Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Sailor Moon: Ay Savaşçısı

Sailor Moon: Ay Savaşçısı
Sailor Moon: Ay Savaşçısı
Usagisekizinci sınıfa giden sıradan bir kızdır. Oldukça sulu gözlü ve patavatsız olan kızımız okul yolunda karşısına çıkan garip bir kedi sayesinde başına gelen değişiklikler hayatına bambaşka bir yön verecektir. 

Adının Luna olduğunu öğrendiğimiz bu sabırlı kedicik Usagi'yi önce bir savaşçı olduğuna ikna edecek ardından dünyayı kurtarması için onu eğitecektir. Geleceğe gönderilmiş savaşçıları bulup uyandırılmakla görevlendirilen Luna bir yandan kara güçlerle savaşırken bir yandanda diğer savaşçıların izini sürer.
Sailor Moon: Ay Savaşçısı
Sailoor Moon animesi toplamda 5 sezon ve 200 bölümden oluşmaktadır. Sezon sonları genelde izleyicinin gönlüne itinayla indirilir, acımasızca göz yaşı dökmeniz sağlanır. Her sezon yeni düşmanlar ve karanlık güçler tehdit oluştururken bir yandan da kızların büyümesine tanıklık etmek oldukça keyif vericidir. 

İnsanların ruhlarına göz dikip dünyaya gelen pis, kaka, e e e karanlık güçler her daim güzeldir, yakışıklıdır ve bir şekilde Usagi'ye yaklaşırlar. E bizim kızımız saf ve masum olunca hemen yanaşıp arkadaş olmaya çalışır bu tiplerle. Ondan sonra bir köşede çığlık çığlığa koşturup duran Usagi (: 
Sailor Moon: Ay SavaşçısıSailor Moon: Ay Savaşçısı
Ağlak kız olmayı biz onun sayesinde sevdik yerken ağlar, düşerken ağlar, severken ağlar. Bizim için Usagi ağlamak demek ki neredeyse (: Cesur ve temiz kalbini sonradan kavrayıp kollarımızı açtık. 

Usagi kızın en sevimli halleri kötülerle karşılaştığı anlardaki mızmızlanmaları olduğu gibi ayrıca biricik sevdiceği Mamoru güzelliğine yaklaşan dişi sineklerde kendisini kaybetmesine neden olur ki izlemek gibisi yoktur.
Sailor Moon: Ay SavaşçısıSailor Moon: Ay Savaşçısı
Usagi tembeldir, uykucudur, aşırıdır ama iyidir. Karanlık güçlerle uğraşmak yerine evinde pinekleyip manga okumayı tercih eder. Ta ki sevdiklerini koruyabileceğini fark edene kadar. Bunu anladıktan sonra artık istekli bir savaşçıya dönüşür. O artık kararlı bir savaşçıdır ^^ 

Ay Savaşçısı kalbinin güzelliğine ek olarak ay ışığını kullanarak kötülerin üstesinden gelir.  Ve meşhur sözleri duyulur her seferinde (: 
Sailor Moon: Ay Savaşçısı
Usagi Ay'ın temsil ettiği yengeç burcudur. Her fırsatta vurguladıkları bu durumla mitolojiden uzaklaşmazlar.

Ay Savaşçısını Jüpiter, Merkür,Mars, Venüs ve diğer savaşçılar takip eder. Katılan her savaşçı güçlerini artırırken karanlık güçlerde boş durmaz. Kızların etrafında salınarak enerji toplayarak insanlara zarar verir. Her savaşçı bağlı olduğu gezegenin ruhuna sahiptir.
Sailor Moon: Ay SavaşçısıSailor Moon: Ay Savaşçısı
Merkür Savaşçısı grubun aklıdır. Özel yeteneklerini zekasıyla süsleyerek kızları tehlikelerden korur.  Ami tam bir kitap kurdudur. Annesi gibi başarılı bir kadın olmayı hedefleyen Ami suya hükmeder. Düşmanları karşısında su ve baloncukların gücünü kullanan Ami Mizuno, Usagi'nin okuluna gitmektedir. 

Mars Savaşçısı Ateşin gücüne sahiptir. Kendiside ateşin tutkusu ve yakıcılığına sahip olan Rei aynı zamanda Mitolojik güçlere de sahiptir. Kötü ruhların ele geçirdiği bedenleri hisseder, onları kurtarmak için tılsımlar kullanır. Bazı hayvanlarla da konuşabilmektedir. 
Sailor Moon: Ay SavaşçısıSailor Moon: Ay Savaşçısı
 Jüpiter Savaşçısı şimşeğe hükmeder. Oldukça iyi dövüşen Jüpiter gerçek hayatta da elinin ağırlığıyla nam salmıştır. Ailesini yıllar önce kaybeden Makoto oldukça delikanlıdır. Yalnızlığın getirisi olarak sert tutumunu koruyan Makoto Kino kızlara karşı korumacıdır.
Sailor Moon: Ay Savaşçısı
Venüs Savaşçısı parlak ışığın ve aşkın savaşçısıdır. Güzelliğiyle büyüleyici görünen Minako V savaşçısı olarak nam salmıştır.

 Dış görünüşü ile bütün savaşçılarda Prenses olduğu izlenimi uyandıran Minako diğerlerinin aksine Luna  tarafından değil onun gibi görevlendirilmiş olan Artemis tarafından bulunmuştur.

Usagi ile bir çok ortak yönü bulunan Minako'da dersler konusunda oldukça isteksizdir. VE Usagi'den çok önce kötülüklerle savaşmaya başlamıştır.
Kızlar savaşlarında oldukça geriye düştükleri dönemde yardımlarına gelen yeni isimler ile yeni bir pencere açılır. 
Sailor Moon: Ay SavaşçısıSailor Moon: Ay Savaşçısı
 Plüton Savaşçısı oldukça gizemlidir. Güzelliği ve durağan bakışları ile zamanın yöneticisi olduğunu vurgular sanki. Bir öğrenci olarak görünse de gizemli yönünden asla ödün verilmeyen bir karakterdir. 

Neptün Savaşçısı okyanusu kontrol edebilen ve geleceği görebilen oldukça yetenekli bir savaşçıdır. Keman çalarak etrafındaki insanları etkileyebilen Neptün yaşça kızlardan daha büyüktür.  
Sailor Moon: Ay Savaşçısı
Uranüs Savaşçısı Havayı kontrol eder. Erkek oğlum bu herhalde diye düşünüp ama neden etek giyiyor ki o zaman diye kafa karışıklığına sebep olan isimlerden ayrıca (: Neptün ile bir elmanın iki yarısı olan Haruka'da hayallerinden vazgeçmek zorunda kalmıştır Neptün gibi. 

Satürn Savaşçısı sessizlik ve yıkım güçlerine sahiptir. Karanlık taraftan iyiliğin yanına çekilmiştir. Bir gezegeni yok edebilme gücüne sahip olan Hotaru sessizlik savaşçısı olarakta tanınır.    
Sailor Moon: Ay SavaşçısıSailor Moon: Ay Savaşçısı
 Mamoru... Smokinli Şovalye olarak da bilinen bu güzide abimiz çocukluktan çizgi adamlara aşık olma nedenlerimiz arasındadır. Sağa sola attığı gül ile kalbimizde derin yaralar bırakan bu abimiz ^^ smokin ne onu bilmeden bizi smokin manyağı yapmış devamında richard gere fanı olmamıza neden olmuştur. (ben de oldu)
Sailor Moon: Ay Savaşçısı
Usagi'den yaşça büyük olan Mamoru onun saldırılarından kurtulamaz. Çocuk yaşta anne ve babasını bir kazada kaybeden Mamoru her genç kızın hayalini kurduğu beyaz atlı prens modunda bir abimizdir. Aşkımızdır seviyoruz♥

Aşkını ve savaşçıları korumak onun işidir. Rüyalar sayesinde geçmişini, Endymion olduğunu ve Prenses Serenity ile olan geçmişini hatırlar. Kızların kötü durumdaki kurtarıcısıdır. 
Sailor Moon: Ay SavaşçısıSailor Moon: Ay Savaşçısı
Çocukluğumuz, ilk gençliğimiz...

Sailoor moon bizi etkileyen en eğlenceli hikayelerden biridir tartışmasız. Çok gülüp çok ağladığım her şeyiyle çok sevdiğim, çoooook sevdiğim bir animedir ♥ Mitoloji sevmemin sebebi belkide bu öyküye dayanır. 

Endymion ve Serenity aşkı malum bizim Kaz dağlarında yaşayan bir aşktır. Hikaye de bahsi geçen tanrıçalar ve gezegen savaşçıları ülkemizde oldukça tapınaklara ve sunaklara sahipler malum (: 
Sailor Moon: Ay Savaşçısı
Ben yalandan kimleri görmüştük diye küçük bir tanıtım yaptım. Sizin için 
Ay Savaşçısı 
ne anlam ifade ediyor peki?



Yorumlar

  1. Sailor Moon benim "koca kız" olmama rağmen izlemekten asla bıkmadığım bi anime. Eskiden izlerken hep korkardım, Sailor Moon'u izlerken zevk alamazsam ya bi gün, diye, çocukluğuma damga vuran başlıca öğelerden biri olduğu için, bi gün eskisi gibi zevk alamayacağım fikri hüzünlendirirdi beni. Ama yokmuş öyle bişey :D Her yıl en az iki kez izlerim baştan sona ve filmleri dahil (dönüşümlerini ve rutin savaştıkları sahneleri atlayarak), her izlediğimde de farklı bir yönü dikkatimi çeker. Sanırım bu da karakterlerin ve olayların derin çizildiğine işaret etmekte.

    En sevdiğim karakter Usagi'ydi ve hala öyle. (Ama ilk kez şu anki halimle izlesem Haruka'yı seçerdim :D) Usagi'nin en sevdiğim yanı her zaman çok güçsüz görünse de en zor anlarda hem fiziksel hem de ruhsal açıdan çok güçlü olması. Rubeus onları uzay boşluğuna çıkardığında, onun tüm saldırılarına karşı ayakta kalması, hatırladıkça bile tüylerimi diken diken eder.

    Animede en sevdiğim sezonlar 1, 3 ve 5. sezonlar. En sevdiğim sezon finalleri de gene bu sezonların finalleri. Of 3. sezonun sondan bir önceki bölümü... tamam spoiler olmasın, ama Usagi... Haruka... Hotaru... yo yo ağlamıycam :S Şimdi çok etkilendiğim onlarca sahne geliyo aklıma. Uzatmayayım bari :D


    Bu arada yeni bölümlerinin, mangaya daha sadık olarak yetişkinlere yönelik bir şekilde hazırlanıp 2013 yazında yayınlanacağına dair söylentiler vardı bi ara. Hatta söylenti değildi, onaylanmıştı bu. Ama iptal oldu nedense.

    Gel de başlama gene şimdi en baştan izlemeye :'(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzun ve detaylı yorumun için teşekkürler ^^

      Sil
  2. Bir siteden gördüğüm kadarıyla bir yetkili, 2014 girmeden yetiştirmeye çalışıyoruz yeni bölümleri, demiş. miş miş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylentiler düzenli olarak değişip duruyor ama bu kadarı bile yeterli geliyor bana ^^ O sezon finalleri ne hırpaladı beni yaaa Allahım bak yine aklıma geldi :'(

      Sil
  3. vay be ay savaşçısı (: kesinlikle en beğendiğim animedir sürekli anime izlememe rağmen (:
    usagi kadar sevimli bir anime karakteri daha gelmedi bu anime dünyasına bence (: onun dışında mamoruuuu ahhh mamoruu <3 <3 <3
    okula giderken koşa koşa gelirdik ki tam başlamış sanki bir saat sürerdi usagi (: geçen sene indirdim tüm bölümleri tekrar izledim :D kısaymış meğerse tüm bölümler :D
    canım sıkılınca seyrederim asla silmem (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmleri ile peş peşe izlemesi hala aynı keyfi yaşatıyor ve Mamoru hala mamoru ♥

      Sil
    2. filmleri? o.O hayır inanmıyorum bunu atlamış olamam ay savaşcısının filmleri mi var o.O anime tarzında mı yoksa drama film tarzında mı? :((((((((( noooooooooooo asdfg

      Sil
    3. 3 tane filmi var benim bildiğim anime şeklinde olan :D

      Sil
  4. ben ben ben =) bayılırdım deli gibi izlerdim. En hoşuma giden bölümleri stars oğlanlarının geldiği final sezonudur :D çok çok severim Seiya favorimdir çok severim hala bayılırım :D

    bu arada Sailor Moon sevenlerine müjdeyi verelim. Animenin yapımcıları güncel teknoloji ve anime kaynaklarını kullanarak 2013 yılında animeyi tekrar yayınlayacaklarını açıkladılar.

    Aslında anime yaz aylarında başlaması planlanıyordu. ama yapımcılar animenin 2013 sonuna yetişmesi için uğraştıklarını açıkladılar. mayıs ayında özel bir japon kanalında sailor moon un yayınlanacağı açıklanmıştı. bitişi 6 aylık süreye denk geliyordu. animenin fanları yaz aylarından ümidini kesmişti zaten.

    yani sözün özü yapımcılar yeni sailor moon hakkında ser veriyor sır vermiyor. ben heyecanla beklemedeyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haydi bakalım (: 2013 2014 sezonu olur devamında olur biraz sıkarsak çoluk çocuk yeniden izleriz dshvsadklfjhfjav

      Sil
  5. ahh ay savaşçısıı :)) hala bazen açıp bir iki bölüm izliyorum o derece severim bu seriyi :) söylenebilecek her şeyi söylemişsin zaten başka yorumum yok ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında pek bir şey söylemedim öyle bir geçmişimiz var ki bu animeyle ne dersem diyeyim yetersiz kalacaktı bende sessiz kaldım ;)

      Sil
  6. Nasıl da özlediğimi farketmişim ay savaşçısını eskilere götürdü beni :))

    YanıtlaSil
  7. severdim bu animyei ama oyle ahim sahim yerlere yikildim, ay geri ozledim, ay nasilda mikemmeldi yiiiiaaaaa olamiyorum. acikcasi genel bir anime ilgisizliginden de kaynaklaniyor olabilir bu durumum bilemedim.

    ama ellerine saglik hanim, guzel bir nostalji yasattin bize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anime ilgisizliği diye tespit koymak haksızlık gibi sanki zira Kore müzik piyasasında nerede mangadan fırlamış delikanlı var hepsine göz kırpıyosun :P

      Sil
  8. selam ya ben sadece 2 sezon izleyebildim bana diğer sezonları izleyebileceğim bi yer söyleyebilir misiniz???

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 sezon toplamda kaç bölüm bilemiyorum ama birde buraya bak istersen..200 küsür bölüm var sonuçta..
      http://www.turkanime.tv/anime-seri/Sailor-Moon

      Sil
  9. ahh çok güzel yazı helede usaginin hakkında edindiğin bilgiler kopmalık admin. ahh smokinli şövalye gerçkten aşık olduğumuz insan halende öyle şimd bile bölümlerini izliyorum hatta kidzanimez de 21:30 da veriyorlar çok güzel yazı trt de çok verirlerdi okuldan gelir gelmez izlerdim ..ahh ne günlerdii yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniden anımsayıp gülümsememi sağladı yorumun çok teşekkür ederim :3

      Bu bilgi çok iyi oldu ;)

      Sil
    2. rica ederim admin böyle güzel animenin olması çocukluüumuzun çizgi filmi oldu. :)

      Sil
  10. arkadaşlar ben sadece r ve s filmlerini biliyorum 3. filmide söylermisiniz lütfen?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sailormoon Super S: The Fabulous 9 Get Together! Miracle in the Black Dream Hole isimli bir film daha var

      Sil
  11. smokinli şövalye ay savaşçısı çok güzel ikili ama neden son bölümlere doğru gitti ? geri geldi mi sonra cevaplarsanız sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet filmlerde yeniden mamoruyu göörüyoruz

      Sil
  12. Şimdi Winx Club, W.I.T.C.H., Monster High, Melekler Okulu gibi bir sürü bu tarz hatta biraz da Sailor Moon'un çakması sayılabilecek yapım var ama hiç biri bir Ay Savaşçısı etmiyor. Neyseki bunu farkeden sadece biz değiliz 21:30'da Kidz TV, Animez kuşağında Ay Savaşçısını veriyor. Buna ek olarak Naruto, Bleach da var fakat Türkçe alt yazılı. Keşke Kidz TV, Heidi ve Arı Maya gibi Ay Savaşçısını da Türkçe seslendirmeli olarak gündüzleri verseydi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar