Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Barfi ! - Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur (2012)


Bildiğiniz gibi Hint yapımı filmler ülkemizde çok fazla gösterime girmiyor..Girenleri de filmler çok iyi veya kaliteli olsa bile ,ya reklam eksikliğinden haberimiz olmuyo ya da birçok sinemada gösterime sunulmuyor.İşte ilk kez bir Hint yapımı filmin reklamının bu derece yoğun yapıldığı bir filmle karşınızdayım.Genel olarak sevilsede biçok kişi hoşlanmaz hint filmlerinden..Çok gürültülü gelir,sahneler çok abartılıdır,işlenen konular mümkün diil gerçek hayatta karşımıza çıkmaz vs vs..Lakin filmler konusunda imdb ölçütünüz varsa eğer 8.9 puanıyla Oscar adayı Barfi ! filminden izlenmeyi hakeden, kaliteli ve bol ödüllü bir film diye bahsedebiliriz..

Konusunda ise aslında bizim birçok kere görmezden geldiğimiz bi konuyu ele almış..Varlığını bildiğimiz ama nasıl bişey olduğunu eğer aile yada yakın çevrede yoksa hiçbir fikrimizin olmadığı bi konu..



Kahramanımız olan Barfi hayata çok kötü bir şekilde başlamış şanssız diyebileceğimiz çocuklardan biridir. Daha doğum sırasında sağır ve dilsiz kalan, daha sonrada annesini kaybeden bu çocuk asla pes etmez ve hayattan tat almak için herşeyi yapar, bunu bazen abartıp kasabadakileri canından bezdirse de..


Fakat bir gün Barfi’nin bu ekşınlı hayatı tanıştığı Shuriti adındaki kız ile bir anda değişir. Ona ilk görüşte aşık olur ve Barfi'nin orjinalliği sayesinde kız da zamanla ondan hoşlanmaya başlar. Fakat Barfi’nin dilsiz ve sağır olması, dahası bir geleceğinin olması nedeni ile Shuriti'nin ailesi buna karşı çıkar ve sevenler bir araya gelemez.Bir süre sonra Barfi de bundan sıkılır ve yeni bir hayata başlar..Hemde Jhilmil adındaki otistik çocukluk arkadaşıyla..



Hayat çiftimiz için gayet güzel akıp giderken Barfi'nin polis tarafından aranması ve tam bu dönemde Shuriti'nin  tekrar karşısına çıkmasıyla bütün dengeler alt üst olur. Artık Barfi bir seçim yapmak zorundadır.

Konu gayet akıcı ve izlerken sizi sıkmıyo.Oyunculuk ise gerçekten harika..İzlerken Barfi'nin enerjisini,insanları devamlı sınava tabi tutmasını,Jhilmil'in pes etmeyişini çok sevdim, keyif alarak izledim..Üstelik altından kalkması zor olan rollerini her iki oyuncu da çok çok başarılı bi şekilde canlandırmışlar..

Gerçi Hint sinemasını sevmeyenler için konunun biraz ağır olması ve sonunun nereye bağlanacağının bilinmemesi belki biraz sıkabilir ama benim tavsiyem sabredip sonuna kadar gitmeniz..



Ayrıca '' Barfi – Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur'' filmi Hindistan sinemasının neredeyse tüm öğelerini barındırdığından her filmde olduğu gibi bi taraftan romantik bi aşk hikayesi sunup, diğer taraftan sizi oldukça hüzünlendirdiğini , ama araya sıkıştırılmış ince esprilerle de oldukça eğlendirdiğini söylemem gerek.. 



Bunların dışında internette birçok sitede online izleme yada indirme linkleri mevcut.Ama ben sinemada izlemek istiyorum derseniz eğer vizyon tarihi olarak önceden Mart ya da Nisan ayı -yanılmıyosam- verilmişti ama bikaç nedenden ötürü ertelenmiş..Bir değişiklik olmazsa 10 Mayısta sinemalarda olucak..
Bilginize..








Yorumlar

  1. bu kadar çok tanıtımı yapılan nadir bollywood filmlerinden.. vizyona gireceğini bilmiyordum, bu çok iyi oldu teşekkürler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek.beğenmene sevindim.. :)
      ayrıca daha önce bi hint filminin bu derece reklamının yapıldığını görmemiştim bende..:)

      Sil
  2. Burada okuduktan sonra hemencik indirip izledim.. Pek Hint filmi bilen, izleyen biri değilim. Ama bu.. Harikaydı. Çok teşekkürler ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oo ilk deneme için gerçekten çok hızlısın..beğenmene sevindim.. :)
      ayrıca diğer hint filmi önerilerine de bi göz at istersen.bunu sevdiysen onları kesin seversin gibime geliyo.^o^

      Sil
  3. Barfi gerçekten hindsitan'ın en güzide yapımlarından biri. Filmi izlemeden önce Amelie benzetmesi çok yapıldı ancak alakası yok. Birçok sahne daha önce çekilmiş filmlerden alıntı yapılmış ve güzel bir kolaj oluşturulmuş. Filmin Türkiye'de her ilde yayınlanacağı haberi çıkınca çok sevinmiştik ama o iş yalan olunca yine büyük şehirlere aktı kültürel etkinlik. Olsun bi koldan girsin de hindistan sineması memlekete gelsin bi şekilde. Hindistan sineması candır. ehehe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amelie benzetmesi mi?yok artık kim benzetmiş bunu hiç alakası yokken hemde..o.O hint filmleri konusunda fazlasıyla seçiciyim ve önceden çekilmiş filmlerden alıntı yapıldığını bilmiyodum şahsen..yinede başlı başına harika bi film.. :)
      her yerde yayınlanmıycak mı yani?bak bunuda senden duyuyorum.yine niye değiştirmişler ki ne güzel her şehirde izlenebilecekti..evdekileri toplayıp gitme planları yapıyodum bende..pöff yine yattı.. :(
      iyi güzel büyük şehirlerde yapılsın etkinliği ama zaten hep oralarda yapılmıyo mu?bi farklılık yapıp her yerde gösterime girmesi fikrini çok sevmiştim ama dağıtımı düzgün yapmayıp kendi çaplarında işlerini sağlama almaları çok kötü..bak yine sinirlendim.heep büyük şehirlerde yapsınlar heeep.. >_<

      Sil
  4. Hint filmlerini zaten severim ama Barfi'nin yeri bende ayrıdır. Gerçekten mükemmel bir kurgusu var.

    Ben de bu filmi engellilik konusunda farkındalık yaratan birkaç film önerisiyle birlikte inceledim.

    http://kanvekuller.blogspot.com.tr/2015/04/cam-cocuk-filmler-engelsiz-yasam.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar