Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Prenses Kaguya Masalı / The Tale of the Princess Kaguya (2013)


Tam 14 yıl aradan sonra Isao Takahata’nın ilk kez yönetmenlik görevini üstlendiği Prenses Kaguya Masalı filmi , yaşlı bir çiftin ormanda buldukları sihirli bir bebeği nasıl büyüttüklerini masalsı ve şiirsel bir yaklaşımla ele alan bir yapım. 
Yaşlı bambu kesicisi ve karısı bir bambu ağacının içerisinde gizemli minik kız bulurlar.Yalnız bu kız çok hızlı bir şekilde büyüyerek çok güzel bir kadına dönüşüverir. Güzel kızla karşılaşan veya tanışan herkes kendisinden fazlasıyla etkilenir ve ülkenin Prensleri genç kızla evlenebilmek için adeta sıraya dizilirler. Fakat Kaguya’nın aradığı çok daha farklıdır.


Studio Ghibli’nin kurucularından da biri olan ve Ateşböceklerinin Mezarı gibi tüm zamanların en iç burkan öykülerinden birini yapmış olan Takahata’nın 1999'dan bu yana yönetmiş olduğu ilk film Prenses Kaguya Masalı. Hem bu yüzden hem de Ghibli usulü destansı öyküleri özleyenler için bol inişili çıkışlı duygusal bir şölen vadediyor. Her karesinden ruh fışkıran el yapımı suluboya ve karakalem kombinasyonu ile sinemaseverlerin gözüne de hitap eden film, eski bir Japon efsanesinden esinlenerek perdeye aktarılmış.




Genel itibariyle beğendiğim,bir yığın duyguyu aynı anda hissettiğim bi animasyon oldu Prenses Kaguya Masalı..Lakin sürenin uzunluğu,yer yer öyküdeki verilmek istenen mesajın karmaşıklığı derken ,elindekinin kıymetini bilemeyen Kaguya'nın bitmek bilmeyen bol acılı,hüzünlü ve dahi depresif halleriyle sıkılmanın ucuna kadar gittim gittim geldim..Yine de görüntü itibariyle çok ilginç geldiğinden izlerken keyif aldım..

Gerçi filmin sonlarına doğru Buda,aydınlanma,nirvanaya ulaşıp bütün hüzün ve kederden kurtulma söylemleri biraz fazla geldi.Yani fantastik bir hikayenin bağlandığı yeri Ay Krallığı ya da ona benzer birşey olarak düşünmüştüm ama Buda çıkınca baya şaşırdığımı söylemeliyim..


Bunların yanı sıra müziklerini Joe Hisaishi'nin yaptığı filmin müziklerini ise çok çok beğendim..Özellikle de son kısımda çalan , Ay'a gelip gitmede kullanılan müzik çok güzeldi..Ayrıca bu şarkının Joe Hisaishi'nin yönettiği orkestralı versiyonunu dinlemek isterseniz ise o da burada.. tıktık..


13 Mart'ta vizyona girmesiyle birlikte ,İMDB’de 8,2 değerinde bir puan almış nadir filmlerden Prenses Kaguya Masalı.Toplamda 137 dakika süren bu yapımı bence mutlaka izlemelisiniz..
Keyifli seyirler..



Yorumlar

  1. Neşeli şakalı falan başlayıp sorunları çözmeden depresif bitirmesi beni de şaşırdı, yani bir anlamda çözülüyor sanırım ama beklediğimiz gibi bir son değil. Dediğine katılıyorum, elindekinin kıymetini bilememiş, yazık olmuş:/

    YanıtlaSil
  2. Açıkçası Kaguya'nın dünyaya gelmek için kendini paralayıp sonradan aynı hataya düşmesi çok garip geldi bana..Üstelik ölüm kalım durumu da yoktu.Güzelliği yada ünü sayesinde kapıyı aşındıranlar yüzünden ''gelin beni alın'' demesiyle zaten ipler koptu bende..

    Gerçi yönetmenin tarzı fazlasıyla uçlarda dolanmakmış,duyguları fazla şiddetli yansıtmasıyla ünlü ama yine de ''ehh be naptınız'' dedirtmiyo değil..

    YanıtlaSil
  3. Ahan da izleyecek yeni animasyon öğrendim. İşin içinde Ghibli varsa orada bir durmak lazım zaten. Eyvallah!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında diğer Studio Ghibli işlerine pek benzemiyor ama umarım seversin.. :)

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar