Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Hwayugi / A Korean Odyssey

Hwayugi / A Korean Odyssey

Cennetten  kovulmuş Ma Wang, cezalandırılmak için bir yere kapatılan Song O Gong ve bu iki ilahi  güçle yolları kesişen, insanüstü varlıkları görebilen Jin Sun Mi bir araya gelerek kendileri için bir çıkış yolu aramaktadırlar. (Spoiler vermeden yazmaya çalışınca bambaşka bir hale dönüşüyor dizi)
Hwayugi / A Korean Odyssey

Ma wang idollerin ışıklarından,topladıkları enerjilerden, faydalanan ve kötü ruhları yok edip puan toplayarak yeniden tanrı katına çıkmaya çalışan biridir. En büyük yardımcıları P.k ve ji Young'tur. Bu ikili çoğu zaman belaya da sebep olur. 

O Gong, kendisini hapsedildiği yerden kurtaran küçük kıza kendisini koruma sözü verir ancak kurtarılınca onun hafızasını siler ve yeni bir döngü oluşmasına neden olur.
Hwayugi / A Korean Odyssey

Nereden fırlayacağı belli olmayan ruhlar, hayvansal özellikler taşıyan tanrılar, gülmeyle korkmarası geçişen dakikalar ve bir sonraki bölüm için sabırsızlıkla bekleyen seyirciler...

Her bölüm şirinlik sınırlarını zorlayan Lee Hong Ki, bir bölümde olsa güzelliğiyle esip gürleyen Jang Geun Seok, buz prensinin gizemli hikayesi ve daha niceleri. 
Hwayugi / A Korean Odyssey


Gizemli, fantastik bir dizi önerisi istiyorsanız alın size bir efsane daha. Kadro, hikaye, bölümden bölüme yenilenen barılı heyecan artışı ne ararsanız bu dizide var. Elbette çok güzel bir Türkçe ile izlememizi sağlayan çevirmen arkadaşlar; @Fatimaminah ve @homosapiens 'e teşekkürler ;)



Kısa Bir Bilgi: 
Bir Çin romanı olan "Journey to the West"in günümüz uyarlamasıdır. Aslı Ming Hanedanlığı döneminde yayımlanmıştır. Çin edebiyatının en önemli eserlerindendir. 






Yorumlar

Popüler Yayınlar