Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

The King Of Dramas

King Of Dramas
The King Of  Dramas dizi içinde dizi çeken yapımlardan. Baş rollerinde Daniel'in iki kankasını barındıran yapım ne çekiyoruz bir görün demek için ekranlarda yer bulmuş sanki. 

Drama Kralı lakabıyla sektöre kök söktüren Antony Kim son çalışmasının final bölümünü yetiştirmek için bir motorlu kuryeyle anlaşır. Zamanında yetiştirmesi karşılığında büyük paralar teklif ettiği adamın peşinden senaristle yola koyulur. 
The King Of Dramas
Bir kaza geçiren kurye kaldırıldığı hastanede ölür, dizi muhteşem bir sonla zirvede final yapar. Antony Kim yaptığı hatayı elindeki her şeyi kaybederek öder.  

Yıllar sonra yeniden sektörde yer bulma fırsatı karşısına geldiğinde bunu kaçırmaz. Yıllar önce kendisi gibi hayallerine veda eden senarist yardımcısı kız ile yeni bir yola başlar.
The King Of Dramas
 Lee Go Eun yıllar önce hayallerini yıkıp annesinin yanında çalışmasına vesile olan yapımcı ile karşılaştığında başından defeder. Ancak hayalleri bir köşede kıvranırken kendisine gelmeye devam eden adama daha fazla hayır diyemez. Yıllardır çalışmakta olduğu hikayesine bir şans tanır. 
King Of DramasKing Of Dramas
Kang Hyun Min para için sektörün her sunduğu fırsattan faydalanmaya çalışan bir ünlüdür.  Karşısına büyük bir teklifle yıllar önce iflas eden bir yapımcı olarak çıkan Antony Kim'in teklifini reddedemeside sunduğu bol sıfırlı fiyattır.

Japon istilası dönemini anlatan bir dizi için bir araya gelecek ekibi Antony Kim'in geçmişi rahat bırakmayacaktır. Dizi ekibi sürekli dertlerle uğraşmak zorundayken Senaristimizin kapısı da sık sık oyuncuları tarafından çalınır. 
King Of Dramas
Senaryoya kendi kafalarına göre müdahil olmak isteyen oyuncular ve yapımcılardan ilk bebeğini korumaya çalışan senarist sonuna kadar istediği yapmayı başarabilecek midir? 

İzlerken keyif almaktan çok uzakta kaldığım bir yapım oldu The King Of Dramas Siwon'un zapt edemediği mimiklerini sunması içinde çekilmiş olabilir.  Ziraa bir saniye bile durmadan sürekli o sevimli yüzünü şekilden şekile sokup durdu. Dizi izlemek için bir neden sayılabilir ama tumblr daha tercih edilebilir bu konuda ;) 
King Of Dramas
Dizinin önemli kırılma noktalarından olan bölüm yetiştirme çılgınlığı ise oldukça saçma. Dünyanın hiçbir yerinde bir yapımcı buna izin vermez, çünkü elinde patlayacağını bilir. Sahne için en basit ışık sisteminin ve kamera kurulumunun 1 saat sürdüğü bir dünyada sen dizinin yayınlanacağı saatte bölüm ver, iki dakika da kurgusu tamamlansın. Yok canım yemezler o kısmı :D 

Kurguyu o iki dakikaya sığdırsan render ederken geçen zamana ne olacak? Ayrıca yönetmenin kurgudan, sahneden bir haber gösterilmesi de dizinin başka acizliği.
King Of Dramas
Özellikle sektöründen büyük para kazanan Koreli yönetmenlerin reklam ve klip çekimlerinde bile storyboard kullandığını bilmeyen mi var. Dizi gereği bizim yönetmen sadece "Cut!" diye dolaştı. Yazıktır, günahtır. Yönetmen o ekipte herkesin nefes alışından haberdar olan kişidir. 

Neyse bu diziyi görmezden gelip gidin Siwon izleyin bence (: Öptüm
King Of Dramas






Yorumlar

  1. İtiraf etmek gerekirse ben bu diziyi Siwon var diye izledim. Çok güldürdü :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siwon'dan başka izlenebilecek bişey yoktu zaten (:

      Sil
  2. ben ilk izlediğim de siwon neyin kafası demiştim ama Oska'ya eş değer sevmeye başladım çok hoşuma gitti. Ayrıca hayatımda ilk defa bir dizide esas kızın saçı uykudan kalkınca bile çok güzeldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın milletinin saçı uyurken bozulmaz nasıl daha önce fark etmedin ki sen sdghjdgsh

      Sil
  3. Siwon parmagini oynatsa izlerim kafasinda biri olarak, diziyi sadece onun icin izledim. inanilmaz anlamsiz, hadi bakam salla paca bir sey yapalim da dizi olsun havasinda cekilmis bir dizi. klasik koreli zengini/guclusu/paralisi acimasizligi her dizide oldugu gibi burada da vardi. Eger gercekten bir seey o diziyi kurtarmissa o da Siwon'un karakterinin muhtesem sirinlikteki salakligiydi...

    Siwon un gifleri cok ise yariyor iletisimde :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siwi her derde deva canım :D Ancak o bile dizi için yeterli olmamış sanki, insan daha çok sahne koyar cıkcıkcık >.<

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar