Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Night Flight

Sıradan okulunda iyi derecelerle eğitimine devam eden biridir Yong Joo. Okul, dersler ve biricik annesi dışında ilgisini çeken iki şey vardır; Fotoğrafçılık ve Ki Woong.

Ortaokul sıralarında tanıştığı Ki Woong ilgisini çekmektedir ancak diğer adam aralarına aşılmaz bir duvar örüp onu görmezden gelmeyi tercih etmiştir. 

Hayatındaki çoğu şey yolunda görünürken bir anda dünyasını tepetaklak edecek bir olay başına gelir. Cinsel tercihinin farklı olduğunu fark ettikten sonra yakınlardaki başka bir okuldan tanıştığı bir gençle görüşüp konuşur ancak çocuğun afişe edilmesinin ardından bir şekilde o da ortaya çıkar. 
                            
 Uzak doğu ülkeleri beyaz perdedeki filmlerinde eşcinsel temalı filmlere yer vermeye devam ediyor.

Night Flight filmi 2014 yılında izleyici karşısına geçmiş. Film oldukça gerçekçi bir yaklaşımla filmi yansıtırken bir yanda da nedense psikolojik okumalarda insanları yanlış yönlendiriyor gibi geldi bana.

Eğer bozuk aile yapısına sahipsen kendini başka bir yolla mutlu olmaya itersin
ya da zaten bu dünyada tutunacak dalın yoksa sana ılımlı yaklaşan insanlara yaklaşarak bu yola geçebilirsin gibi alt okumalar yapılabilen film diğer yandan toplumun duruşuna dair detay da gösteriyor. 
Bir öğretmen için sadece başarılı olması gereken robotlarken, insanlar için standartlara uymuyorsa aşağılanması muhtemel birer hayvandan farksızsın. toplum yazısız kurallarla seni bir kafesin içine tıktığında belki mutlu olmanın tek yolu kendini boşluğa bırakmaktır. 

Ya da daha iyisi; canına yandığım dünyaya inat, gülümse!





Yorumlar

Popüler Yayınlar