Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Korea Tek Yürek: As One

Korea Tek Yürek: As One
2012 yapımı enfes bir film tanıtımı ile karşınızdayım. 
As One Güney ve Kuzey'in Dünyadaki bölünmüş tek ülke Kore'nin dramatik hikayesini anlatıyor.
Korea Tek Yürek: As One 
Birleşme haberlerinin halk üzerindeki etkisini ölçmek mahiyetindeki denemelerinden 
biri olarak masa tenisi şampiyonasında Kuzey ve Güney bir araya getirilerek içlerindeki en güçlü oyuncularla bir takım oluşturulur. 

Kore'nin çocukları aynı anavatana sahip olmalarına rağmen
ötekileştirdiği ve sadece olmayan  bir paralelle ayrıldığı kardeşini kabullenme sürecinde zorlanır. Film bu süreci işleyen güzel örneklerden. 
Korea Tek Yürek: As One
 1991 Masa tenisi şampiyonası için Japonya'nın Chiba kentine gidecek kafile son anda iki hükümetin anlaşması sonucu yeniden şekillenir. Oyuncuların karşı çıkmaları takımdan çıkarılma tehdidi ile geri püskürtülür. Daha önce rakip olarak karşılaştıkları insanlarla aynı takımın bir parçası olma fikrine alışamadan aynı otobüse binip kalacakları otele varır Birleşik Kore takımı. 
Korea Tek Yürek: As OneKorea Tek Yürek: As One
 Gurur kelimesi için adam öldürmekten bahseden Kuzey yakınlaşmak için kişisel hakları görmezden gelen Güney'e tahammül edebilecek halde değildir. Bu nedenle bir çok tartışma çıkar. Askeri nizam sadece başarmak için kodlanmış Kuzey ile eğlence düşkünü Güney arasındaki derin uçurum takımın yakınlaşmasını oldukça imkansız hale getirir. Ancak arkalarında yürekten birleşme umudu gösteren halkın duruşu birbirlerine katlanıp başarmak için ortak çalışmalarına neden olacaktır. 
Korea Tek Yürek: As One
 Gelen başarılar ve bir arada geçirilen zaman insanları birbirlerine yaklaştırır. Faklılık giderek yok olmaya başlar. Kavga yerine yeşeren aşk ve arkadaşlıklar iki grubun tek yürek olmasını sağlayacaktır.
Korea Tek Yürek: As OneKorea Tek Yürek: As One
      Filmde aşka yelken açan iki oyuncu.         Bu da o zamanlar çekilmiş yan yana bir kare
Yaşanmış bir hikaye olması filmi izlerken aslında Kore'nin ne kadar aciz bir toplum olduğunu da gösteriyor. 2 farklı siyasi görüşün ele geçirdiği topraklarda hala onların görüşleri yüzünden birleşemeyen kardeşlerin hikayesi acıklı.

Film boyunca hayranlıkla izledim Ha Ji won ve Duna Bae ikilisini. Beklemediğim bir uyumla oldukça iyi bir etkileşim sergilediler. Ji won'un azimli ve hırçın hallerine başka bir pencereden soğuk ve emin görüntüsüyle yaklaşan Du Na Bae gerçekten çok etkileyiciydi.
Korea Tek Yürek: As OneKorea Tek Yürek: As One
Li Bun Hui ve Hyun Jung Hwa                                 Ha Ji won ve Duna Bae
Yaşanmış bir hikayenin omuzlarında ki ağırlığını oldukça iyi kaldıran bu iki yetenekli bayan konunun  ve verilmek istenen mesajın da önüne geçmekten imtina ile kaçınmışlar. 

Aynı dönemde yer aldığı The King 2 hearts dizisinde bir Kuzeyliyi canlandıran Ha Ji won Kore dilini çok bilen(!) insanlar tarafından yeteneksizlikle suçlanmıştı. Burada aynı yeteneksizliği (!) Busan aksanı ile gösteriyor. Kuzey aksanı işini ise diğer oyuncu arkadaşlarına bırakmış. Bakalım çok bilgili arkadaşlar bu defa ne diyecekler. 

Ayrıca Kuzey Koreli Choi Kyung-sub rolünde Lee Jong Suk oldukça iyi iş çıkarmıştı. Cidden bir ışık parıltısı göründü ;) 
Korea Tek Yürek: As OneKorea Tek Yürek: As One
 Kuzey Güney ancak televizyon dizisi olur gel beraber Tek yürek Kore olalım sloganıyla tamamlanan film yüreğimi fethetti mutlaka izlemelisiniz. 






Yorumlar

  1. Yazınızı çok beğendim. Bir Ha Ji Won fanı olarak özellikle şu kısmı çok sevdim:

    "Aynı dönemde yer aldığı The King 2 hearts dizisinde bir Kuzeyliyi canlandıran Ha Ji won Kore dilini çok bilen(!) insanlar tarafından yeteneksizlikle suçlanmıştı. Burada aynı yeteneksizliği (!) Busan aksanı ile gösteriyor. Kuzey aksanı işini ise diğer oyuncu arkadaşlarına bırakmış. Bakalım çok bilgili arkadaşlar bu defa ne diyecekler. "


    Bence başka söze gerek yok. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ha ji won fanı arkadaşım adını bir köşeye yazsaydın keşke isminle ya da ickinle seslenmek isterdim sana. Ji Won unnie seven herkesin yeri ayrıdır gönlümde ;)

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar