Ana içeriğe atla

Öne Çıkan Yayın

Island: Sezon 1 Konusu | Oyuncuları | Yorumu

Dizinin Adı: Island: Season 1 | 아일랜드1 Yönetmen: Bae Jong Senaryo: Jang Yoon Mi Bölüm Sayısı:  6 Yapım Yılı : 2022 Dizi Türü: Aksiyon, Gerilim, Korku, Fantastik   _____Oyuncu Kadrosu:______________ _____Konusu:______________________ Won Mi Ho varisi olduğu Daehan Grubunun yönetimi için çalışmaktadır ancak halası mirası ona kaptırmak istemez. Başına çorap örülen Mi Ho babası tarafından cezalandırılır. Genç kadın hayatının iplerini başkasına bırakmamak için Jeju adasına giderek burada gönüllü öğretmenlik yapmaya başlar. Adaya adım attığı anda peşine düşen korkunç yaratık ile hayatı bambaşka bir serüvenin içine çekilir.  Tamra adası gizemli ve iblislerin hapsedildiği bir adadır. İblislerin sürekli insan ölümüne neden olması yüzünden dini liderler ölümden kurtarılan küçük çocukları iblis kanıyla dönüştürür ve iblis avcısı yetiştirirler.   Jeju adasının içinde yer alan bu Tamra bölgesi taş heykellerin içine hapsedilen iblislerin birer birer canlanması yüzünden kötü günler yaşamaktadır. Bir i

Beauty Newbie VS My ID Is Gangnam Beauty Konusu | Oyuncuları | Yorumu



Beauty Newbie 
Dizinin Adı: Beauty Newbie | หัวใจไม่มีปลอม
Yönetmen: Mai Aticha Tanthanawigrai
Bölüm Sayısı: 14
Gösterim Tarihi: 19 Şubat 2024
Dizi Türü: Romantik
Ülke: Tayland


My ID Is Gangnam Beauty
Adı: My ID Is Gangnam Beauty | 내 아이디는 강남미인
Tür: Romantik, Komedi, Gençlik
Yönetmen: Choi Sung-Bum
Senarist: Gi Maeng-Gi (webtoon), Choi Soo-Young
Bölüm Sayısı: 16
Yapım Yılı: 2018


 _____Oyuncu Kadrosu:______________


         Fah Yongwaree Anilbol    Great Sapol                 Win Metawin           Baifern Pimchanok           




_____Konusu:______________________


Çocukluğu, görünüşü yüzünden sürekli dışlanmakla ve alay edilmekle geçen Prima Paspimol / Kang Mi Rae , üniversiteye girmeden önce bir grup estetik ameliyatla kendini baştan yaratır.

 Okul hayatı bu kez popüler kız olarak değişen Prima karşılıksız sevilmenin tadını çıkaracağını düşündüğü bu hayatında bu kez de estetikli güzel olarak hedef tahtasına oturur. 


Karin Sayapisit / Do Kyung Seok kızımızı çocukluğundan beri tanıyan ve onun ince ruhlu halini seven biridir. Aynı okula gittiği kızın büyük değişimine şaşırsa da onu kollamaya ve yanında olmaya devam eder. Yakışıklı delikanlı bu tavrı ile genç kızın sürekli hedef tahtasında olmasına da neden olur.


  



_____Yorumum:____________________



Gi Maeng Gi’nin "Nae IDneun Gangnammiin" adlı mangasından uyarlanan 2018 yapımı Gangnam Beauty dizinden 2024 yılında uyarlandı Beauty Newbie dizisi.

 16 Bölümlük Kore dizisinin yerine 14 bölümde çok daha derli toplu bir iş olarak karşımıza çıkıyor Tayland yapımı dizi.

Kızımızın kalbinin ne kadar güzel olduğunu ve elbette muhteşem sakarlık ve mal seviyesinde masumluğunu gören ikinci erkek de ekranlara gelince olay örgüsü biraz daha tanıdık sularda yüzüyor ve kanka görünümlü kötü kızımızda tırnaklarını törpülüyor bir kenarda bu sırada .

Kore yapımında Lim Soo Hyang, Cha Eun Woo, Jo Woo Ri ve Kwak Dong Yeon başrolleri paylaşırken Tayland versiyonunda Baifern Pimchanok,Win Metawin, Fah Yongwaree ve Great Sapol yer alıyor. 

Kore toprakları üzerindeki en feci estetik örneğini başrolde oynatarak büyük riske giren Kore dizisi bir de erkek başrol olarak güzelliğiyle nam salmış Cha Eun Woo kartını öne sürüyor. Allah taş etmiyor burada ya cast işini yapan elemanı en çok ona içim yanıyor.
 Annesi gibi görünen ve güzel olduğuna inanmamız beklenen bir kadının hikayesine inanmak mümkün olmadığı için 4 bölümden sonra tahammül edemeyip kapatıyorum. 

Tayland versiyonu ise detayları işleme yönüyle, neden-sonuç için mantıklı sebepler vermesiyle, abartmayı seviyorum ama kız güzel adam yakışıklı arkadaş diye gurur duymasıyla çok daha keyifli bir seyir sundu. İkinci adam için böbrek satmaya giderken eşim dostum durdurdu öyle naif bir karakter çizilmişti. Baba kız arasındaki konuşma, anne kızın yan yana ve dik durması öyle hoşuma gitti ki Koreliler dizi çekmesine kadar getirecektim neredeyse konuyu.
Önemli olan iç güzelliği ama iyi yapılan estetik de candır temalı 
bu diziyi izleyin Kore yapımını görmezden gelin bence anacım. 


Peki siz güzel olmak için nelerden vazgeçerdiniz?





 _____Tanıtım Videosu:_______________



Beauty Newbie

My ID Is Gangnam Beauty






Yorumlar

Popüler Yayınlar