Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Kore Yemeklerinden Masa Donattık

Bir süredir Korece öğrenme çalışmaları içindeyim arkadaşlar. İlerleme kaydettim elbette, bu arada da bol bol Kore yemeği yeme ve deneme şansım oluyor. Geçtiğimiz günlerde kurstan arkadaşlarla buluşup Kore yemekleri yaptık. Benim favorim Dokboki yine sofranın kralıydı.

Dokbokki ana maddesi pirinçten yapılan ve hazır aldığımız bu
yumuşlar arkadaşlar. Dolaptan çıkarıp bir süre dinlendirdik biz Koreli hocamızın
tavsiyesine uyup.  Bir yandan sohbet edip bir yandan da
sosunu hazırladık bu arada.

Acı bu yemeğin olmazsa olmazı. Biz Türk usulü
domates salçasıyla karıştırılmış biber salçasına ek olarak marketten
aldığımız acı soslardan kullandık. İsteğe göre susam yağı ekleyin, biz tercih etmedik.Bir miktar soya sosu ekledik.

Dokbokkileri kaynattığımız suya ekleyip üzerine de sosumuzu ekledik ve pişmeye bıraktık. Karıştırırken dikkatli olun, dokbokkiler yumuşuyor çünkü.
Son olarak doğradığımız yeşil soğanları da ekledik.

Biz bu noktada bir paket de ramen ekleyerek Dokbokkimizi
Rabokki yaptık çünkü gözümüz doymuyordu :')


Sırada Chapchae ve bibimbap var. 
Önce sebzeleri doğrayıp hazırladık. Bu sırada pirincimizi iyice yıkayıp ocağın üzerine aldık. Chapchae ise sıcak suya yatırılması gereken bir 
malzeme ancak biz onu haşlama gafletine düştük.
(tarifleri dikkatli okumak şart :) 
  
Pirincimiz piştikten sonra süzerek
salçalı sos ile karıştırıyoruz. Bu arada sebzeleri ocakta bir tur 
çevirip soteliyoruz.

 Biz kabak, patlıcan, dolmalık renkli biberler,ıspanak,turp,
yeşil soğan, havuç ve mantar kullandık. turp dışında
hepsini soteledik. Turbu iyice tuzla ovup  yumuşattıktan sonra
salça ve soyayla tatlandırdığımız pirinç karışımının üzerine dizdik.

Chapchae de ocakta derin bir tencerede 
istediğiniz sebzelerle birleştirilip iyice karıştırıldıktan sonra
 bir kabalıyorsunuz. Yeşil soğan ve Soya filiziyle süsleyerek servise 
hazır hale getiriyorsunuz.
Afiyet olsun :3












Yorumlar

Popüler Yayınlar