Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Ghost In Love / Aşık Hayalet

Yapım: 1998 ~ Güney Kore 
Tür: Fantastik, Korku, Romantik 
Yönetmen: Kwang-hoon Lee 
Oyuncular: Hee-seon Kim, Sung-jae Lee, Seung-won Cha, Jin-young Jang, Hye-jeong Yu, Kwang-jung Park, Myoeng-su Kim, Se-jin Jang, Won-jung Jeong, Yeong-ja Lee
 Senaryo: Hong-zhou Li Müzik: Jin-woo Oh 
Süre: 1 saat 31 dk.
Konusu: Bilgisayar animatörü Chae byul ve borsacı Han su sevgilidirler. Han Su aynı anda iki kadını idare eden işinde yükselme hırsı olan bir adamdır. Şirket başkanının kızıyla evlenebilmek için sevgilisi Chae Byul'dan ayrılır. 

Ayrılma haberini duyan aşık kızımız kendinden geçmiş haldeyken ruhlar tarafından metronun önüne atılarak öldürülür. 
 Hikaye tam da bu noktadan sonra başlıyor aslında. Aldatılmanın hırsıyla gittiği öteki tarafta kendisine bu dünyada kalabileceği söylenen aşık hayaletimiz bunu kabul ediyor. Madem ölümüne neden oldu ve kendisini aldattı bu adi herif cezalandırılması şart gözüyle izliyoruz bizde olacakları. 

Han Su ve patronun kızı Hyun-ju'ya buluştuklarında her zaman yanlarındadır artık ruhumuz. Ve intikam işini önceleri basite alır. İntikam almanın nasıl olması gerektiğini ise İntihar eden ruhların buluştuğu gruptan biri öğretecektir ona.

Kore fantastik sinemasının 'Dünyayı Kurtaran Adam'a rakip olarak çektiği bir film var mıydı ki?

Karma felsefesine bu dünyada kalan ruhları anladım diyelim ama o "Tecavüzcü Coşkun'un Kore versiyonları" ne ayak arkadaşım? Adamlar ölmüş yetmemiş bir de garip şekillerde kadın ruhları (!) yakalayıp şey etmeleri neden :D Ay yarıldım resmen bu fentezinize. Feriştah abla duy bunları duy! 

Sonrasında hayaletlerin insan bedenlerine girmeleri ve bir kısımlarının dışarıda kalması durumu :D Bizimkilerin Korku çekip beceremeyince Korku / Komedi türünü uydurmaları gibi bir rezalet. 

Hayaleti şiddetlendirip kötü yola düşüren Nappın Namca rolünde gönüllerin Dokgo Jin'i oynuyor efendim (:


 Ruhlar Aleminden Bir Film izleyelim diyorsanız ve hiç izleyecek bir şey bulamadıysanız bir bakın. Ya da Dünyayı Kurtaran Adama nasıl rakip olacak ki bu diyorsanız bilemedim ki :D 






Yorumlar

  1. woaa jackie chan'in müthiş the mythe filmindeki gözalıcı prensesi oynuyomuş filmde..
    amaa korku filmiymiş ya bu..hiç ilgi alanıma da girmez ki bu tür.. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korku filmi diye geçiyor ama korkmaktan çok güldüm galiba ben :D

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar