Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

K-pop, Fanlık ve Türkiye Üzerindeki İzlenimi


Bir süredir dikkatimi çeken, garipsemeye başladığım; okuyup sinirlendiğim, uzun süredir itişip kapışmalarını gördüğüm gençler son olarak televizyon ve gazetelerde 'Kötü yola sürüklenen Z kuşağı' olarak da lanse edilince bir bozulmadım değil. Üstelik bu yorumlamayı yapan sözde gazeteciler maalesef oturmak için kullanmaları gereken yağ dokusuyla; bir topluluğu, kültürü ve insanlığı rahatça yargılayacak kadar da rahat ve cesurlar.

Kadın kıyafeti giyen, makyaj yapan, eşcinselliği sıradanlanlaştırmakla(!) suçlanan Hallyu dalgası, izlenen 2-3 kliple rahatça yaftalandıktan sonra, İnternet ortamında normalde asla kuramayacağı cümleleri rahatça savuran kızlarımızı bu dalganın eşliğinde bir dini ayinin ortasındaymış ve her an garip yollara savrulabilirmiş gibi yerleştiriyorlar yazılarına. 

Yeni nesil için bu kavramın ortasına Kpop ya da Uzak Doğu'nun konması ve böylesi saldırgan tabirler kullanılmasının saçmalığı için ne diyeceğimi bilemiyorum. Zira bu her dönemde başka bir şekilde ortaya çıkan ve şekil değiştiren bir kavramdır. Ben ergenken ülke Blue, Backstreet Boys, Spice Girls ile çalkalanırdı sonra diğerleri yerini aldı, sanal alem dünyanın her köşesine ulaşmayı sağlayınca da Kore hızlı bir çıkışla dalga dalga bütün dünyaya yayıldı. 

Güzellik algısı yüzünden yerden yere vurulan bu, çıkarları dışında Kardeş bile diyemedikleri, ülkenin çalışma azminden asla bahsetmediler. 30 yılda basamakları hızla nasıl çıkıp teknoloji devi olduklarını çözümleyip gençlere örnek göstermek yerine sadece tü, kaka demeyi seçtiler. Bir kültürü sadece pop olgusu üzerinden yerden yere vurmak kolay geldi. Sistemin dayattıklarına bir şekilde karşı çıkıp zevklerini, düşüncelerini, HAYATLARINI yaşamaya çalışan çocuklara sürüklenen (!) demek kolay geldi. 


Benim Sıkıntıma gelince;

İster sanane deyin ister hak verin...


Ben Antalya'da yaşıyorum bilenler bilir. Gittiğim kafelerin duvarları, yemek yediğim restoranlardaki masalar, sınava girdiğim okulda ki sıralar, tuvalet kapıları...


Bu yerlerin hepsinde ama hepsinde kpop gruplarının ismini görmek cidden can sıkıcı. Fan olmak bu değil; sanal alemde birbirinize sallamak hele hiç değil.

Bir grubu sevmeyip onun hakkında olumsuz konuşana saldırmak sizi iyi bir fan yapmaz, bir grup üyesini sevmediğini söyleyen birini spam yapmak da öyle. 

Onun adına yıldız almak saçma geliyor mesela bana, ne bileyim  İskoçya'dan arazi almak da çok "Kıroyum ama para bende" görseli gibi...

Grubunuz için Tema'ya 500 ağaç diktirin mesela, kocaman bir orman olup ömürlük kalsın pozitif enerjiniz ya da bir barınakta bekleyen canlara yem alın, sessizlerin canı olun sessizce. Bir köy okuluna müzik sınıfı olsun idolünüz, küçük yüreklere müzik aşılasın ya da...

Yüreğe dokunsun sevginiz, sıcacık bir el olsun, yüzleri gülümsetsin, umut olsun (:



Bunu söylüyorum çünkü içime dert oldu, 
Bunu söylüyorum çünkü yapılabildiğini gördüm,
Bunu söylüyorum çünkü bana düşmese de söylemek zorunda hissediyorum.





Yorumlar

  1. Çok güzel söylemişsin. Fan olmayı beceremeyen kendi kendilerini dibe çekenler bir yanda, yıllardır Kpop KDrama izleyenleri iki sahne iki kliple eleştirip çok birşey biliyormuş havalarında ağzını açıp amaçsızca konuşanlar bir yanda. Sanırım bende biraz ser söyledim ama duygularıma tercüman olmuş bir yazı olmuş, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimizden geçenleri tam söylesem daha neler çıkar da bir anlık içimde tutamadıklarım bunlar.

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar