Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Hotarubi no Mori e (The Light of a Firefly Forest) / 2011



Geçenlerde forumdan arkadaşlarla konuşurken denk geldim bu filme..45 dk olmasıydı aslında bana cazip gelen.Malum bu ara hiç vaktim yok gibi,ne yapıyorum bilmiyorum ama gün yetmiyo bana..O yüzden böyle hemencecik izlenip,pc başından kalkılıcak bişi olduğunu anlayınca bugün izlemeye koyuldum..


Anime kültürü olanlar bilir, 2011 yapımı bu kısacık animede de olmazsa olmazımız cırcır böceği sesleri,ışıltılı bi orman,değişik orman yaratıkları -ki bunlar hayalet gibi,ruh gibi değişik şeyler- ve ilgi çekici bi çocuk var..
Bundan sonrası bol spoili haberiniz olsun.. ^__^

                                                                             
Baş kahramanlarımızdan olan Hotaru'nun yazın gittiği dedesinin yanında 6 yaşındayken büyülü denilen ormanda kaybolmasıyla hikayemiz başlıyor..Dönüp dolaşıp aynı yere geldiğini farkettiğinde ağlamaya başlayan chibi Hotaru'nun imdadına birden beliriveren maskeli gizemli bi çocuk koşuyor..Yardım eden birini bulmanın sevinciyle gizemli çocuğa sarılmak için koşan Hotaru ilk uyarısını da almış oluyo.. :D

--Yardım edicek ama karşılığında gizemli çocuğa asla dokunmak yok..Çünkü büyülü bi varlık olan bu çocuk bir insanla temas ettiğinde geri dönmemek üzere kaybolabilir..


Böylelikle ikili arasında ilk antlaşma imzalanmış oluyor..Adının Gin olduğunu öğrendiğimiz gizemli çocukla bütün bi yaz boyunca ormanda çok eğlenceli vakit geçirdikten sonra eve dönme vakti geldiğinde seneye yine aynı zamanda buluşmak üzere ayrılıyorlar..
Uzun bi süre devam eden bu ilişki Hotaru'nun büyümesiyle farklı bi boyuta taşınıyor..Hotaru artık farklı hisler beslediği Gin'e dokunmak istese de onu  kaybetmemek adına hiçbir girişimde bulunamıyor ne yazık ki..


En son geldiği yazda Gin'e lise bittikten sonraki planlarından bahsederken ,Gin'in geçmişini de öğrenmesiyle iyice çıkmaza giren Hotaru Gin'in teklifiyle ormandaki büyülü yaratıkların bi festivaline katılmak için davet alıyor.


Çok mutlu başlayıp,çok güzel devam eden gece ne yazık ki aynı şekilde bitmiyor..Gin'in bir anlık hatası hayatına mal olsa da geride çok mutlu anılar kalıyor..


Sonuç olarak Miyazaki'nin animelerini anımsatan güzel bi animeydi ama sevmiyorum böyle sonları..Konu belirli olduğu için çok bişi beklememek gerekiyo aslında ama yine de niye böyle oldu ki sorularıyla başbaşa kalmak çok olası..Hatta duygusal bi dönemdeyseniz 3-5 damla gözyaşı akıtmanız da muhtemel.. :)

Japon mitolojisi ve geleneklerine sıkısıkıya bağlı,şirin ve masalımsı bi konuya sahip olduğu için baya ilgi çekiciydi benim için..Kısa sürdüğü için derin karakter analizleri yok ama ben yine de çok keyifli zaman geçirdim..
İzlemek isterseniz eğer buradan izleyebilirsiniz..Şimdiden keyifli seyirler.. :)

Yorumlar

  1. Ben daha yazıyı okurken gözlerim doldu bi de izlesem ne yapacakmışım :(( Çok merak ettim bu animeyi ama bu üzgün halimle izlemeyi biraz erteliycem sanırım :( eline sağlık fndk,güzel tanıtım olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene çok sevindim cinnet..^o^
      güzel bi anime ama duygusal yönü bi süre sonra ağır basmaya başlıyo..dediğin gibi hassas bi dönemdeysen biraz fazla etkileyebilir.o yüzden en iyisi sen otur bekle bu halin geçsin,sonra izlersin zaten.. :)

      Sil
  2. ah ben bu animeyi izlemiştim bittiğinde ama neden böyle oldu belki tekrar gelir ama ben daha romantik bi son istiyordum ya diye beklemiştim. Güzel,duygusaldı ama eksik bir şey vardı ya bu akşam tekrar izlemeliyim anımsattın ya sağolasın :) Sessiz takipçilerindenim bu arada yeni yazında görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın aynı şey bende de oldu..bekledim baya belki en sondaki yazılardan sonra bişi çıkar diye çıkmadı ne yazık ki..çok kısa sürdüğü için çok derine inmemişlerdi konu olarak o yüzden de biraz boşluk hissediyo insan..yinede beğenmene sevindim..her zaman beklerim.. ^o^

      Sil
  3. öneri için teşekkürler, kısa ama etkileyiciydi benim için de. o boşluk hissi bir süre devam etti..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim mugge.. :)
      sanırım bu boşluk hissi ortak görüş oldu herkes için..^o^
      aslında bi dizi çıkıcak konuya sahip bi filmdi ama belli olmaz..belki birgün dizi versiyonunu da izleyebiliriz.. :))

      Sil
  4. Çok sevdim ben bunu :'( Finali bence oldukça güzeldi gerçi, mutlu sonları sevmiyorsam demek ki :D Tanıtım için sağol Canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzeldi hakkaten,uzatsalarmış bi dizi çıkarmış bence..lakin hasta mısın annem sen..niye mutlu sonları sevmiyosun..böyle salya sümük ağlayıp elimiz böğrümüzde kalınca iyi mi oluyo sankim.. :'(

      Sil
    2. Kavuşamazlarsa aşk olur ondan yane :P Yoksa banane elin gulyabanisinin gülyabani çıkmasından
      :'(

      Sil
    3. deli aşk olmuş zaten olucağı kadar..ben anladım seni ama..korkuyosun sen.. :D de gül gibin çocuk niye tırstın ki sen şindi ^______^

      Sil
  5. hemen izledim geldim gerçekten ağladım demeyelimde gözlerim doldu Gin artık kendinde vazgeçmiş bir sesle sarıl o zaman dediği zaman hafif bir gülümsedim
    Sonu güzeldi aslında mutlu bir son beklerdim ama olmadı neyse bu da güzel sonunda bütün ruhların teşekkürü çok içtendi
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmene sevindim..insanın içine dokunan güzel bi animeydi gerçekten.. :)

      Sil

Yorum Gönder

Kazana Attığınız malzemelerle daha lezzetli iksirler ortaya çıkacak ^^
Nihahahaha Yorumunuzu Eksik Etmeyin

Popüler Yayınlar