Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Kimi to boku 1-2


Hikaye çocukluklarından beri birbirlerini tanıyan dört genç etrafında döner .Yakışıklı ikizler Yuuta ve Yuuki Asaba, hafif kadınsı tavırlı Shun Matsuoka ve sınıf başkanı Kaname Tsukahara.

 İyi ya da kötü arkadaş olmaları şart değilken onlar anaokulundan bu yana hiç ayrılmamış ve lisede bile halen birlikte takılmaktadırlar. Yarı Japon olan Chizuru Tachibana'nın da aynı sınıfa transfer olmasıyla biraz ite kaka da olsa  ergenlerin günlük yaşamı hakkında olan bu komedideki arkadaş dairesine katılır.


Öncelikle konusunda da bahsedildiği gibi birbirlerini çocukluklarından beri tanıyan dört gencin günlük hayatları anlatılıyor. Bu animede bir amaç yada sonuç yok ve olaylar sona bağlanıcak diye hiç beklemeyin derim ben..Anime boyunca çocukların başlarından geçen ve günlük yaşadıkları olaylar anlatıldığından, gayet sade,göze çarpan bi ekşın yaşanmadan giden sıradan çocukların sıradan yaşamları diyebiliriz..

Örnek vermek gerekirse bir bölümde okul festivalinde neler olduğunu o birkaç günde çocukların neler yaşadığını anlatıyosa, diğer bölümde başka bir zamanda üçüncü sınıfların mezun oluşunu anlatıyor..


Konu olarak sıradan dedim ama aklınıza çok sıkıcı bişiler gelmesin..Karakter analizleri sayesinde diziyi izleten bi yapımdı bence..
Her konuda başarılı ve sırf bu yüzden yapacak bişey bulamayan,içi geçmiş ayran gönüllü yuuki ve her konuda onu dengelemeye çalışan ikizi yuuta..
Hala anaokulu öğretmenine aşık olan,her fırsatta çocukları başından atmaya çalışan atarlı ergen kaname..Ortamı yatıştıran,sakin karakterli hafif kız görünümlü olduğundan aşık olunası karakter shun.. Ve grubun sonradan geleni, bahtsız bedevisi ama neşe kaynağı olan chizuru..


  
  

Karakterlerin çizimi ve eğlenceli yapılarından dolayı ben izlerken çok keyif aldım..Ara ara çocukların minik hallerini göstermeleri ve zaman içindeki değişimleri,ortak bi geçmişe sahip oldukları için chizuru'nun olayların çoğundan bişi anlamayıp ortalığı birbirine katması filan çok eğlenceliydi..Bide bölümler arasında çok bağlantı olmadığından ve her bölümde farklı şeyler yaşandığından baya sevdim ben..Aaa bide kediler..Bölüm sonlarında ya da aralarda çocukları temsilen çıkan kediler çok sevimliydi ve animeye dair hoş ayrıntılardan biriydi..^o^

Kısacası ekşınsız ,gerim gerim germeyen ve lisede geçen anime komedilerini seviyosanız eğer gayette iyi bir seçim olabilir..Ayrıca 13'er bölümden oluşan 2 sezonu sayesinde tercih sebebi sayılabilir..
Keyifli seyirler..
(yalnız değilsin chizuru..sana katılıyorum :D)

Yorumlar

Popüler Yayınlar