Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Payback: Money and Power Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Payback: Money and Power Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı:Payback: Money and Power | Payback | Law Money | 법쩐
Yönetmen: Lee Won Tae
Senaryo: Kim Won Seok
Bölüm Sayısı:12
Gösterim Tarihi: 6 Ocak 2023
Dizi Türü: Gerilim, Gizem, İş, Dram

_____Oyuncu Kadrosu:______________

Payback: Money and Power Konusu | Oyuncuları | Yorumu



_____Konusu:______________________


Eun Yong çocuk yaşta her türlü belaya bulaşmış, çetenin içine kabul edilince her türlü pis işi öğrenerek yükselmiş biridir. Keskin zekası sayesinde sadece silahı tutan değil zekasını da kullanan biri olur ve hayatının yönünü değiştirir. 
Ablasının biricik oğlunu da doğru yolda büyümesi için yetiştirir. Kendisi Moğolistan topraklarında sessiz bir hayat yaşarken yeğeni de savcı olur. Bir olay nedeniyle Kore'ye dönmek zorunda kaldığında bıraktığı gibi ülkenin adaletinde bir değişiklik olmadığını görür.
Eski dostu askeri avcı Binbaşı Park Joon Kyung ile bir araya gelir ve ülkenin içi geçmiş adalet anlayışını biraz sallayarak ortalığı berraklaştırma planını devreye sokarlar.

Hukukun sadece zenginleri savunduğu sistemin yıkılması ve adil olması için sadece yasalarla yol alamayacağını bilen bu ikili sessiz kalmaktan vazgeçip, beceriksiz otoriteye karşı kendi yöntemleriyle harekete geçerler. 





_____Yorumum:____________________


2023 yılı dizilerinden olan Payback: Money and Power 
70 dakikalık 12 bölümden oluşuyor. 
Lee Sun Kyun, Moon Chae Won,
 Kang Yoo Seok, Park Hoon,
 Kim Hong Pa, Kim Mi Sook ve Lee Gi Young'un 
 oyuncu kadrosunda olduğu dizi gerilim, gizem ve dram türündedir.

Dizi yönetmenliğini Lee Won Tae yaparken
 senaryosunu Kim Won Seok kaleme aldı. 

Lee Sun Kyun ve  Moon Chae Won yan yana gelir
ortaya iyi planlanmış bir senaryo konur da o dizi kötü mü olur?

12 Bölüm boyunca kötü adamların daha kötü adamlarla üstün 
olma savaşında ezilen masumların direnişine tanık oluyorsunuz.

Adalet anlayışının insanlığın yaradılışından beri üstün olana yönelik olması durumunu açıkça ve normalize etmeden anlatan dizi benim çok hoşuma gitti. 
Satranç tahtasındaki piyon olarak durumu analiz edip bir sonraki
 adımı izlemeye hazır mısınız?


 _____Tanıtım Videosu:_______________



Yorumlar

Popüler Yayınlar