Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Zeus Kore Topraklarına Da Uğradı Mı ?

Mitoloji ile aranız nasıldır? Ben severek ve dünyadaki birçok güzelliğe o gözle bakmamı sağladığı için eğlenceli bulurum her zaman. Şimdi sizlere de biraz mitoloji hadi o olmadı bu tanrının bizlere miraslarını sevdirmeye çalışacağım.

Zeus çoğunluğun sandığının aksine ilk tanrı değildir Yunan mitolojisinde, babası Kronos vardır öncesinde.(detay için tıktık) İsminden anlaşıldığı üzere zamana hükmeder. Kudretli babasını diğer tanrıların yardımıyla yer altına hapseden Zeus Tanrıların kralı olmayı başarır.

Ona dair hayal meyal hatırlanan görsellerde genelde elinde şimşekler vardır. Kendisi Gökyüzünün ve şimşeğin Tanrısıdır evet ama Mitoloji magazin haberlerinden asla eksik olmayan çılgın bir çapkın olmasıylada bilinir. 

Okuldayken hocamın anlattığı aşk öykülerinde bazen bir kuğu bazen bir boğa olan bu çapkın tanrı sıkıldığında Üniversite hocamında dediği gibi "Bir gün yine elini alnına koyup uzaklardaki güzel kadınları görmeye çalışmış. Gözleri o kadar uzaklara ulaşmış ki taa Kore topraklarında, yeni yeni keşfedilmiş estetiğin mucidi olan ahjushinin kliniğinden çıkan hatunlardan birine aşık olmuş."

Bir hışımla ayaklanıp yollara düşmüş,bakmış yol çekilecek gibi değil en kızılından bir ejderhaya dönüşüp havalanmış. Masmavi gökyüzünde süzülürken Jeju adasında balık tutan kadınlardan birine vurulmuş. Onca yolu teptiği kadını unutup bu kadının gönlünü almak için yeniden şekil değiştirmiş. Yunus balığına dönüşüp oracıkta kendisini sevdirmeyi başarmış. 
Burada ki güzel kadından balık gibi yüzebilen, görüntüleriyle gözlere şenlik Duş Tanrıları doğmuş. Bu Tanrıların özellikleri buldukları her fırsatta bir duş sahnesiyle ortaya çıkıp izleyenleri keyiflendirerek mutlu etmeleriymiş. 

Yeniden yollara düşmüş Zeus  kiraz ağaçları arasında gezinirken sakura yaprakları altında bir kadını fark edip yaklaşmış.Kadının duru güzelliği yine kendinden almış bizim çapkını. Gönlünü nasıl çalarım diye düşünürken kadının taşıdığı müzik aletini görüp heyecanlanmış.  Kadının yardımına koşup aleti evine kadar taşıyan kibar bir asilzade oluvermiş bir anda. Bu birliktelikten Ballad Tanrıları doğmuş.

 Ballad Tanrıları el ele verip geliyor huzurlarınıza. 
Suju'dan Ryeo ve Kyu (Yesung nerelerdesin sen ama gözler ve kulaklar seni aradı) SG Wannabe ve son olarak Shinee'den Onew ile Jonghyun bir araya gelir birde  My Everything seslendirirse nolur? Oyyy Oy!!

Bizim çapkın dur durak bilecek biri değil elbette. Sonunda güzelliği ile aklını çelen kadına yaklaşmış sonunda. Kadının ilgisini çekebilmek için güzelliğin adı afrodit olmuş. Kadının ilgisini çektikten sonra da bu güzelliğe sahip olmasına rağmen erkek olduğunu kendisi gibi bir güzel bulmak için dünyayı gezdiğini anlatmış. Anlattıklarından ve güzelliğinden etkilenen kadından olan çocukları da Afrodit'in Kore şubesi olmuşlar. 

Zeus gönül maceralarında sınır tanımadan dolaşıp ortalığa minik tanrıcıklar bırakmaya devam etmiş.O, dolaşırken biricik zevcesi "Yeter ulan, avrupa'yı fethettiğin yetmiyor muydu zampara? " diye kadın programlarında söylenmeye başlamış haliyle. Olaya dahil olan görgü tanıklarının da abartılı hikayelerine daha fazla dayanamadığından mecburen olaya Poseidon el atmak zorunda kalmış.

"Okyanusların Tanrısı olarak yıllarca şu kıyılara bereket verdim bir kere de bu güzel kadınlara işkillenmedim ne namıssız çıktın Zeus abiğ" diye elinden tutup denizler üstünde 20.000 fersah yol alıp Olimposa varmışlar. Zeus un dönşünü kurban keserek kutlayan Hera bacı yollarına güller döktürmüş kocasının ama bir de ne görsün. Beyinin aklı hala allahın çekik gözlü sarı benizli hatunlarında. "Sen dur seeeen. Analarına birey yapamasam da senin çocuklarına edeceğimi bilirim ben" diye tıslayarak yanına çağırmış Medusa zillisini. 

Poseidon'un son gözdesi olan Medusa madem beyim uygun gördü hemen gidip Zeus emminin pisliğini temizleyeyip geleyim Asya diyarından diyerek yollara düşmüş. Ancak dalga dalga yayılmış olan güzellikleri görünce kalbi dayanamamış bu yeni tanrılara. 

İçinde bir sevgi kanatlanıp konmuş çocukların yanaklarına. " Çok duygulandım ya beeen" diyerek gözyaşlarına boğulmuş ve Hermes'in yardımını istemiş. Haberleşme tanrısı olan Hermes "Ay canım ya, artık devir değişti uğraşma sen bu şapşiklerle. Bak şimdi şuraya bir nöbetçi kondururuz bunların başına e bir de lanet okuruz üstüne. Teee bizim oralardan izleriz ne oluyor ne bitiyor." diyerek geri çekilmiş.
Medusa "Kıyılmazdı zaten bunlara" diyerek içli bir lanet okuduktan sonra ortaya çıkan siyah adamın kulağına eğildi.  Bundan sonra hem gözüm hem kulağım olasın, Sm etiketi altında bu çocuklara işkence yapasın" dedi.
Sevgilisi 
Poseidon un yolladığı yunuslarla yeniden akdenize ulaştığında duygu dolu anların nedenini öğrendi. Bir süre sonra Poseidon dan hamile olduğu ortaya çıkan Medusa, Poseidon'un ex aşkitosu Athena tarafından lanetlenip yılan saçlı bir kadına dönüştürüldü.

Artık yüzünü görenlerin taş olduğu bir lanetliye dönüşen
Medusa "Başlarım böyle aşkın ızdırabına " diyerek kendisine en teknolojiğinden bir oda kurup sanal alemden Zeus'un bebelerinin peşinde dolaşmaya başladı.Onların ortaya çıkan her skandalında yeniden insan olacağı ve Hera'nın desteğini arkasına alacağı inancıyla yaşamaya başladı.

Gelecek bölümde Tanrıların Kore'de ki yolculuğuna devam edeceğim. Mitolojik dedikodu dolu bu yolculuğun ilk adımı için ne düşünüyorsunuz bakalım???   





Yorumlar

  1. bu sıralar herkesin de yeni yazılarının konusunu biliyom pek bi bilgili gördüm kendimi ehehheh :)) tanrılar tanrılar deyince böle bişi çıkacağını tahmin etmemiştim ama pek hoş olmuş ya laa bu :)) duş tanrılarının hastası oldum ayriyeten :))
    ne güzel tanrılar bunlar la la laaaa afroditin yavrularının da ayrı bi hastasıyım o değilde luhan benim oğlum o zaman ben afrodit miyim :/ nasıl çıkarım yaptım ama mikemmelim :D mikemmel ve de çapkın olduğuma göre ben tanrıymışım o_O

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha devam etcem yorumuma o yüzden bekle beni anacığımm :D

      Sil
    2. her şeyi görüyor ve biliyorsun Olipos'a gidelim mi tanrıçam (: Çıkarımlarına bisaat güldüğümü söylemeliyim yorumunun devamını bekliyorum adjshfadg

      Sil
  2. Ahahahahahhhahahha xD Acayip eğlendim. Açıkçası bende çok severim Yunan, Roma ve Mısır mitolojisini ama hiç bu efsaneyi duymamıştım :P :D Umarım devamı gelir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmez mi dsajhjhahsvhfs Elde daha onca Tanrı ve Tanrıça varken ve konuya daha yeni giriş yapmışken jjabsjfadb

      Sil
    2. Anlaşılan ileride çok eğlenicez :D

      Sil
  3. hayatımda ilk kez bu kadar yaratıcı (abartmıyorum) bu kadar zeka fışkıran bi yazı okuyorum.. pek çok kişinin yazısını okuduğumda çok eğlenirim çok kafa bulurum hatta cümlelerinizi topladığım word dosyam bile vardır ama bu.. bu.. bu yazı... sözlükte karşılığı bulunamadığı için arya error veriyor özür dilerim.....
    bu yazının devamı gelmezse eğer hiç beni türkiyelere kadar yorma evinizin hemen yanına aç bi çukur gir orada devam et hayatına bundan sonra tamam mı.. bu yazının vol.2, vol.3, vol.8, vol.182734 istiyorum anlıyormusun beni.. bu dijital tanrıların hepsini tanıt bize :D:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sjgıjstrgwjn Aşkını sevgisini böyle tehditle savuruşuna hastayım Deli Kız'ım yaaa (:

      Hasta oldukça ürkünç yazılarımın devamı gelecektir istemesem bile nfgvnngrjö Bu arada bu yazı sadece o Sm Ballad videosundan çıkıp bu hale geldi o arada ne oldu bende bilmiyorum ajbhf

      Sil
  4. Ahahaha bu harika olmuş!! Mitolojiye bayılırım (ilk Tanrının Kronos olduğunu, Zeus'un ise azıcık ucundan Kabil kanı taşıdığını bilenlerdenim :P ), ama hiç bu şekilde bir sentez düşünmemiştim. Okurken gülüp durdum, hele sonunda SMe laf çakınca.... Ancak bu kadar iyi bağlanırdı yani :D
    Devamını okumak için sabırsızlanıyorum ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyif almana sevindim arada esiyor böyle yazılar yazmak keyif veriyor. Bakalım devamını nasıl getireceğiz fjjbdnbadbfjb

      Sil
  5. Korenin bilinmeyen kutsal yüzü ve ardında sakladığı gerçekler.... diyesim geldi :)

    Vay anam vay desene tanrılar kenti yada tanrılar şehri seoul müş :)

    1 kesinlikle bu yazı devam etmeli elde bir sürü mitoloji tanrısı var...
    2 Bu hikayede Eros un geleceği bölümleri merakla beklemekteyim...
    3 Çapkın zeusa ilham veren Fantazi Tanrısı Phantaso ve maceralarını da beklemedeyim...
    4 Yunan ve Roma tanrıların dan yapacağın sentezi büyük merakla bekliyorum kısacası bu yazıyı sıkı takibe aldım yarım bırakayım demeyesin :)

    Hayal gücüne sağlık bacım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitoloji için dolanacağız bakalım neler çıkacak ??? Genelde Olimpos tanrılarının etrafında dolaşacak hikaye gibi ama dur bakalım nereye savruluruz (:

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar