Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Parazit Konusu | Oyuncuları | Yorumu (Blogları Canlandırma Projesi Kasım Ayı )

Parazit

Orijinal İsmi: Gisaengchoong
Vizyon Tarihi: 14 Şubat 2019
Süre: 131dk
Tür: Aile, Dram, Gerilim, Komedi
Yönetmen: Bong Joon Ho
Senarist: Bong Joon Ho
Yapımı: 2019 - Güney Kore

 _____Oyuncu Kadrosu:______________

parazit




_____Konusu:______________________

Seul'ün fakir sokaklarındaki evlerinde sarhoşların bile küçümsediği bir hayat süren Kim ailesi yaşamlarını sürdürebilmek için bedava ulaşabildikleri her şeyi kullanıp kutu paketleyerek geçirirler. Böceklerle iç içe yaşadıkları bodrum katında ilaçlamayı bedavaya getirmek için belediyenin ilaçlama yaptığı sırada pencereleri kapatmayan ailenin kaderini oğulları Ki Woo'nun arkadaşından gelen öneri değiştirir. 

Parazit

Yurt dışı eğitimi için kendi işini öneren arkadaşı sayesinde üniversite mezunu gibi davranarak İngilizce ders vermek için Park ailesinin evine giden Ki Woo, iki dünya arasındaki sihirli kapıdan geçtikten sonra ailesini de bu eve sokmak için fırsat kollar. Park ailesinin sorunlu küçük oğlu için bir resim hocası arandığını duyunca önce kardeşini allayıp pazarlar ardından aile yavaş yavaş aile içine sızmaya devam eder. 

Parazit

 Park Ailesi paranın sağladığı bütün nimetlere sahip, dört kişilik bir ailedir; Etrafta olup bitenden bihaber bir anne, üzerindeki ilginin eksilmesinden kardeşini sorumlu tutan ergen, her istediği yapılan küçük veliaht ve işlerinin peşinde koşturan bir baba... 

Parazit

_____Yorumum:____________________


İki ailenin aynı evde yaşamasıyla filmin eleştiri noktalarını daha da vurguladığı yapımda parayla gelen yalnızlığı, aile kavramını boş kabuk hale getiren modernliği, yaşamak için insanın verdiği ödünleri gözler önüne seriyor. 


Parazit

Birçok ödülü toplayan Parazit keskin söylemleri olan özel bir yapım. Başarılı oyunculukları yanı sıra, sanat ekibinin ve yönetmenin emekleriyle ortaya çıkan sonuç muazzam. Film Kore Film endüstrisi için büyük bir ateşleyici olacak gibi görünüyor. 



 _____Tanıtım Videosu:_______________








Yorumlar

  1. Ben henüz izlemedim ama "aile kavramını boş bir kabuk haline getiren modernlik" cümlesiyle çok güzel özetlemişsin konusunu. Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. bu yönetmenin hiçbir filmini kaçırmıyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Sinemaya gitmedim ama internete düşer düşmez izlemiştim. Çünkü sosyal bilimci olmanın da vesilesiyle her yandan parazit övgüsüne maruz kalmıştım :D izledikten sonra birkaç analiz yazısı falan da okumuştum görmediklerimi öğrenmek için. Misal yağmur yağdığı gece uzuun bir merdivenden inme sahneleri var:Seyirciye ne kadaaar aşağıda olduklarını hissettirmek için.
    Filmi izlerken garibanlıkları yüreğimi dağlamıştı. O tuvalette wifi çekmeye çalışmaları, su bastığındaki halleri.... Aah Ah, gene hüzünlendim. Aileye ilk sinirlendigim yer de Park Seo Joon'cuğumun kızını çalması oldu 🙄 Bu arada yönetmenin ödül alırkenki halleri çok şeker 🍬
    Yazı için teşekkürler 🌻💕 emeğine sağlık 🎉

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetmen her detayı en ince detayına kadar işleyen, metafor olgusuna hakimiyetiyle tanınıyor. Sinema dünyasının ihtiyacı olan yönetmenlerden

      Sil
  4. Ben filmi Netflix'e gelince izledim ve çok beğendim. Uzak Doğu filmlerini sevmeyen biri bile kolaylıkla izleyebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınıfsal sıkıntılar çok evrensel bir durum, söylediğin gibi herkese hitap eden güzel bir film.

      Sil
  5. yönetmenin bütün filmleri çok ilginç bu filmi de ödül alacağı zaman etkinlik için izlemiştim gerçekten arka planda verdiği mesajlarla beraber değerlendirilince çok derin bir film :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi izlemek ayrı keyif arka plan arka keyif alıyorsun <3

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar