Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Çok Özel Bir Belgesel: Koreli Ayla

Belgesel: Koreli Ayla


Kore savaşında ormanda bulduğu kızı askeri birliğe getirerek 13 ay babalık yapan Süleyman Dilbirliği ve Ayla adını taktığı küçük kızın yeniden kavuşma hikâyesini anlatan bir belgesel; Koreli Ayla (Ayla, My Korean Daughter)

Belgesel: Koreli Ayla
60 yıl geçtikten sonra aklından çıkmayan kızına kavuşma hayali kuran Süleyman amca nihayet ona kavuşabileceği haberini umuyordu. Elindeki fotoğraflarla küçük kızın peşine düşen ekip sonunda Ayla’sına kavuşturuyor birbirini özleyen iki yüreği.

Kore Başkonsolosluğu'ndaki savaşın 60. yıl resepsiyonunda bir görevliye gidip yüreğindeki derdi paylaşınca mutlu sona bir adım daha yaklaşıyorlar.  

Kore’ye giden Türk askerlerinin kurduğu Ankara okulunda Türkçe öğrenen birkaç çocuğun arasında bulunan Ayla’nın bulunma hikâyesi şöyle:
Köylerden geçerek ilerleyen Süleyman Astsubay'ın birliği ormanlık alanda soğuktan donmak üzere olan yarı çıplak küçük bir kız çocuğuyla karşılaştı. Anne ve babası öldürülmüştü. Süleyman Astsubay 5 yaşındaki kızı aldı, bölüğe götürüp önce bir güzel temizleyip doyurdu. Yüzü ay gibi parladığı için de bölük "Ayla" ismini verdi küçük kıza. Ayla, kısa zamanda birliğin maskotu, askerlerin memleketlerinde bıraktıkları evlatları oldu.


Belgesel: Koreli Ayla
Buluşma anları, aynı dili konuşamasalar da yüreklerin bir olması durumu oldukça dramatik ve etkileyici. Ayla'nın gösterdiği saygı ve minnet sözlerle anlatılmayacak kadar yürekten.
,,







Yorumlar

  1. çox maraqlı proqram imiş. Koreyalı qadın adını ayla olaraq xatırlayır bəs?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın birçok şeyi unutmuş ama kendisini kurtaran askerleri hatırlıyor. İsimlerini ya da başka bir bilgi hatırlayamadığı, elinde bir fotoğraf ve benzer eşya olmadığı için adamı bulamıyor

      Sil
  2. Burayı daha önceden keşf etmeliydim

    YanıtlaSil
  3. Burayı daha önceden keşf etmeliydim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar