina imzami atiyorum ama ufuk bayraktar midir nedir o da olmaz so ji sub un yerine :-)

      Sil
    2. Bu çocuk yerine Ufuk Bayraktar'ı tercih ederim en azından acıların çocuğu görüntüsü kazınmış yüzüne :D

      Zuhal Olcay annesi rolünde olacağı için en uyan karakter olacaktır bence Esra bakıp göreceğiz :'( Şarkıları da Toygar ışıklı'ya bırakırlar herhalde bakalım (:

      Sil
  9. Ben biraz agir konusacagim bastan soyleyim vatanimi seviyorum ama bu kopyaci hazir zihniyet bizi mahvetti tabi kore dizilerini severken icten ice biz ceksek daha guzel olur hlh diyen bir kitle var malasef so ji sub la im so jun un yerine koyduklari oyunculara bak seckin ozdemirin oynadigi her dizi erken final yapiyor adamin oyunculga kotu damla sonmez fragmanda oyle kotu bir oyunculuk sergilemis ki pes fragmani izledim ve kardesimlemle ozur dilerim seni seviyoru sseni seviyorum diyerek dalga geciyoruz ben ilk bolumu izlyecegim sadece :-) sonra bakmam yuzune bir daha.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağır konuşacağım deyince hazırlamıştım kendimi ama kötüleri kendine iyileri buraya bıraktığını düşünüyorum ^^

      Evrensel bir hikaye Misa uyarlamada sorun çıkmazdı aslında ama bu oyunculuklarla olmaz yani :D

      Sil
    2. Anlamadim dedigini ama iyi birseydir eminim:-)

      Sil
    3. Yani daha ağır konuşacaksın sanmıştım ^^

      Sil
    4. ben yeni basladim sayilir (kore sinemasini takip ederdim ama)kore dizilerine ve maalesef misayla basladim. cunku daha guzelini bulamiyorum ilk bolumden birakiyorum. turk versiyonunun tek faydasi( arastirmayi bilene) orjinalini izleme meraki doguruyor. orjinalden sonra bir ask hikayesinin izlenir bir yaninin olmadigina karar verdim. o oyuncululardan bu oyunculara daglar var gercekten. soyle daha sempatik ve rol kabiliyeti olan vede guzel biri zeynep camci gibi mesela harika olabilirdi. bu sahsi fikrim. trtdeki beni boyle sev dizisinin oyuncularini al koy bu diziye tadindan yenmezdi.

      Sil
    5. Bir aşk hikayesi güzel bir olaya vesile olmuş demek ki :D Misa sonrası eğlenceli bir diziye başlaman zorunlu yoksa hayattan dışlanıyorsun ;) Secret Garden izle bence

      Sil
  10. Açıkçası biri bana söylemese bu sahnenin misa metro sahnesi olduğu aklım agelmezdi. Kızın içi çıkarak anırarak sanare diyordu yazık yavrum:( Bu dizi böyle çekilirse cık olaz yani azıcık Korelilerden oyunculuk öğrenilsin salya sümük haşin ağlama sahnesi gibi:)

    MİSA çakması nasıl olacak merakla bekliyorum Fox bir dizi tutarsa yeri gelir 5 sezon bile çeker korkarım 20 bölümlük diziyi kaç sene uzatacaklar acep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutarsa en aşağı 80 bölüm diyor ve ...

      cümlenin sonu gelmiyor. Çalışan onlarca insan var sonuçta o sette.

      Sil
    2. İlk paragrafa tamamen katiliyorum tarih :-) 2 ci yede tabi :-)

      Sil
  11. Her şeyi geçtim siz o ormana nasıl ve niye gittiniz lan?
    Bi de bota damlayan gözyaşını çekmişler allam pdoksğdoakdapsikodop

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz bambaşka yerlere savrulmuşken asıl soruyu laaaps diye ortaya koydun Burcu tebrikler :D Bu arada o gözyaşı olayını görmemiş gibi yapıyorduk biz ama yeaaaa

      Sil
  12. Haberi okuyunca içime oturdu birşeyler yazmam lazım dedim. Bu ne yaa!! diye başlayayım, başrolleri beğenmedim hele kızı hiç sevmem zaten Misa'nın orjinalliğini zedeler. Evim sensin filminden sonraki hayal kırıklığım olacak bu dizi sanırım. Senarist Senaryoyu kopyala yapıştır hatta kes yapıştır bile yapsa bence bu tutmaz bu oyuncularla olmaz diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada birebir kullanılmış cümleler bakalım devamında durum ne olacak?

      Sil
  13. En can alıcı sahnelerden birini tanıtım diye koymuşlar bir de. Duygu yoğunluğu fazlasıyla eksik olmuş. So ji sub'ın yeri doldurulamaz orjinalin yerini asla tutamaz ama şans vermek istiyorum önyargılı olmamak adına.

    İlk bölümü izledikten sonra daha net şeyler çıkar ortaya.. yine de onca dizi varken böyle efsane olmuş, üstünden yıllar geçmesine rağmen tek bir müzikle bile ağlatan bir diziyi uyarlamaları çok fena :// Başka dizi kalmadı sanki. Türklerin uyarlamalarını hiç sevmiyorum, sakız gibi uzatmalarından korkuyorum ki büyük ihtimalle öyle olacak... Fox dizileri malum zaten kendimi bildim bileli aynı diziler oynuyor o kanalda :D


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bir bölüm olsun bakıp aklımdan kazıyacağım büyük ihtimal hemen sonrasında (:

      Uyarlama senaryo olayına fazla alıştık ama bir Kanal D bu diziyi yayınlamaya kalksa oluşacak kadroyu merak etmiyor da değilim.

      Sil
  14. Zeynep bana söyleyene kadar ben onun metro sahnesi olduğunu anlamamıştım. Bi de başrol adam niye kurt adam gibi sanki dolunay görünmüşte her an değişecekmiş gibi saç sakal birbirine karışmış çözemedim :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. So ji'de bir tutam sakal gördüler ya o çocukta birazcık sakal bırakınca bu hale düşüyor (: Benzetmen hoşuma gitti bir bakmışız Alacakaranlık: Bir Aşk Hikayesi yaparlar aynı anda bir kaç uyarlamayı barındırır içinde djksafdkjbfqewf

      Sil
  15. Ya Ufuk Bayraktarda en azından So Ji'de hava azıcık vardı. Hani böyle dışlanmış,hüzünlü hadiseler yaşamış adam tipi kesinlikle vardı.. Ayrıca başrol için pırıl pırıl kkotminam tarzı bi adam değilde daha karanlık rolu kaldıracak yakışıklıdan ziyade karizmatik bir adam koyulmalıydı. Belki Sarp Levendoğlu gibi.. Ama Ufuk Bayraktar kesinlikle şimdiki role göre daha uygun bi isimdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demet Sarp Levendoğlu'da en az bu sarı çocuk kadar yeteneksiz bence fnvgkbjehb Mehmet Günsür ile sınanmalıydı bence izleyici bilemedin, Nejat işler (:

      Sil
  16. Yazıyı çokca katılaraktan okudum :)

    Bencede Madem bir Kore dizisini uyarlayacaksınız bu bari MISA olmasaydı. Çünkü o çok özgün bir yapımdı. Yani karakterler oyuncuların üzerine sakız gibi yapışmıştı. Şimdi So Ji Sub'un yerine kimi koyarsan koy beğenilmez. İstersen Hollywood'dan bir yıldız getir olmaz yani durum böyleyken elimizdekilerle yetineceğiz deyip birşey çıkaracaklar ortaya ama bence pek tutmaz. Şansı yok yani ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bize yok ama acı sever bir topluma dram verecekler bakalım kaç kişi bu drama hayır diyebilecek?

      Sil
  17. İkisini ard arda izleyince Aşk Hikayesi o kadar hüzünlü gelmedi açıkcası ama tek başına izlediğimde üzülmüştüm Damla pek uymamış yapmacık geldi bana ama çocuk çok yakışıklı Zuhal Olcay anneyi oynuyor herhalde usta oyuncu bence rolün hakkını verir diye düşünüyorum ilk bölümünü izleyip öyle karar verelim diyorum ben yinede
    Bu arada Babam ve Oğlum filminin de Kore de yeni versiyonu çekilecek miş :)
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeksinler de azıcıkta onları çekiştirelim hep biz hep biz olmuyor kjsadşksdghab

      Sil
  18. bi kere kız dudaklardan, çocukta renkli gözlü olmasından kaybediyo.. renkli gözlü erkeklerde serseri havasından çok concon havası oluyo ki bu çocukta da o var.. kızın dudaklarda cücük kadar bi kere seni seviyorum derken o dudakların kocaman kocaman olup kelimenin ağzı doldurması gerek.. biz orjinalinde böle gördük..
    ama şu copy-paste olayına takılmış arkadaşlara da bişey diyecem.. yani evet keşke şu şapşal yapımcılar şu bloglarda yazılan hikayelere falan bi el atsalar.. yani çekilmeye kalksa süper senaryolar çıkar buralardan.. gerçekten çok iyi senaristler çıkacağına inanıyorum ama bu kopylama olayına bu kadar karşı değilim çünkü benim en sevdiğim kore dizileri de ya bir japon filminden uyarlama ya bir mangadan çeviri.. ama adamlar napıyolar senaryo karakterlerine ciddi bağlılık gösteriyolar senaryoya ciddi bağlılık gösteriyolar.. ben misa'yı izlemedim ama bu yazının yayınlandığı gün aynı sahneyi karşılaştırmalı izledim mesela orman falan göremedim ben orjinalinde yok ağaç vardı da ben görmediysem belki.. bide benim az çok oradan buradan izlediklerimde so ji sub'un kıyafetleri falanda bi değişikti.. bu çocukun kıyafetlerindeyse serseri havasından çok barbie bebeğin sevgilisi ken havası var.. orjinale sadık kalınsa bence bizde bu kadar ses çıkarmazdık ama orjinalinden sapınca o bambaşka bişiy olmuş.. olmamış o :D
    ama senaryonun uyarlanmasına falan karşı değilim.. onlarda bizden istediklerini alabilirler.. ben izin veriyorum..
    ben sadece gerçekten çok yetenekli genç senaristler dururken onların değerlendirilmeyip "hadi elimizde zaten belli bir kitleyi ele alan bi senaryo var bari onu çevirem çok uğraşmayam" mantığı ile senaryonun alınmış olmasına karşıyım..
    kız çok tırt lan.. çocukta concon kalmış..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ana fikrini çok güzel anlattın Deli Kız (: Bu olayın gerçekleştiği yer metro girişiydi kuşum Kore yeşile önem veriyorum diye çığlık atarak dolaşsa da metro merdivenlerini ağaçlandırdıklarını da düşünmüyorum ben . Ama sorarsan olur mu? Kız çok tırt çocukta concon kalmış akmlfhnbnxxnxfgng

      Sil
  19. neden öyle düşündüğünüzü anlayamadım.korelilerde japonlardan alıyor.ayrıca fragmanı kötü bile olsa dizi o kadar ötü değil.niye kendi vatanımızı kötülüyoruz anlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin Meriç tamamen birebir bir kötüleme yok yukarıda sadece fragmanlarda görünen rezalet oyunculuk ve abartılı sahneleri kastederek yaptığım yorumlar var ayrıca İlk bölümü izleyip ondan sonra dizinin gidişatına göre izleyip izlemeyeceğimi belirtmiştim.

      Tv'de gösterimi devam eden dizinin bölümlerini izlemeye devam ediyorum ve evet oldukça başarılı bir yeniden çevrim olduğunu düşünüyorum ancak yukarıda da dediğim gibi olumsuz her türlü yorumu hak eden trailerler sonrası bu kadar başarılı bir iş çıkacağını düşünmemiştim :D

      Vatanı kötülemek????? İşte o kısım nereden çıktı cidden anlamadım.

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar