Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Perfect Blue

Perfect Blue
Mima Kirigoe  CHAM! grubunun üyesidir. Kariyerinde ani bir değişime gidilir ve artık idol olmak yerine oyuncu olmak için çalışması gerekir. Bir idole göre daha prestijli olan oyunculuk seçimi hayranlarından bazılarını rahatsız etse de Mima elinden geleni yaparak bu yolda ilerlemeyi ister. 

Gruptan ayrıldığını açıkladıktan sonra geçen sürede bir fax alır, 'hain' yazısının döşendiği kağıdı rahatsız edici bulsa da bu yolunda gitmesini engellemez. Menajerleri tarafından sürekli desteklenen ve kariyerine yön verilen Mima, oyunculuk kariyerinde ki ilk dizisinde daha fazla yer tutabilmek için ödün vermeye başladığında kendisi ile çelişkiye düşer. 
Perfect Blue
Me-Mania
Takıntılı bir hayranı olan Me-Mania lakaplı adamında verdiği huzursuzluk ve etrafında olan olaylar yüzünden psikolojik sıkıntılar yaşamaya başlar. Oynadığı karakter gibi gerçeklikle hayal arasında sıkışıp kalan Mima düştüğü kara delikten kurtulabilecek midir? 
Perfect Blue
Mima
1997 yapımı olan anime gerilim ve gizemin çok iyi harmanlandığı bir star dünyası yaklaşımı. Psikolojik çözümleme peşinde koşan seyirciye çok fazla labirent sunarak doyumu çok iyi sağlıyor.   Çizimler biraz hantal kalsa da hikayeni güzelliği sizi çiviliyor ekran karşısına. 
Perfect Blue
Yoshikazu Takeuchi'nin aynı isimli romanından uyarlanan 
filmin yönetmen koltuğunda Satoshi Kon var. 

Ayrıca film; 
Fant-Asia Film Festival'inde "En İyi Asya Filmi"(97), 
Fantasporto'da "En İyi Animasyon Film" (98) ,
B-Movie Film Festival'inde "En İyi Uzun Metrajlı Anime Film" (2000) 
ödüllerini kazanmıştır.


Keyifle izleyeceğinizi düşündüğüm bir animedir, tavsiyedir efendim.



Yorumlar

  1. Bugün twitterda linkini görünce şaşırdım, ben de geçenlerde bu anime hakkında yazmıştım ama bu yazıdan haberim yoktu. Misilleme yapar gibi olmuş hoşlanmam öyle şeylerden, yanlış anlaşılmasın. Bu kadar yakın zamanda yazdığını görsem yazmazdım kesinlikle. Haberin olsun diye uğrayayım dedim.

    Film de güzel, izlesin bu yorumu okuyanlar:) Hadi bye.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar