Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Gabi / Russian Coffee

Gabi / Russian Coffee
Joseon Hanedanlığı 26. kralı olan Kral Go jong tahta iken ülkesi Japonya saldırısına uğramış ve kral sarayı terk etmek zorunda kalmıştır. Ülkeye kahvenin yeni yeni girmeye başladığı 19. yüzyılın sonlarında Kral'ın kahve düşkünlüğü dikkatlerden kaçmaz. 

Çocukluktan beri bir arada yaşan Ilyiç ve Tanya Rusya'da kahve stoklarını ellerinde bulundurup bu kahveleri daha pahalıya satarak gücü ellerinde tutmaktadırlar. Rus ordusu tarafından aranan ikili yakalandıklarında kurşuna dizilecekken Japonlar tarafından kurtarılır. 
Sevdiğinin hayatta kalması için her şeyden vazgeçmiş iki insan olarak Japon kuklalığını kabul ederek Joseon'a geri dönerler.
Gabi / Russian Coffee
Ilyiç Japon subayı olarak ülkenin yeniden ayaklanmasına engel olurken Tanya kahve sevgisi bilinen Kral'a yaklaşarak onu zehirleyecektir. Kahve tutkusundan yola çıkılan planın adı Gabi / Rus Kahvesi olur. 

Peki kahve bir ülkenin kuruluşu ya da yıkılışında ne kadar rol oynayabilecektir?
Gabi / Russian Coffee Gabi / Russian Coffee
Başrollerinde Jo Jin Mo ve  Kim So Yeon'un rol aldıkları film Rus, Japon ve Joseon'u içinde barındırırken ince çizgilerde gezinmiş siyasi göndermeleri pek üstelemese de hikayenin istediğini söylemeden geçmemiş bir yapım. 

Hırsızlık yapılan sahnelerde (tren sahneleri) fazla yapay görüntüler dışında ki çoğu kareye bayıldım. Bütün film burnumdan uzaklaşmadı kahve kokusu. 
Gabi / Russian Coffee Gabi / Russian Coffee
Kore'ye ilk kahvenin Rus diyarından girdiğini duymak ilginç olsa da düşününce mantıklı. Japonya'ya verilmek istenmeyen topraklar için ayakta duracak bir Joseon toprağı uğruna yapılacak müttefiklik mantıklı. 

Hatalarının telafisi, geçmişin baskısı, doğru bilinen yanlışların aklanması sürecinin işlenmesi babında oldukça iyi işlenmiş hoşuma giden minik detayları barındıran film ayrıca Koreli oyuncuların parlamalarıyla da hoşuma gitti. Karşısında oyuncu olmayan onca Rus adama laf edebilirim aslında ama bahsettiğimiz adam Jin Mo arkadaş. "Gözleriyle oynayan oyuncu gibisi var mı??" dedirtiyor resmen. 
Gabi / Russian Coffee Gabi / Russian Coffee
Öyleyse ne diyoruz?? Koreli ilk kadın barista olan Tanya'nın peşinden ağır ama iyi işlenmiş bir kahve yolculuğuna var mısınız? 

Film benden 7/10 aldı  (: 




Yorumlar

  1. joo jin mo ve kim so yeon için izlemiştim bu filmi şu an sonunda joseona noldu hatırlamasam da joo jin monun bakışlarını çok iyi hatırlıyorum :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kahve sevdalısı adam ülkeyi kurtardı merak etme canım ;)

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar