Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Çocuk Geliyor Gwangju'da Olanlara Tanık Olmaya Hazırlanın



Gwangju Ticaret Odası’nda ölülerin kayıtlarını tutan Donğho, yakın arkadaşının ölüsünü bulmak için peşinden geldiği bu yerde, protestocu insanlara yardım etmektedir. Sıkıyönetim ilan eden askerlerin müdahalesi başlamak üzeredir. Yapılan bütün uyarılara karşı Donğho o gece binada kalır.

Farklı kişiler üzerinden Mayıs 1980 döneminde Gwangju'da yaşanan olayların anlatıldığı kitap  Han Kang'ın Türkçeye çevrilen ikinci kitabı. İlk kitabıyla büyük yankı uyandıran yazar geçmişimiz ortak acılarından birini anlattığı  kitapta sizi olaylara şahit olmaya ve yürek yakan bu geçmişi unutan insanlığı bir kez daha tanıklığa zorunlu kılıyor.

April Yayıncılık tarafından yayımlanan kitabın çevirisi Göksel Türközü tarafından yapılmış. 

Bir solukta okuduğum kitap; uzaktan bakıldığında bile karın ağrıtan bu sürece ne kadar yakın olduğumuzu; yanan, yakılan gençliğimizi; gözyaşı hala dinmeyen dinmeyecek annelerimizi , toprağın altında yatan onlarca fidanla yaktı içimi.

Mutlaka okunması gerek diye düşündüğüm kitaplardan.



 Blogda yer alan diğer Uzak Doğu Edebiyat İncelemeleri


Badem yorumu okumak için tıktık
Başka Topraklarda Rüzgar Sert Eser yorumu okumak için tıktık
Şair yorumu okumak için tıktık
Çocuk Geliyor yorumu okumak için tıktık
Beyaz Kitap yorumu okumak için tıktık
Bitkilerin Özel Hayatı yorumu okumak için tıktık


Yorumlar

  1. Bu yazarın Vejetaryen kitabını elime almıştım bir kitapçıda. O zamanlar tam olarak neyini beğenmediğimi hatırlamıyorum bile. Belki de tekrar bir şans verip bakmalıyım yazarın kitaplarına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen cinsellik içeren bölümler rahatsız etti seni. Beni de düşündürdü ilk başta ancak sert dili ile şiirselliği arasında kaldım. Kadın kazandı, cinselliği kullandığı nokta kabul edebileceğim bir yerdeydi :)

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar