Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Woman With a Suitcase : Biri Kariyer mi Dedi?

Woman with a Suitcase

Joo Jin Mo dizi yapmış ben bilgisayarımın en güzide kuytularında bunca zaman saklamışım diziyi bunca zamandır diyerek bir iştahla izlemeye başladığım dizi 2016 yapımı ve 16 bölümden oluşan klasik Kore yapımlarından.


Hukuk öldü, adalet hortladı... Dünya güçlülerin dünyası derken bir anda;
 "Hepimiz eşitiz, ama bazılarımız daha eşit." sözleri çınlıyor kulaklarda ve oturmuş bir mahkeme salonundan Kore'nin adalet sistemi üzerine kurgulanmış bir hukuk  dizisi izliyoruz.
Woman with a Suitcase

 Suçluları cezalandırmasına izin vermeyen adalet sistemine küsüp sırtını döndükten sonra bir magazin şirketinin başkanı olan   Ham Bok-Geo yeni bir iş peşindeyken karşısına çıkan yetenekli bir avukat yardımcısının yaptığı işleri izlemeye başlar. 

Woman with a SuitcaseWoman with a Suitcase
Defalarca girdiği sınavı bir şekilde veremeyen Cha Geum-Joo sonundavukat yardımcısı olarak hukuk sisteminin içine dahil olur.  Kardeşinin avukatlık ünvanı üzerinden davaları çözerken hak ihlali üzerinden cezalır ve sistemin dışına itilerek hapis cezası alır.
Woman with a Suitcase
Geri döndüğünde kuklası olarak kullanmak için yeni bir avukatın peşine düşer ve karşısına
yeni mezun ve kendisine müvekkil bulamayan Ma Suk-Woo çıkar. İkili birlikte ilk işleriyle parlarken Ham Bok-Geo  yeni bir teklifle kapılarını çalar.
Woman with a Suitcase

Zaman kavramının hiçe sayıldığı, kariyer için sınava girmeyecek kadar insancıl ancak kardeşini bile kukla gibi kullanmaktan çekinmeyen bir kadının hukuku çengel bulmaca gibi çözdüğü, savcıların büyük abilerin ellerine baktığı, ne anlatmak istediğinden pek emin olamayan ancak erkek oyuncuların döktürdüğü, kadın oyuncuların estetik candır ama mimiklere yazık oldu diye dolaştığı dizi bence zaman kaybı...


Lee Joon ve Joo Jin Mo <3 ben o ayrı kkk



Yorumlar

Popüler Yayınlar