Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

70 Yıllık Acı: Hiroşima


Hiroşima kentine atom bombası atılmasının 70.yıldönümü hüzünle anıldı. Hiroşima Barış Parkı'nda yapılan törende Başbakan Şinzo Abe kimyasal silahların kullanılmaması için yaptıkları çabaların yeteri kadar değer görmemesine rağmen bu uğurda çalışmaya devam edeceklerini ve Dünya'yı bu silahlardan kurtarmak için ellerinden geleni yapmaya devam edeceklerini söyledi.

 Daha sonra ölenlerin anısına Motoyasu Nehri'ne fenerler bırakıldı. Daha mutlu bir dünya hayaliyle barışın simgesi güvercinlerin uçurulmasıyla tören sona erdi.

 Hiroşima ve Nagasaki kentlerin peş peşe atılan atom bombalarıyla yok olurken İkinci Dünya Savaşın sona erdi. Ancak atom bombası Hiroşima'da 140 bin kişinin ölümüne neden oldu. 6 Ağustos 1945'te  yapılan bu saldırı insanlık tarihinin en karanlık günlerinden biri olarak sonsuza kadar anılmaya devam edecek.


Yorumlar

  1. İlkokuldayken bir belgesel izlemiştik bunun hakkında. Nasıl üzüldüğümü hala hatırlarım. Onca insan, onca çocuk, onca gelecek... Hepsi saniyeler içinde kül olup gitmiş. Yazık deyip geçmesi bile zor. Kelimeler onca insan için kifayesiz kalıyor. Hadi o bombadan ölenler öldü. Peki ya geride kalanlar?
    O radyasyon kim bilir daha kaç canı yakacak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılan töreni izlerken yaşanan acıyı bir kere daha gördüm. İnsanların tek dilekleri bundan sonra benzer olaylar yaşanmasındı. Ne bir kin ne nefret vardı. Ki ve nefretle acıyı tazelemekten başka br şey yapamayacaklarını anlayacak kadar ilerlemişler.

      Sil
  2. Dünyanın en etkili kısa hikayesini yazıyorum:
    Birisi hastahanede gözlerini açmış ve "ne oldu, neredeyim?" diye sormuş. Hemşire demiş: "1 hafta önce Hiroşima saldırısındaydınız. Merak etmeyin sadece dinlenmeniz gerekiyor. Şimdi nagasakidesiniz". Gerçek şu ki, Hiroşima'dan 1 hafta sonra Nagasaki saldırıya uğramış...(&)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acının ikinci adresidir Nagasaki. Hikaye etkili ancak tarih hatalı. Amerikalılar tarafından yapılan Nagasaki saldırısı Hiroşima'dan tam 3 gün sonra 9 Ağustos tarihinde oldu. Hiroşimaya yapılan saldırıdan 1,5 kat daha etkili olan Fat Man isimli atom bombasıyla yapıldı.

      Sil
    2. 3 gün ha? Vaay çok kötüüüüü:((((((

      Sil
    3. Savaşın yönünü değiştirmek için bir ülkeyi yok etme planı kısaca. Etkili ama insanlıkdışı

      Sil
    4. Gayet etkili...:(

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar